#2231902014-08-13 00:32:34 Válasz a #223189. hsz-ra
Szeretne még valaki próbálkozni?! Vigyen hegymászó felszerelést, és kössön egy nagyon jó életbiztosítást, bár asszem öngyilkosságért nem fizetnek...mert ez szerintem annak számítana!
Jó kísérletezést
Egy kis összeállítás azoknak, akik Kefalóniára, azon belül Skalaba mennek. Összeollóztam az általam fontosnak tartott dolgokat (fórum hozzászólásokat és beszámolókat is - remélem nem baj).
Az egyik doksi az útról (kocsival), az éttermekről, kicsit a partokról, a másik csak a partokat mutatja (részletesebben).
Remélem tudtam segíteni.
.... bocs, de fájlt nem tudom hogy kell mellékelni. Ha nem lehet, akkor akit érdekel privát mailben elküldöm az anyagot. - De az lenne a legjobb, ha be lehetne ide tenni a 2 fájlt....
Köszi Kónyu a képeket, az utolsón látszik a legnagyobb probléma... Eddig ebből a szögből nem láttam még, bár sokat elmond, hogy eddig senki nem jutott le. És köszi az aggódást a testi épségemért, de nyilván nem fogok olyan helyen lemászni, ahol a nyakamat törhetem
Ezek szerint később muszáj lesz majd visszamenni a szigetre, ha helyreállították a lépcsőt
A fakultatívokról tud valaki valamit mondani? Igazából csak egy hajókirándulásra szeretnénk elmenni, az érdekelne, hogy merre lehet, mennyiért, stb
Előre is köszi a válaszokat!
első alkalommal utazunk Lassiba. Szeretnénk előre autót vagy robogót bérelni 2-3 napra. Tudnátok segíteni, hogy kihez, milyen társasághoz érdemes fordulni, ahol még lehet szabad jármű? Vagy ott helyben is el lehet intézni?
#2232792014-08-14 12:14:47 Válasz a #223233. hsz-ra
Mi az Ithakai fakultatívon voltunk, az igen felejthető volt. HAjóval indulás 09.00-kor. Porosban egy-két ember felszállt, átmentünk Ithakára, ott egy öbölben 20 perc hajóról fürdőzés, majd Vahtiba a fővárosba egy múzeum és egy templom megtekintése + egy kis (20 perc) városnézés, vásárlás (minden erőltetett tempóban), majd egy másik kis város, ahol fürödni vagy ebédelni lehetett, de látnivaló semmi (másfél óra), utána egy öbölben újra 20 perc fürdőzés és vissza. Mindez 32,5 Euro.
#2232862014-08-14 13:31:33 Válasz a #223233. hsz-ra
Mi is az Ithaka hajókiránduláson voltunk Júliusban!
Fakultatívban az idegenvezetőnél 40Eur/fő volt!
Skalaból indul Vathi, Kioni városnézés ill. Gydaki és Filitaro öböl fürdőzéssel!
A Captain Vangelis-nél privát is lehet foglalni 38Eur/fő! Náluk még volt egy Fiskardo- Mini Myrtos hajó kirándulás illetve Zakynthos (Blue Cave-Navaggio öböl) kirándulás szintén ilyen áron! Mindegyik heti 2x indult reggel 9-től délután 4-5-ig!
Volt még 3 sziget túra 45Eur/fő ami Skorpió sz.-Lefkada-Meganissi 3-ast érinti ha jól emlékszem! De több helyi irodának is van túraajánlata Skalaban!
#2232872014-08-14 13:50:00 Válasz a #223190. hsz-ra
Engem abszolút meggyőztek a fotók PA-ról! Ez tényleg a járhatatlan kategória!
És még ha valaki le is jut, vissza tuti hegymászó felszereléssel lenne csak esélye!
Én csak a repülőből láttam és fotóztam de onnan úgy tűnt mint bármely más meredek sziklafal ami nem turistának való öblöt rejteget.
Kefaloniára utaznánk a tzivras apartmanba Ibusz-al,busszal,ment már valaki innen Kefaloniára így,hánykor és honnan indul a busz?mennyi idő az út?milyenek a buszok?a honlapjukon semmi info nincs erről.