A programokról: a szervezett utak közül az athéni és a Hydra-Spetses hajókiránduláson vettünk részt. Mindkettő nagyon nagyon jó volt. Athénban nagy hőségre és tömegre kell készülni (főleg az Akropoliszon), de szerintem nem szabad kihagyni. Van szabad program is és visszafelé rövid megálló a Korinthoszi csatornánál, ami nagyon különleges látvány.
A hajóút fantasztikus, Hydra hangulata egyedülálló.
Egyénileg (helyi busszal) ellátogattunk Nafplioba is. Érdemes megnézni, kellemes város szép kikötői sétánnyal, óvárosi utcácskákkal, a várból pedig lenyűgöző kilátással a tengerre. Persze ott sem fáztunk!
Toloba a buszút kereken 24 óra volt. De megéri!
Szép napot Mindenkinek:)
Olyan kérdésem lenne, hogy ahogy látom általában mindenki az athéni és a hydrás fakultatívon vesz részt. A többiről mi a vélemény?Számomra is ez a kettő a szimpatikus am., valamint még a BBQ hajókirándulásra szeretnénk elmenni. Csak érdekelne, hogy aki volt a többi kiránduláson( Mükéné - Epidaurosz - Nafplion , Nemea-Borkóstoló-Korinthoszi csatorna áthajózása, Éjszakai Nafplion hajóút) mi a véleménye?
Szerintem is Athen es Hydra nagyon jó. Mi voltunk még az esti Nafplion hajókirandulason, nagyon klassz az éjszakai sotetsegben hajózni es a csillagos eget nézni. Az erod mar messzirol latszik es gyonyoru. Nagyon hangulatos kis varos, kb ejfelre jön vissza a hajo Toloba. Megéri a 10 eurot siman. Nappal pedig erdemes egy egesz napra bemenni a helyi jarattal, nagyon klassz hely. Strandolni is lehet ott.
A BBQ kirandulason az utastarsam volt én sajna kihagytam, de ő azt mondta szuper jó es szepseges helyen kötöttek ki. Ha belefér a keretbe és idobe, akkor talan erdemes elmenni ide is.
A Nafplioba tartó éjszakai hajózásra mi is szerettünk volna elmenni, be is fizettük az utat, de sajnos nem volt elég jelentkező, ezért elmaradt. szóval sajnos még ezzel az eshetőséggel is kell számolni. Természetesen a pénzt visszakaptuk, de kicsit csalódottak voltunk.
És az eddig elmaradt témák:
Angol: mindenhol beszélik a nyelvet, sehol sem volt ezzel probléma.
Az árak: mi szupermarketben vásároltunk 6x2,5 literes kiszerelésben vizet kb. 1,4-1,7 euroért. Kenyeret nem vettünk, de a péksütemények közül pl. egy almás táska 1,7 eur volt.
A gyros pitában 2 eur, a tavernákban a gyros tál 7-8 eur körül kapható. A görög sali szinte mindenhol 5 eur volt. Egy tengerparti étteremben 2 főnek a vacsora üdítővel együtt átlag 25 eur körül volt.
Szia Tity!
Mi voltunk a BBQ hajós kiránduláson. Nekünk nagyon tetszett. Elhajóztunk a szigetek között egy szép part részre és ott ugráltunk a hajóról és strandoltunk a kristály tiszta vízben. Kaptunk a hajós kapitány feleségétől napernyőt is, hogy ne égjünk le Itt meg is ebédeltünk : szuvlaki volt tzatzikivel és sok paradicsom , paprika , uborkával. Kaptunk repetát is ! Ihattunk kólát és fröccsöt. Utána átmentünk egy öbölbe ahol a hegy tetejére felmászva volt egy minek nevezzem - ahol tanítják a kis papokat . A kilátás is gyönyörű volt az öbölre. A hajós kapitány fogott egy polipot és lehetett "simogatni" is. Még ott is lehetett merülni. Elindultunk hazafelé a szigetek között. 4 órakor értünk haza. Szép program volt. Üdv : ildima
Egy kis pontosítás: 1,5 literes kiszerelésű vizre gondoltam az előző hozzászólásomban.
Javaslom vigyen mindenki szúnyogrisztót, illetve csípésre valami szert, mert elég sok kis betolakódóval találkoztunk.
Szia Peri!
Igazán nincs mit, örülök, ha segíthettem. Nagyon jó utat és szép nyaralást kívánok! ha összejön az éjszakao Nafplio, írj majd egy kis beszámolót.
Üdv.
Minimusz
Sziasztok! Grand Tours-osoktól kérdezném, hogy mikor indul haza felé a busz szombatonként? Bounos autó kölcsönzőről valaki tud infót mert foglaltam egy autók kb. 1 hónapja de semmi visszajelzés és a levelekre sincs válasz... esetleg másik autó kölcsönző? Köszi a választ előre is!
Hasonló kérdés engem is érdekelne.
Az Apollon buszok mikor indulnak vissza Tolo-ból ? Illetve indulás előtt volt még lehetőség kicsit fürdeni, majd utána átöltözni, mosdóba elmenni ?