Nem véletlen, hogy induláskor a sofőrök nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy csak végszükség esetén és csak kis dologra használják a kedves utasok a WC-t. A latrinát nem üríthetik az út során, sajnos vissza kell hozniuk kis hazánkba. Bizony a visszafelé úton már nagyon tud bűzleni, főleg ha nagy a hőség. Hát nem kellemes szagolni 15-20 órán keresztül, főleg a WC közelében ülőknek kellemetlen. Volt részem benne. Tapasztalatból mondom.
Persze, sok emberre már a tudat is megnyugtatóan hat, hogy van WC a buszon és végszükségben használhatja.
Valljuk be azért bármelyikőnkkel előfordulhat, hogy menni kell és már nem bírjuk tovább visszatartani még 5 percig sem.
Ez pont olyan nehéz téma, mint a buszon való féktelen "zabálás" és sörözés, és úgy gondolom, ez a két téma erősen összefügg.
Nem hiszem el, amikor elindul a busz Pestről, az első negyed óra után már a busz fele zabál, és sörözik...és ez végig így megy az út végéig.. de tényleg... az nem zavar senkit, csak engem? Vagy én vagyok ilyen hülye?
Tavaly Pargátol Pestig evett a két jobboldali utastársunk, nem elaprózva, zacskóból, műanyagból, papírból, és a leszállásoknál is kaját vettek... persze a sörözők nem bírták a megállóig, a zabálók sem nagyon... mert pisilni kell, kakilni kell.
Komolyan, mi alig merünk enni az út alatt, inni én személy szerint csak 2-3 dl szoktam ... és akkor csodálkoznak, ha az ilyenek miatt nem tud mondjuk pisilni egy kicsi gyerek a buszon, mert már megtelt.
Sőt volt olyan is, hogy felszállás után már gyroszt ettek kettesével, és végig, pestig egy zacskóba hánytak mellettem... na ez a probléma, szerintem. És ezt lehet kontrolálni, a bepisilést annyira nem, azt ha kell, akkor kell...
Hát igen,ez a féktelen "zabálás"nálam is veri a biztosítékot!Hihetetlen hogy emberek nagy része ahogy le teszi a popóját "akár a megállóhely elhagyása után is",már veszi elő a kis rántott húsos szendvicsét,kolbászos zsemléjét stb,és jó ízűen falatozik akár az egész út folyamán,mert a pihenőnél nem volt neki ideje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mert hát ügye a cigaretta elvette!Szóval lehetne ezt is bizonyos határokon belül,de szabályozni!
Megértem, ha mondjuk reggel 6 kor indul a busza, mondjuk szigetre, vagy Törökbe, vagy messzebbre, hajnalban én sem reggelizek..., akkor gondolom, 9-10 óra felé illő reggelizni, na de egy déli, vagy kora délutáni indulás előtt azért az embernek van ideje enni akár otthon, akár útközben, akár bárhol. Nem, pont a busz indulása után van idő... nem értem. És a legszebb, hogy nem is a gyerekek éhesek, csak felnőtt "zabál" ugyebár 24 órán keresztül...
Arról nem beszélve, hogy sok buszra elvileg a hűtőtáskát sem viheted fel, de megteszik, az egymillió kézipoggyász mellé, és persze azt is kieszik mire célba érünk.
...és a favorit a fasírtos zsemle, jó fokhagymásan, lilahagymával, sörrel...
Kedves Simacsek! A nők esetében a pihenő szinte teljes egészében a wc-re várakozással telik. A virágpiacnál még akár lehetne enni sorállás közben, mert kültéren várakozunk, de később már szerencsés esetben kutas shopoknál tartanak technikai szünetet, ahol a buszok beérkezésekor ellenállhatatlan vágyat éreznek a takarítás elkezdésére. Biztos nagyon jó szemmel néznék, ha a 100 sorban álló nő a várakozás alatt telemorzsálná a shopot. Nem beszélve arról, hogy leszállás előtt az ember felkapja a tisztasági csomagot, és próbál lekecmeregni a buszról, ami egy emeletes busz esetében nem rövid történet, elgémberedett lábakkal lépcsőzni még fiatalabb korban sem könnyű. Ágica! Idő lehet, hogy lenne enni, ha délben indul a busz - bár nálunk az fél 11-es indulást jelent - de én pl. még 21 éves buszozgatással a hátam mögött is feszült vagyok utazás előtt, így a kaja szóba sem jön. És igen, elindul a busz, és nem sokra rá eszem. Nem sokat, nem sokszor, nem fűszereset, mert tisztában vagyok vele, hogy hosszú út áll előttem, de muszáj, mert mire elindul a busz, addigra lenyugszanak a kedélyek, és éhen akarok halni. És nagy valószínűséggel az utasok fele ezzel ugyanígy van, ezért eszik a fele társaság már a busz elindulásakor. Ettől persze abban egyet értek, hogy a féktelen eszem-iszom bizony erősen kerülendő egy ilyen hosszú út alatt.
Szerintem is. Az ember megnyugszik, minden csomag a helyén, nincs több tenni való, idegeskedni való. Ami otthon maradt, az már ott is marad. Indul a nyaralás, és eszébe jut az embernek, hogy nini, már órák óta korog a gyomra.
Na jó, persze, ez igaz, én első sorban a folyamatos zabálásra értettem, és a busz végighányására a nagy zabálás miatt. És az is igaz, hogy a nőknek a pihenőknél egész idő a wc vel telik el. Ez elég baj önmagában is, nem beszélve arról, hogy mire bekerülsz, és megérzed azt a jó kis bűzt, már nincs kedved enni utána... legalább is nekem.
Én nem mernék ilyen fűszeres erős dolgot enni a buszon, de persze ez nem azt jelenti, hogy nem imádom, örök vita a Párommal a "süss fasírtot a buszra-nem sütök" És sosem sütöttem a végén, és idén sem fogok.
De ez is igaz anyuci,és melus amit írtok a megnyugvásról, mert az Emberem meg pont ilyen, egész nap ideges, izgul, budin ül, nem eszik, nem iszik... aztán a buszon elkezdené....ha én nem szólnám le... aztán csak vár Szegedig:)
Mindenkinek azt szoktam tanácsolni, hogy csak annyit egyen amennyi feltétlenül szükséges, mert ha eszik szomjas lesz, ha iszik, WC-re kell menni, ami gond lehet. Szerintem is inkább a folyamatos össze-vissza evéssel van inkább gond. Van aki még éjjel is zörög a zacsival és hallani, hogy ropogtat. De engem leginkább a piálósok irritálnak. Egyik alkalommal egy 10 fős baráti társaság utazott a busz alsó szintjén. A két 4-es és a mögöttük lévő 2-es ülést foglalták le. Nem túlzok, két hatalmas utazótáska meg volt rakva piával. Kezdték pálinkával, majd konyak, utána krémlikőr. Ezeket folyamatosan kísérték sörrel. Aztán pezsgővel folytatták. Minden pihenőnél szatyor-számra vitték le a kukába az üres üvegeket, sörös dobozokat. Jól bírták! Egész éjjel fenn voltak. Ittak és kártyáztak. Mentségükre legyen mondva, senki nem ütötte ki magát. Annyi pia után, nem is értettem, hogy csinálták? Még azt sem mondhatom, hogy hangoskodtak. Csak a busz bűzlött mint egy csehó.
Ez a jobbik eset:) Nem mesélem el, milyen érzés amikor Görögtől Magyarig hánynak melletted óránként, néha zacsiba, néha mellé, néha a lábunkra... Szerinted??? Mert azt a gyroszt kettesével kell ám zabálni a buszon, félórás periódusokba... gondolom , bepótolta a hazaúton, amit ott nem evett meg....
De legalább nem hangoskodtak, bár én ezt is nehezen viseltem volna, de lehet, hogy már öregszem..
#2263412015-01-21 14:30:37 Válasz a #226337. hsz-ra
Azt hiszem egyik sem jobb. Hozzá kell tegyem, hogy nekem még soha semmi bajom nem volt a gyrostól, pedig igen válogatós gyomrom van . Az is igaz, hogy nem kettesével dobálom be!
Lehetne sorolni a buszozással kapcsolatos negatív élményeket az előtted ülők támlahátratolásától az éjszakai lámpahasználaton, ordító filmeken keresztül. Nagyon sokan gondolják azt, hogy a pénzükért azt csinálnak a buszon is, amit akarnak. Szemernyi tekintettel sincsenek másokra. A buszozás egy kényszerű, nem túl kellemes dolog, de ha egyszer az ember csak ezt engedheti meg magának, akkor muszáj elviselnie. Inkább megyek 2 hétre busszal, mint egy hétre repülővel. Görögország megéri. Ha egy kicsit jobban odafigyelnénk egymásra még ezt is elviselhetőbbé lehetne tenni.
És igen, tökéletes végszó Én pont így gondolom!!! Nekem is erre "fussa", és már alig várom!! Jobb lenne most még a fasírtot is szagolni a buszon, mint itt ülni, dolgozni, és fázni:(
Sziasztok volt már kérdésként feltéve de még választ nem olvastam itt rá hogy ha valaki Ibusszal utazik Görögországba akkor a 18 kg-os csomaghatárt mennyire veszik komolyan?