Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 6661
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214163 Üzenet linkje2014-03-14 09:06:57  Válasz a #214156. hsz-ra

Léda!

Magánszervezés, ha jól vettem ki a soraidból? Ha igen, hol vettétek a repjegyet?
Autó/motor: mi voltunk már motorral is, kocsival is. Motorral lassabb, főleg, ha minden bokornál megállsz fényképezni (ahogy mi tettük). A motor előnye, hogy a városokban könnyebben közlekedsz és parkolsz, a kocsi előnye, hogy nagyobb távokat tudsz bejárni. Ahogy előttem írták, Kréta nagy sziget, még 11 nap alatt sem tudsz mindent bejárni (ezért kell többször visszamenni, ahogy mi is tervezzük negyedszer az idén).

Szia
Bottakati

# 6662
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214165 Üzenet linkje2014-03-14 12:46:00  Válasz a #214156. hsz-ra Előzmény #214156

Léda!

Nekem több kérdésem is lenne.

1. Miért pont e közül a három település közül választasz? (irodával mennétek és ezek közül lehet választani?)
2.Mi a legfőbb szempont, van-e már valami kinézett nevezetesség, amit feltétlenül meg szeretnétek nézni ? Mennyire tervezitek jövős-menősnek vagy pihenősnek.

Mi tavaly voltunk 14 napot s bizton állíthatom: nagyon-nagy távolságok vannak Krétán, sztem elkél az autó.
Amit rollo ajánlott - autotrip - nagyon jó árakkal dolgozik, érdemes lenne körülnézed náluk, mi is tőlük béreltük.

Ha írsz konkrétumokat a kérdésekkel kapcsolatban, akkor könnyebben tudunk segíteni.
Egyébként Agios Nicholaos nem éppen a tengerpartjáról ismert, mint már előttem is írták de a környékén elég szuper homokos szakaszok is vannak. A másik kettő inkább nyüzsis és bulituristás, viszont szelesebb.

zsokri

# 6663
Léda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214170 Üzenet linkje2014-03-14 17:22:59 

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi segítségeket és a kérdéseket is.

Igen, magánszervezés lesz, Athénban kezdünk (csak kétnapos melegítés lesz, tavaly voltunk ott hosszabb ideig), komppal megyünk át Heraklionba.

Az Aegean Airlinest választottuk, még mindig a legjobbnak tűnt, és pl. nem láttam a Wizznél jegyeket!

Azért ezt a 3 várost írtam, mert nagyjából ezen a környéken akarunk megszállni, és ezek szimpatikusak voltak a képek alapján, de még nem döntöttünk, más is szóba jöhet.

Abszolút jövős-menősnek tervezzük, meg sem állni reggeltől estig icon_smile.gif 1-2 napot tervezünk csak strandolni-pihenni.

# 6664
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214171 Üzenet linkje2014-03-14 18:38:27  Válasz a #214170. hsz-ra Előzmény #214170

Hersonissos, Malia, Agios Nikolaos - "ezek szimpatikusak voltak a képek alapján"

Csak érdeklődésképp, hol nézted azokat a képeket? Agios Nikolaost megértem, de a másik kettő... icon_eek.gif

Ha magánszervezés, és Kelet-Kréta, akkor északon Agios Nikolaos, Elounda környéke, Sitia - vagy délen Xerocambos (nr1). Más déli települést csak azért nem írok, mert azoknak nem homokos a partja. icon_cool.gif

# 6665
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214172 Üzenet linkje2014-03-14 21:47:20  Válasz a #214170. hsz-ra Előzmény #214170

nem láttam a Wizznél jegyeket! - hát ezt meg hogyan? icon_smile.gif pedig minden szombaton, jún. közepe és szept. közepe között icon_cool.gif
# 6666
Léda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214176 Üzenet linkje2014-03-15 10:50:15 

Na kezdek elbizonytalanodni. Szóval, akkor ajánljatok még helyeket. icon_smile.gif
Jól értem, hogy Maliat és Hersonissost nem ajánljátok semmiképp? Elhiszem nektek. icon_smile.gif

Ezt a 3 várost azért is néztük, mert könnyen megközelíthetők, elég nagynak tűnnek ahhoz, hogy lehessen akár a tavernák közül is válogatni, és szállásokban széles a választék. Ugyan nem ott akarjuk tölteni az egész nyaralást, de azért szeretnénk szép, tágas apartmanban megszállni. Az árkategória max. 150E két főre (vagy az túl sok, olcsóbban is megúszhatjuk a szezonban is?).

Ha a főhadiszállás-városra van még tippetek, szívesen venném, igazából azt nem bírom eldönteni.

# 6667
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214177 Üzenet linkje2014-03-15 11:03:43  Válasz a #214176. hsz-ra Előzmény #214176

egy normál apartman két főre 30-40 euróért per éj problémamentesen megoldható:

http://www.booking.com/searchr.....ed=ht_id-2

# 6668
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214178 Üzenet linkje2014-03-15 11:13:31  Válasz a #214176. hsz-ra Előzmény #214176

még egyszer: kréta nagy. Így bázistippet igazán hasznosan úgy tudnánk adni ha tudjuk mit szeretnétek látni. mert egyszerre a nyugati elafonissi vagy balos és a keleti vai nem nagyon fog menni-illetőleg, vagy csak dög fárasztóan vagy több szállással, úgy igen.

mert ag. nicolaos tök okés ha a keleti oldalt akarjátok bejárni. a másik kettő meg akkor, ha imádjátok a bulit. de ha a nyugati oldal látnivalói vonzanak akkor chania környéke. ha mindkettő, akkor pár nap itt, pár nap ott. de ha pl. a jó nagy nyugalom, vagy a minél autentikusabb görög közeg a vágy, akkor pedig vhol délen volna jó...

tehát az érdemleges, okos segítséghez te is kellesz.. icon_smile.gif

# 6669
Léda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214179 Üzenet linkje2014-03-15 12:17:03 

Mindenképpen jövős-menős nyaralást akarunk, tehát se nem bulizós, se nem pihenős, pl. Agia Triada, Heraklion is persze, a minoszi paloták is be vannak tervezve (Knosszosz, Zakro, Malia, Phaisztosz), Gournia, a Lasithi-fennsik, Moni Toplou, és hajókirándulást is tervezünk Spinalóka szigetére. Ez a keleti rész.
Asszem korábban írtam már, hogy főleg az antik Kréta érdekel. icon_smile.gif

# 6670
Léda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214180 Üzenet linkje2014-03-15 13:37:48 

Stalida esetleg jó választás lenne?

Mindenképpen jövős-menős nyaralást akarunk, tehát se nem bulizós, se nem pihenős, pl. Agia Triada, Heraklion is persze, a minoszi paloták is be vannak tervezve (Knosszosz, Zakro, Malia, Phaisztosz), Gournia, a Lasithi-fennsik, Moni Toplou, és hajókirándulást is tervezünk Spinalóka szigetére. Ez a keleti rész.
Asszem korábban írtam már, hogy főleg az antik Kréta érdekel. icon_smile.gif[/quote]

# 6671
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214181 Üzenet linkje2014-03-15 13:49:47  Válasz a #214179. hsz-ra Előzmény #214179

nem, azt hiszem nem említetted.

nos, én személy szerint két megszállást javasolnék nektek; egyszer talán retihmno környékén (de lehet, h ezen belül délen) és vhol keleten.
szintén javasolnám a google maps útvonaltervezőjét a távolságok és leküzdésük időtartamának megismerésére, ez jól jöhet a szervezés során.

# 6672
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214183 Üzenet linkje2014-03-15 17:40:07  Válasz a #214180. hsz-ra Előzmény #214180

Szia!

Így már értem a kelet felé való húzás okát icon_smile.gif Ha főleg az antik Kréta, ásatások, meg főváros közelsége is fontos, akkor szerintem a legjobb, ha csinálsz egy saját térképet - ennél jobb megoldást nem tudok - ott bejelölöd a vágyott helyeket, és onnan csinálsz útvonaltervezést.
Igazából Krétán sztem az eldugott hegyi falvak és a délnyugat egyes részein kívül nem nagyon van olyan hely, ahol ne lenne este élet.
Én gyorsan rápillantottam az enyémre amit csináltam - bár ott főleg nyugati látnivalók vannak, s a következőket mondanám: ha két szállásban gondolkodtok ezekkel a látnivalókkal, elsőkörben dél-keleten ajánlanám Makrygialost- van élet, homokos a partja, s innen sok minden elérhető: Zakros, Ierapetrából esetleg Chrissi csodálatos szigete, Agios Nicholaos, Elounda, Spinalonga (ide három helyről is mennek hajók) esetleg ha érdekel Síthia, Vai homokos partja, Moni Toplu stb. Másik helynek esetleg tényleg Rethymno - Heraklion között, északi részen a közlekedés sokkal jobb mondjuk Bali. icon_smile.gif
Google a Te barátod, keress ezekre rá, mennyire szimpatikusak, és tényleg javaslom a saját térkép készítését. A lehető legnagyobb segítség a tervezésben. Kréta esetén azon kell mindig gondolkodni, mit hagyjon ki az ember icon_smile.gif
Sok sikert!
zsokri
zsokri

# 6673
Phoenix100
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214190 Üzenet linkje2014-03-16 13:51:33 

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, most először fogunk Krétára utazni a párommal, egyéni szervezéssel ( wizzair-rel) és Chaniába lesz a szállásunk! De mivel a gép este 10-kor ér be, hogy tudunk eljutni Heraklionból Chaniába? Van még ilyenkor buszjárat? Vagy az a megoldás, ha itt bérelünk autót Heraklionba? Esetleg egyéb ötlet? Köszönöm a válaszotokat!

# 6674
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214197 Üzenet linkje2014-03-16 19:11:33  Válasz a #214190. hsz-ra Előzmény #214190

azt hiszem három megoldás lehetséges ha busz nincs:

- autóbérlés (ha egyébként is tervezitek akkor feltétlenül ajánlható, h reptértől reptérig legyen, hiszen egy hétre már talán nem is érdemlegesen drágább, mint mondjuk 4 napra)

- taxi

- szállodát megkérdezni, nincs-e transzferszolgáltatása

# 6675
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214198 Üzenet linkje2014-03-16 19:19:13  Válasz a #214197. hsz-ra Előzmény #214197

+1 : 1 éj szállás Heraklionban.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 444 445 446 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu