Sziasztok! Nekem az athéni fakultatívval kapcsolatban lenne ugyanez a kérdésem. Azt érdemes irodánál befizetni, vagy ha úgyis bérelünk kocsit, egyénileg megnézni?
Általában az ilyen városnézős buszos fakultatív programokat olyan feszített,gyors tempóban szokták tartani, hogy alig van idő bármit is megnézni. Athén is ilyen szokott lenni?
Köszi a tippeket!
Mi már kétszer is saját autóval voltunk Athénban. Ha szerettek sétálni akkor nem lesz baj, mert nem biztos hogy közvetlenül az Akropolisz lábánál találtok parkolót!
#2159422014-05-07 11:05:45 Válasz a #215934. hsz-ra
Szia Tity!
Ha úgyis béreltek kocsit, akkor mindenképp érdemes egyénileg elmenni Athénba, és a saját tempótokban végignézni mindent, ami érdekel benneteket. Így is reggeltől estig tartó program, de legalább nem rohanás. (arról nem beszélve, hogy Athénban napokig is lehetne kóvályogni ).
A sétával nincs gond:)
Meg én meg szeretném nézni az állatkertet Athénban:) ott volt már valaki?vélemény?
Már zokon ne vedd... Te tudsz valamit, amit én (mi) nem, vagy csak leragadtál az érdeklődési kör tekintetében az állatkertnél. (Ez sem baj, csak ezért kár ilyen messzire utazni. Igaz, volt itt már olyan is, akit az Olimposz környékéről a Thesszaloniki látványfürdőn kívül semmi látnivaló nem érdekelte tekintettel csemetéjére.) Én kétszer voltam Toloban egy-egy hétig, bejártam a környék látnivalóinak sűrűjét (korántsem mindent, de felsorolni is sok lenne, amit volt szerencsém látni), eltöltöttem Athénban is bő másfél napot (két éjszakát), de hiányérzetem maradt, mert alaposan felkészültem, s nem jutottam el minden tervezett helyre így sem idő hiányában. Az állatkertről nem is hallottam, nem is terveztem, pedig kedvelem az állatkerteket... Hülyén fogok meghalni, már régóta sejtem...
#2159562014-05-07 14:47:47 Válasz a #215954. hsz-ra
Egyáltalán nem veszem zokon. Természetesen nem az a legfontosabb,sőőőt, az sem gond egyáltalán,ha kimarad. Csak gondoltam,ha már ott járunk miért ne nézhetnénk meg azt is:) (ma láttam a neten, hogy van az is)
Januárban foglaltuk le a nyaralást, azóta bújom a fórumokat, honlapokat látnivalók terén
De ha van ott esetleg egy állatkert is, ahol plusz még delfinek is vannak, amiket mellesleg imádok, miért ne nézhetnénk meg azt is?
Vagy túl sok mindent akarok belesüríteni egy napba?
De am. eléggé mellényúltál,pont nem azok vagyunk, akik egész nap csak a strandon henyélnek, vagy pedig élményparkokba járnak...
...Vagy túl sok mindent akarok belesűríteni egy napba?:...
Igen, de vigasztaljon, hogy nem Te vagy az első... Az jó, hogy ha felkészülsz, sokat olvasol mindenfelé előre, s a végén kiválogatod, hogy neked (bocs' - nektek...) mi a fontos vagy érdekes. Ha esetleg két hétre mentek, akkor sem fér bele - ha a szigorú fontossági sorrendet veszem - egy állatkert delfinnel vagy anélkül az én szempontjaim szerint ezen a környéken, na de... Másképp is lehet nyaralni... Kiválasztom a helyet a kényelmi, ár és esztétikai szempontok alapján, s a szabadidőmet eltöltöm a lehető legélvezetesebben, a legszórakoztatóbban (oda se rá se, hogy mi valóban értékes látnivaló van lőtávolban). EZZEL SINCS SEMMI GOND; MINDENKI MÁSKÉPP CSINÁLJA... Jó nyaralást nektek!
#2159602014-05-07 15:42:24 Válasz a #215958. hsz-ra
Teljesen félreértesz, egyáltalán nem fontos az állatkert. De nem értem miért kell itt magyarázkodnom. Tudom én jól, hogy miket szeretnénk megnézni.Csupán egy kérdés volt, hogy ha esetleg marad rá időnk és megnéznénk, érdemes-e rá pénzt kiadni...ennyire egyszerű
Teljesen félreértesz, egyáltalán nem fontos az állatkert. De nem értem miért kell itt magyarázkodnom...
Te értesz félre... Nem kell magyarázkodnod... Te döntöd el, neked mi a fontos, s mi nem. Ha akarod, bele fog férni az idődbe az állatkert (nyilván valaminek a rovására).
Sziasztok,
szeretném megkérdezni attól, aki már volt, hogy a Mükéné-Epidaurosz-Nafplion kirándulás kb. meddig tart, tehát mikorra ér vissza a busz Tolora?
Nagyon köszönöm/üdv.Molli
Jó fej vagy, semmi kétség... Bizonyára van valami okod rá, amiért tudnod kell, mikorra ér vissza a busz ebből a kirándulásból, de kár lenne, ha ez döntené el, hogy részt veszel rajta, vagy nem. Nem tudom én sem, mikor ér vissza a busz, de jártam mindegyik helyen, sőt másutt is a környéken, s arra biztatlak, nézz meg minél többet Te is a lehetséges látnivalókból ezen kívül is (pl. Hydra, Athén, Korinthoszi csatorna), ha már ott jársz! Kellemes nyaralást!
#2161722014-05-13 21:28:04 Válasz a #216154. hsz-ra
Szia,
igen, természetesen szeretnénk még több felé is menni, nem voltunk még ennyire lent, minden újdonság lesz nekünk, és reméljük, hogy jól is fog sikerülni minden, legalább is ezen leszünk!
Üdv/Molli
Esetleg ha valaki járt már júniusban Tolo-n, megírhatná milyen az időjárás, ill. a tenger nem hideg még? 2 kisgyerekkel utazunk június 9-én! Sokat visszaolvastam, de erről nem találtam leírást! Köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót, lesz mit megnéznünk! Ja és a Thetis apartman családi szobájában leszünk, ha valaki közületek járt már itt kérhetnék pár infót?