H-betű:
Én azt szoktam csinálni, hogy indulás előtt felragasztom belülről a hátsóablakra celluksszal, aztán Görögországban leveszem, ha addig nem engedi el a ragasztó.
Tébolyosz, ha azt akarod, hogy minden megállás legalább 1 óráig tartson és vagy kb. minden benzinkútnál megálljatok pisilni, akkor toborozd csak a társaságot ! A három autó is majdnem sok !!! Mi hetes fogattal mentünk egyszer Sartiba, én megfogattam soha többet kb 16 órás utunk volt, igaz nagy pihenőkkel !!! Jól gondold át !!! Ahhoz kell ám a nagy idegzet, alkalmazkodni sokfelé !!!
Mi is együtt megyünk 4 autóval, de együtt is nyaralunk. Idegenekkel lehet nem mernék és nem is akarnék együtt utazni. Az más ha a családhoz és a barátokhoz igazodunk. De még így is izgulok, nehogy káosz legyen az út. Összesen 9 gyerekkel megyünk!
Nem akarok állást foglalni, csak és kizárólag a saját tapasztalatomat írom le.
Többször volt, hogy konvojban utaztunk, volt , hogy ismerősökkel, volt, hogy az interneten hoztuk össze a csapatot. Elöttem szólókkal ellentétben nekem semmilyen rossz élményem nem volt az eggyütt utazással kapcsolatban.
Amennyiben barátok vagy régi ismerősök utaznak konvojban előre megbeszélt szabályok szerint akkor az szerintem nem gáz.Volt már szerencsém Olaszországba menni így.Nem volt semmi gond,sőt menet közben kézi rádióval beszélni is tudtunk egymással.
Szerintem megvan az az előnye,hogy ha esetleg valaki lerobban akkor tudnak neki egyből segíteni.
Konvojozás max. 2 autó, de az is csak szigorúan azonos habitusú sofőrök között.
De legjobb egyedül.
stomi írta:
Szerintem megvan az az előnye,hogy ha esetleg valaki lerobban akkor tudnak neki egyből segíteni.
Mit????
A kerékcserét és kisebb bibiket egyedül is megoldja az ember. Nagyobb baj esetén pedig esély sincs a segítségre.
Annyi van, hogy a társad rossz szájízzel és lelkiismeret furdalással fog otthagyni az útszélén, mivel felesleges neki is várnia.
Ja, és neki még a szállását sem fizeti az assistance, ha esetleg maradni kell.
Szóval ez a baj esetén segítenek szerintem maximum csak téves biztonságérzetet ad.
Mi egyszer mentünk közvetlen családtaggal, két autóval együtt, hazafelé volt is kavarodás. Ők még nem ismerték az utat, és valahol eltévesztettek minket szem elől, nem találtuk őket sehol az úton, ráadásul a telefonjuk lemerült, meg sem tudtuk kérdezni, hol vannak. Már itthon voltak, mire mi hazaértünk, és volt is óriási sértődés a dologból, mintha a mi hibánk lett volna. Jó pár éve volt, de akkor megfogadtuk, hogy soha többet....
De ha valaki konvojban szereti, hát lelke rajta.
Pont nem mentem velük mert rá egy hétre volt ott a nyaralásunk,de nem volt gondjuk ahogy irták a forumban,azota a házaspár eladta a járgányt és nincsenek a klubban