Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 500 501 502 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Butyike63 | #221335 Üzenet | 2014-07-21 20:39:47 |
Sziasztok! Két kérdésem lenne: Napflio milyen messze van Tolotól? Gondoltuk átbiciklizünk, de azt olvasom mindenkitől, hogy busszal ment, ezek szerint nincs túl közel.
A Limoniában még senki nem volt? icon_sad.gif
  Melus16 | #221338 Üzenet | 2014-07-21 20:47:11 | Válasz a #221330. hsz-ra Előzmény #221330
Egyetértek Messi! icon_smile.gif

És még hozzá tenném, hogy ha valaki elmegy bármily kirándulásra, akkor az a minimum, hogy legalább elolvassa, hová megy és minek! És igen Görögországban meleg van!
Aki tudja, hogy nem szíve vágya forróságban több órát mászkálni, vagy épp az egészsége nem engedi, ő lehetőleg válasszon előszezont.
Aki pedig nem szereti az idegenvezetést - mint én - az hagyja ki ezeket. Önállóan is megnézhető minden, saját tempóban.
Még mindig úgy látom, hogy vannak, akik nincsenek tisztában semmivel sem, aztán a hely a hibás érte.
Aki kérdez időben, az előre tudja, hogy mi várható, és tudja ő mit szeretne! Ezért van a fórum, és ezért lenne jobb előtte kérdezni, olvasgatni.....nem utána szidni!
  Messinia | #221340 Üzenet | 2014-07-21 20:48:45 | Válasz a #221335. hsz-ra Előzmény #221335
Tolotól kb. 12 km-re van Nafplio.
Amikor mi voltunk egy fiatal pár többször is átbiciklizett, igaz nem a legnagyobb melegben, hanem inkább estefelé. Szóval ha jó kondiban vagytok, nem olyan vészes távolság ez - én nyaraláskor tuti lusta lennék ennyit tekerni. icon_biggrin.gif
  Messinia | #221341 Üzenet | 2014-07-21 20:53:26 | Válasz a #221338. hsz-ra Előzmény #221338
Köszi Melus, hogy Te is megvéded a "romokat". icon_smile.gif
Csak egyszerűen úgy éreztem, muszáj szót emelnem mellettük. A Peloponnészoszon rengeteg az ókori történelmi helyszín, és ilyesfajta régi köveket azért nem mindennap lát az ember. Nekem a párom abszolút nem ilyen beállitottságú (csak tolerálja az én hülyeségeimet icon_smile.gif ), de Epidaurosznál azért még ő is azt mondta, hogy ezt egyszer mindenkinek látnia kellene. icon_smile.gif
Tolo nagyon jó kis kiindulóhely felfedezni a környéket, aki odamegy biztosan talál magának látnivalót! icon_smile.gif

79kori honnan is tudtad, hogy nem hagyom szó nélkül? icon_smile.gif
Nálam ez már szenvedély, és örülök, hogy mások is szeretik (vagy csodálják) az ilyen helyeket.
  Anyuci68 | #221342 Üzenet | 2014-07-21 20:54:05 | Válasz a #221277. hsz-ra Előzmény #221277
Molli! Tényleg nem könnyű a döntés, az egy hét nagyon kevés. Szerencsére nekünk a két hétbe simán belefért, amit terveztünk, most a kulturális kirándulásokra fektettük a hangsúlyt, ha már annyi van belőle a környéken. Monemvassia nagy vágyam, de az sajna nem volt.
Az, hogy kinek melyik kirándulás éri meg, az változó. Mi nem bántuk egy percét sem az Epidavros-Mükéné-Nafplio-nak. Igen van színház Athénban is, csak éppen a Herodes Atticusba nem lehet csak úgy bemenni, a Dionysos látogatható, és élmény, mivel körbe vesz a történelem levegője, de Epidavros ezzel szemben az egyik legjobb állapotban fennmaradt színház, és a környék is fantasztikus.
Mivel mi kőmániások vagyunk, Mükénében is találtunk látnivalót, a múzeum pedig igen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik.
Athénban az Akropolis-ra mi megkaptuk a jegyet, nem a csoporttal mentünk fel, így mi osztottuk be az időnket is, meg a haladási sebességet is. Lefelé volt időnk a Dionysos színházra, kiálltuk a sorunkat az Akropolis Múzeumba, és ott is csodákat láttunk, és futotta még egy kávéra is. Sajna a Plakára már nem maradt időnk, és a Zeus templomot csak kívülről volt időnk fényképezni. Visszafelé pedig a busz megáll a Korinthosi csatornánál, ami felülről is lenyűgöző - és nem mellesleg isteni souvlakit ettünk a csatorna másik oldalán lévő gyorskajáldából icon_smile.gif
Athén szerintem is kötelező, de talán, ha választanom kellett volna, azt hagytam volna ki, mert oda szerveznek északabbi üdülőhelyekről is kirándulást, míg a többi helyet szervezetten nem nagyon tudod máshonnan megnézni.
  Butyike63 | #221343 Üzenet | 2014-07-21 20:59:28 | Válasz a #221340. hsz-ra Előzmény #221340
Az utolsó turnussal megyünk, talán nem lesz annyira meleg... Stavrosból is átbicikliztünk Olimpiadába, az is kb. 12 km. Úgyhogy lehet hogy megkockáztatjuk! Köszi a választ!
  Yakumo18 | #221344 Üzenet | 2014-07-21 21:00:09 | Válasz a #221335. hsz-ra Előzmény #221335
Szia butyike63!

Én sajnos csak ennyi infót találtam a Limoniaról :

"Most voltunk májusban Toloban és a Limonia apartmanban laktunk. Közel van a kikötőhöz. A tengerparti tavernák mögötti kis utcában van a bejárata. Az apartman tágas, a 2,. 3. emeletről csodás a kilátás. 3-4 naponta volt ágynemű és törülköző csere."

Mi is ott fogunk majd megszállni, utána tudok majd csak referálni a helyről icon_smile.gif
  79kori | #221347 Üzenet | 2014-07-21 21:28:14 | Válasz a #221341. hsz-ra Előzmény #221341
Tavaly mielott mentunk Toloba, diskuraltunk a romokrol es sokat segitettel itt a forumon is;D
  Messinia | #221350 Üzenet | 2014-07-21 21:49:46 | Válasz a #221347. hsz-ra Előzmény #221347
Én tudom ám, emlékszem, hogy sokat beszélgettünk, örülök, hogy megmaradt benned a rommániám. icon_smile.gif

Anyuci, nagyon jól leirtad az emlitett helyek pozitivumait, nem akartam előjönni mindenféle történelmi maszlaggal, aki szereti az ilyen helyeket, az úgyis ámulva fogja bámulni a több ezer éves köveket! icon_smile.gif
Tolo pedig tökéletes kiindulópont a környék, és a félsziget megtekintésére, iszonyat sok a látnivaló, többszöri visszatérésre talán a nagyja megnézhető. icon_smile.gif
  Molli | #221351 Üzenet | 2014-07-21 22:19:42 |
Sziasztok, Anyuci, Messinia, Kori!
Nekem tulajdonképpen az a bajom, hogy mindent látni szeretnék, de ez lehetetlen! Szeretem a történelmet, pl. Thassoson emiatt voltunk már 3x, mert nem volt elég egyszer látni, az maga volt a csoda, a limenasi múzeumban 2x is voltam, és alig akartam kijönni, és hát ugye ott a többi szépség is! Viszont szeretek hajókázni is, és Monemvassia is egy csoda nekem. Misztrát is szeretném látni. Athén nekem azért lenne fontos, mert mindig azt hiszem, hogy nem biztos, hogy fogunk arra járni, nem biztos, hogy fogjuk látni, ha már kb. 20 év alatt nem jutottunk el! Most azt is szeretném megnézni, mert nagyon érdekel. Argoszba is szeretnék eljutni, mert olvastam arról is, és szeretném látni. Epidavrosz és Mükéné.... hát persze megnézném azt is, de úgy gondolom, ha nem lesz se Monemvassia, se Misztra, csak akkor, mert sajnos az időnk is meg a pénztárcánk is véges. Aztán, ha lesz még lehetőségünk arrafelé járni, majd bepótoljuk. Ez sem lehetetlen.

Köszönöm, hogy próbáltok segíteni, és annyira jó tulajdonképpen, hogy csak ennyi problémám van, nem?

Messinia, "Ti" hogy vagytok? Remélem, minden rendben a pici lánnyal?

Üdv mindenkinek/Molli
  Messinia | #221352 Üzenet | 2014-07-21 22:32:06 | Válasz a #221351. hsz-ra Előzmény #221351
Molli,
az biztos, hogy nehéz besűríteni a programokat, pláne, hogy legszívesebben mindenhová mennél, mert mindegyik program jó a maga nemében.
Monemvassiára én is kiváncsi lennék, szorítok, hogy legyen elég jelentkező, és induljon a hajós túra! icon_smile.gif
Mi mikor voltunk, akkor inkább történelmi barangolásokat terveztünk, plusz ugye Hydrát nem akartam kihagyni. Spártát és Olympiát nagyon szerettem volna látni - autóval voltunk szóval mehettünk volna -, csak annyi minden ott a közelben is, hogy akkor úgy döntöttünk, hogy olyan messzire nem kocsikázunk el, (egyébként akkor sem nagyon indult mert nem volt rá jelentkező, gondolom nem volt kedvük az embereknek annyit buszozni icon_smile.gif )igy ez még kimaradt, amit muszáj egyszer bepótolnunk. icon_smile.gif
És igen, rendben vagyunk. icon_smile.gif
  Veva71 | #221358 Üzenet | 2014-07-21 23:47:34 |
Sziasztok
Ha van kérdésetek akkor írjatok, most jöttünk haza Tolo-ról, busszal a Grandtoursszal voltunk az Eleana apartmanba fsz. 3.-ban, és nagyon, nagyon jó volt. Voltunk fakultatívokon is, úgyhogy írjatok kit mi érdekel pár dolgot leírok ide, amit pl. én annak idején keresgéltem, de konkrét kérdésre is megpróbálok válaszolni.

Amik lényegesek az utazásra, ha busszal mentek vigyetek párnát egy vékony takarót, ha tudtok beszerezni nyakpárna a legjobb. A megállók 4 óránként vannak a nők igyekezzenek leszállni mielőbb mert sose jutnak sorra. Vigyetek wc papírt, wc ülőkére valót (DM-ben van olcsó) és frissítő kendőt (azzal kezet arcot is tudsz törölni DM-ből), fogkefe, fogkrém az útra felejtős nem álltok annyit, vigyetek 1-2 l vizet és a többit a buszról vehetitek 250 ft egy félliteres (igazából 1 l elég és a többit vehetitek vagy 1 l Budapestről, 1 l Szegeden a Tesco-ba vesztek frissen hideget). Az útra vigyetek eurót hogy venni tudjatok valamit, én kártyáztam is de csak a Szerbeknél a Makedónoknál nem mertem, ott semmit nem is vettem elég undi hely volt. A buszok rosszak, bővebben nagyon rosszak, ha mázlid van emeletes buszt kapsz az jobb kényelmesebb ülőke, lábtartó és karfa, ha kis fapados amivel mi jöttünk haza akkor szenvedsz. Ha tudtok vegyetek helyet a legjobb hely a fapadoson és a másikon is a hátsó ajtónál van mivel a Grandtoursznál ott nincs wc ezért teljesen hátradönthetők és nincs mögötted senki tehát senkit sem zavarsz vele, max leszálláskor vissza húzód, de utána szabad a pálya. Előre ne vegyél, mert nincs hely a lábadnak, ha nem veszel fixet imádkozz hogy jó helyed legyen ha foglalt a hátsó ajtó akkor is a hátsó ajtó közelébe a legjobb ülni, ha hányós vagy akkor is, gyors leszállás miatt is, tv és látható és a hely is jó.
Toloban van 3 közért az egyikbe lehet kártyával fizetni ez a Dimitra apartman utcájánál a jobb oldali, ha az utcával szembe állunk.
Éttermek mind nagyon jó de a leges legjobb a parton a Romvi kedvesek, adnak plusz valamit (mi görögdinnyét és bort is kaptunk) és finom nagyon az étel (itt van a Grandnál félpanzió vagy csak vacsora lehetőség, de mi inkább kipróbáltunk több helyet ), az étterem a parton van a tenger szinte a lábadnál, de van benti hely is és szerintem lehet kártyával fizetni (mi nem próbáltunk egy idő után rájön az ember hogy Toloba kp-vel lehet fizetni főleg), a másik nagyon jó étterem az Ambrosia (Taverna Amvrosia) az utazási irodától kicsit lentebb a másik oldalon itt a linkje:http://www.bestofrestaurants.gr/argolida/sites/restaurants/amvrosia/?l=en vannak képek.
Itt a tulajdonos nő volt Magyarországon szereti a magyarokat de mindenkivel kedves a gyerekek jégkrémet kaptak, nekünk adott sütit és egyszer jégkrémet és nagyon finom az étel itt lehet kártyával fizetni bár nincs propagálva, de van leolvasó és mi utolsó nap fizettünk vele. Szép tiszta a mosdójuk is. Mi pl. utolsó nap hazautazás előtt itt ettünk (sok időnk volt) és vettünk egy vizet és megkértük had használjuk a mosdót és nagyon kedvesek voltak. Amikor foci volt itt néztük kint a döntőt kitettek egy tv-t és invitált mindenkit jöjjön nézze, ne az úton ácsorogjon nem kell ennie, mi azért rendeltünk 2 üdítőt és egy ouzot.
Ami még fontos vigyetek naptejet magas faktorost, Panthenolt égésre és Irixet (kint nagyon drága) nálunk a lányom soha nem ég le, de még ő is lepirult picit. Vigyetek mindenféle gyógyszert hányásra, szorulásra, hasmenésre, fájdalomcsillapítókat (mi csak hányásra vettünk valamit és szorulásra az olcsó volt, de minden más ahogy néztük nagyon drága pl. Panthenol kis üveg (130g) 10 euró azaz kb. 3110 ft (nálunk 1275 ft).
A Tsiros is finom (az utazási irodával szembe van) itt ettünk nagyon jó kebabos gyrost és csirkést 2 euróért és be is ültünk, kedvesek, de semmi különös, néha nem azt adják amit kérsz (szerintem csak nem veszödnek vele, hogy elmagyarázzák, hog az most nincs), a gyrosba nincs sok szósz, de finom és friss elvitelre bármikor jó. A Tsirostól feljebb a bolt és a Tsiros közt van egy étterem (olyan csempés) ott nagyon finom a gyrosz, sok szósz és hús és krumpli van benne (ez disznó azaz pork volt) én itt is ettem 3-szor egyszer az esti hajókázás után és finom volt de utoljára este kicsit a szósz mintha nem lett volna friss, úgyhogy este inkább a Tsiros jó, de máskor ez is, bár semmi bajunk nem lett tőle. A szomszédaink ettek az Ambrosiával szemben gyrost és spagettit is és azt mondták nagyon jó.
A pénz vigyen itthonról mindenki sok sok kp.-t mindenre a fakultatívra, boltra kajára az éttermekbe vagy, nézze meg mennyi kivenni pénzt a bankjánál és úgy vegyen ki mi kevés pénzt vittünk, de ki tudtam venni ugyan annyiért mint amennyiért itthon vettünk a bank automata a Dimitrosz felé van nem a banki hanem egy bolt (mert ott ha bármi van könnyű visszaszerezni) nekünk a Bihari Ági (Grandos nagyon kedves telepített idegenvezető) segít kivenni, mert sok mindent kérdez, de a lényeg, hogy a Save (nem a csekk és nem a credit card) a kivétel módja és a végén ne a fix árfolyamot válasszátok, mert az pl. 328 lett volna így meg 309 volt és még a bank jutalékával sem volt több mint 311 ft 1 euró. Ha kártyával fizettek a boltba vagy étterembe sokkal jobban váltják nekem végig 309-el váltottak mindent (Mondjuk én Gránit bankos vagyok a Cib a szomszédnak 316 ért váltott állítólag úgyhogy ez bank függő is nézzetek utána mi éri meg).
Az emberek és a telepített idegenvezetők (Ági, Rita és a többiek a Culture Travel irodába) mind nagyon kedvesek és segítőkészek, általában mindenhol megértették az angolt (még az én szörnyű angolom is) kivéve mikor nem akarták pl. mikor kártyával akartam fizetni, úgy tettek mintha nem is értenék elém rakták a számlát majd elmentek, mikor mozdultam, hogy akkor megyek akkor kerültek elő, így végül kp. fizettünk pedig lehetett volna fizetni elméletileg icon_smile.gif. A Grand Tours-os buszvezetők velünk kedvesek voltak, mindig 4 óránként megálltunk, nem volt velük bajunk, mondjuk sokat nem is zaklattuk őket. Az irodát mikor felhívtam nem tudták megmondani hol mikor kapom meg a biztosítási papírokat végül is a sofőr intézte el hogy leküldjék és lent meg is kaptuk (aminek már Budapesten a kezünkbe kellett volna lenni) ezért ajánlom mindenkinek az Atlasz biztosító oldalát ott könnyen online megköthetik kinyomtatják és kész is (én már késő találtam meg) azért Atlasz mert a helyi orvos ezt fogadja el úgy, hogy nem kell előre fizetni.
Ha esetleg valaki nem a Grand Toursal megy vagy még nem döntött nézze meg az Apollon travel buszait legalábbis az utazásra azt mondják azok jobbak, apartmanba az Eleana a legjobb ez Grandos, de lehet busz nélkül is venni, de aki teheti jó korán vegyen Athénba repülőjegyet és onnan busszal 2,5 óra Tolo és a jegy sem olyan vészes szép nagy buszok légkondisok, és van csomagtartójuk is. (Én busszal többen azt hiszem még ingyen sem mennék, bár mondom busza válogatja, de lutri milyen buszt fogsz ki, mi mentünk fehérvár tourszal ott este nem buszoztunk és jó buszok voltak, Grandal Horvátba az is jó busz volt, most lefelé jó busz volt de hazafele az Irizar busz volt, hát ez horror volt itt van link: http://www.grandtours.hu/buszok/irizar_century-b2.html?tab=kepek ezzel ne menjen senki sehova még 2 órára is kínszenvedés vele menni a Setra az jó akár emeletes akár sima).
Hát most hirtelen ennyi jutott az eszembe, kérdezzetek, de Tolo gyönyörű és a Tenger és a napfény és minden nagyon nagyon szép, még biztos megyek oda vagy talán a következő Korfu lesz repcsivel icon_smile.gif vagy Rodosz bár az nagyon meleg, vagy a meteorák környéke majd még kitörpölöm icon_smile.gif, de a fakultatívokat inkább magam szervezem max az ilyen esti parti vagy hajózás vagy BBQ-t az irodával, vagy, ha több helyre megyünk egy nap mert 1 hét nagyon kevés mindent megnézni és fürödni is. Nem az áruk miatt az viszonylag jó, nem is a vezetés miatt az is profi volt hanem a rohanás miatt én nem bírom a kötöttséget és hogy birka mód felzavarjanak pl. az Akropoliszra majd elhadarjon valamit, megtiltsa, hogy fényképezzek ott és akkor ahol én akarok, na ez nekem nem jön be ettől a bicska kinyílik és fellázadok icon_smile.gif, nem szeretem ha a pénzemért még nekik áll feljebb, elvárom, hogy nekem mindig mindenbe igazam legyen, ha már fizetek érte, ha ingyen van akkor ok kusba vagyok, de már meg bocsásson a világ nem vagyok én iskolás diák, hogy beszabályozzanak. Aki nem jól bírja a szabályzást (mint én) az az Athéni kirándulást ne is vállalja be vagy vitesse el magát és menjen önállóan (volt aki leszállt ahogy megérkeztünk és Ők tudtak valamit icon_smile.gif mert már vígan nézték a romokat mikor mi még a dugóba araszoltunk elkésve felfelé). Egyébkén így is jó volt mikor leszakadtunk az idegenvezetőről (a görögről a magyarok nagyok kedvesek és ők mondják is aki nem akarja meghallgatni azzal ekkor és ekkor találkozunk itt és itt és ez szerintem korrekt, mi is volt hogy hallgattuk majd a gyereknek sürgető folyóügyei lettek így leszakadtunk és önállósodtunk, de jó volt még így is én elolvastam a könyvbe amit tudni akartam a gyerek meg tanulta icon_smile.gif).
Na kb. ennyi egyenlőre.
Kérdezzetek és válaszolok, majd még benézek ide.
Üdv. V. Éva
  Veva71 | #221360 Üzenet | 2014-07-22 00:47:54 | Válasz a #221330. hsz-ra Előzmény #221330
Szió
Félreértettél én is nagy "rom" rajongó vagyok és mindenhova elmentünk ahova csak lehetett sajnos Hydra kimaradt mert a lányom nem bírja a hajót, buszt mint kiderült és az 3 óra oda 3 óra vissza pedig úgy megnéztem volna. mi mentünk szerdán, csütörtökön és pénteken is a fakultatívra és ennek tükrébe mondtam, hogy aki ment a szerdai és csütörtökire annak talán a pénteki már picit sok lesz (nekem az volt bár minden tetszett így is), ha pl. 2 hetünk lett volna akkor nyugisabb lett volna, vagy ha nem egymás után vannak a kulturális kirándulások, sajnos az utazási irodák különböző érkezései miatt (Grand Szombat, Apollon Kedd) csak így tudják össze szervezni és így egy kicsit tömény és fárasztó nekem aki 43 éves viszonylag egészséges, bal lábra fájós vagyok:) és nekünk még nem volt a kánikulai nagyon melegünk (mint előző héten), Érdemes a MÜKÉNÉ - EPIDAUROSZ - NAFPLION fakultatívra is elmenni, de inkább annak aki olyan rom bolond mint te meg én, de ha pl. nem megy mindenre csak pl. 2 fakultatívra akkor az inkább az Athén és Korintosz Nemea legyen vagy Hydra (főleg ha gyerek is van akkor inkább ezek, meg az éjszakai hajózás meg a BBQ, ha pedig valaki inkább kulturális beállítottságú akkor a szerda, csütörtök péntek az ő napja). Mi voltunk az esti hajózáson és szerda, csütörtök és pénteken is és szívem szerint Hydrára is mentem volna és a BBQ-ra is, de a lány miatt végül azok kimaradtak (ja fontos aki hányos az vegye be a gyógyszert 30 perccel előbb aki viszont nem az be ne vegye, mert én is bevettem (mondván megelőzésre) és én a gyógyszertől lettem rosszul picit az esti hajózásnál, Korintosznál már nem vettem be és ott nagyon jól voltam).
Szóval, ha rám hallgattok mindenki oda megy ahova csak kedve és pénztárcája tartja icon_smile.gif
Minden nagyon nagyon szép Görögországban, nincs csúnya része szerintem (na jó Athén nem műemléki része egy picit talán koszos meg lerobbant, de hát ilyen Budapesten is van meg Párizsban meg Londonban is:)).
  Veva71 | #221361 Üzenet | 2014-07-22 01:08:57 | Válasz a #221328. hsz-ra Előzmény #221328
Igen szerintem is mindenki más nézőpontból látja a dolgokat, ez nem rossz és nem hamis feltétlenül csak más, ahány ember annyi vélemény icon_smile.gif
Nos ezek szerint a görög hölgy az akropoliszon másnak sem jött be nagyon icon_smile.gif, de amit hallgattam tőle az azért érdekes volt úgyhogy gondolom akik vele mentek azok is élvezték a túrát. A Grandos Bihari Ági és az Apollon-os Rita tényleg nagyon profik és még képeket is mutattak meg olyasmi érdekességeket mondtak amit máshol nem. És ők mondták is mindig, hogy aki külön menne azzal ekkor meg ekkor itt meg itt találkozunk. Athénba valóban veszélyesebb picit a zsebesek és a közlekedés miatt, úgyhogy belegondolva jobb volt nekünk így (két nő), de pl ha van egy-két férfi a társaságba akkor azért talán biztonságosabb egyedül is boklászni.
  Rozi56 | #221372 Üzenet | 2014-07-22 08:18:28 | Válasz a #221361. hsz-ra Előzmény #221361
Szia Veva! Örülök, hogy jelentkeztél, az apartmannal meg voltatok elégedve, mi is az Eleanaba megyünk pénteken. Mennyire alap a felszereltség? Érdemes valamit vinni a konyhába? Lapkás szúnyogírtót vettünk, egy elég lesz szerinted ? Még az erkélyre akkor beszerezzük. Remélem jól éreztétek Magatokat. Sajnos a buszos utakban benne van az utazás kellemetlensége, mindenki maga dönti el mit vállal be és mit bír el a pénztárcája.
Üdv. Rozi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 500 501 502 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu