Nem, mert azon kívül, hogy megnéztük a booking-ot, nem csináltunk semmit. Nem kapkodjuk el, az biztos, de nem izguljuk magunkat halálra, olyan nincs, hogy Krétán nem találunk 1 éjszakára szállást. Ha meg tényleg nem, marad a kocsiban alvás. De azért lehet, hogy keresgélünk még, szeptember messze van.
Köszi az érdeklődést.
Szia
Kati
Helló, tudna-e nekem valaki segíteni abban, hogy körülbelül mennyibe kerül az étkezés Hersonissos-ban? Érdekelne, hogy az ebédet és vacsorát mennyiből lehet kihozni (főtt étel). Köszi!
Most szombaton megyünk magánszervezésben Stalisba. Érdeklődni szeretnék, hogy a wizz-es érkezéshez van-e még buszos csatlakozás (egy angol nyelvű oldalon olvastam, hogy még 11-kor is mennek a helyi buszok)? Ha nincs tudtok esetleg transzferrel foglalkozó céget javasolni? Amennyiben késik a gép és lekéssük a buszokat gondolom vannak helyi taxis cégek, akik rendelkezésre állnak. Van esetleg valakinek tapasztalata? Ha igen, kb. mennyibe kerül?
Köszönöm előre is
Kedves Mindenki!
Sajnos nincs időm végigolvasni a 450 oldalt, így aki tudna nekem valaki segíteni esetleg infóval Gouves, Klió apartman ügyben? A szállásról is érdekelnének a vélemények, és magáról a helyről is.
Valamint, a kirándulások, miket érdemes megnézni? Mondjuk irodával...és kocsival?
Korábban olyan jó válaszokat kaptam itt, most is számítok Rátok!
10 napot leszünk Krétán augusztusban, Stalisban lesz a szállásunk. Utazós, romnézős nyaralást akarunk max. 1-2 nap tengerparti ejtőzéssel. Ehhez autót terveztünk bérelni (nem végig, 4-5 napra), viszont teljesen elfelejtettük, hogy a férjemnek már vagy 10 éve lejárt a jogsija, és a nyaralásig hátralévő bő 3 hét alatt nem biztos, hogy sikerül majd elintézni az újat.
Ilyenkor mit tehetünk? Motor? (Egyáltalán ajánlatos-e motorozni Krétán? Nem túl veszélyes?) Vagy marad a busz?
Léda! A motorozással semmi gond nem lenne Krétán, főleg, ha rendelkeztek némi gyakorlattal és érvényes jogosítvánnyal. Hm, ezek nélkül, mondjuk úgy, kihívásokkal teli járműbeszerzés és túrázás elé néztek... A jelentősebb műemlékekhez tömegközlekedéssel is eljuthattok, de, ha sikerülne gépjárműhöz jutni, semmiképp se a hegyekben vegyetek vezetési gyakorlatból órát... (a városok kaotikus forgalma is adhat okot némi izgalomra) Viszont próbálkozni lehet a Visegrádi utcában, a Központi Okmányirodánál.
Nagyon köszönöm.
De most így végiggondolva, gyakorolnia is kéne a kedvesnek a vezetést (nekem sosem volt jogsim), és 3 hét alatt kivitelezni mindent (munka mellett(, elég esélytelennek tűnik (azért majd próbálkozunk). (A repülőt meg a szállást még februárban lefoglaltuk, erre meg persze nem gondoltunk, el is felejtettük.) Az meg az előző bejegyzésem óta esett le, hogy jogsi persze a motorra is kéne.
Kár, hogy nem vagyunk elég fittek, hogy mindenhová biciklivel menjünk.
Csak tömegközlekedéssel vajon mennyire lesz idegtépő az utazgatás?
#2206472014-07-15 14:26:57 Válasz a #220582. hsz-ra
szia Léda
mi most jöttünk haza Krétáról 1 hete, és teljesen jól működik a tömegközlekedés.
hersonissoson laktunk és busszal át mentünk ag.nikolaosra. pontosan jött a busz , 4,10 euro volt a jegy ára. 45 perc volt a busz út. visszafelé is a busz pályaudvaron szálltunk fel ,minden ki volt írva, minimális angoltudással elboldogulsz.
Sziasztok!
Ugye érdemesebb kocsit bérelni Krétán? Bár 1 hét tényleg nagyon kevés, de szét szeretnénk alaposabban nézni.
Chrissiről valaki tud valamit mondani nekem?