#2117762014-01-02 11:20:51 Válasz a #211749. hsz-ra
Szia Miskolciutas!
BUÉK Neked is és természetesen minden kedves fórumtársnak!
Végül is a Zorbas mellett maradtunk, az lesz a nyerő.
Nézegettem a hivatalos honlapját, és 200 métert ír a strandtól (távolságként), méghozzá a Kryoneritől, és 350 métert a központtól. Szerintem az Pargai viszonylatokban tökéletes.
http://www.zorbas-parga.com/
Egyébként itt a honlap címe, ajánlom mindenki szíves figyelmébe.
Sok hasznos infó van róla.
És a GT honlapján a szállások helye és távolságai eléggé el vannak túlozva, ezért érdemes külföldi oldalakon utánanézni.
Üdv.
Szia sokrisz illetve akik még a Zorbason gondolkodnak!
Én is inkább a hivatalos honlapokat fürkésztem mert gondoltam ott pontosabb infókat találok mint a Grandnál és tényleg kisebb távokat írnak mint a GT katalógusában. Az egyik oldal amit meg lehet nézni amit te is kitettél sokrisz: http://www.zorbas-parga.com/ a másik amit még én néztem ott az étterméről is van fönn infó: http://zorbasparga.gr/. Itt is lehet találni pár infót és mind a kettőnél ugyanazok a távok vannak feltüntetve.
Mi az Alexia apartmanba szeretnénk menni szept.16-tól 23-ig. Igazából nekünk ez a nászút lesz . Tavaly Lefkadán voltunk és nagyon nagyon sokat mentünk... most próbálunk csak Pargán pihenni,azt felfedezni meg 1-2 hajókirándulás. Már nagyon várom. Mi azért döntöttünk Parga mellett,mert tavaly nagyon járkálósra sikerült Lefkada. Annyi volt a látnivaló,hogy nem győztünk menni,mert sajnos csak 1 hetünk volt . Lehet,hogy jövőre már nem tudunk menni Görögbe,ha összejön a baba projekt,úgyhogy valamilyen szép,kellemes feltöltődést szeretnénk 1-2-3 évre.
Szia molyhoska!
Nekünk is nászút lesz Parga júliusban Csak nekünk még az itthoni polgárin kívül lesz tartva egy kis bennsőséges tengerparti ceremónia magunknak terveink szerint. Szerintem nem fogtok Pargában csalódni, biztos hogy nagyon jó emlékekkel és élményekkel telin lesztek róla az utána elkövetkező 1-3 évben ahogy írtad.
Sziasztok Mindenkinek BUÉK!
Nézem a Zorbas ház lapját,az ott lévő térképet...szerintem több lesz az,mint 200 méter!De a -szintén szerintem- legjobb helyen van(vagyis,ahol én legszivesebben laknék Pargan)A buszparkoló felől elindulva először a Pysohoz lehet lekanyarodni,majd tovább a Kryonerire...nem a méterben megadott távolság a lényeg,hanem az elhelyezkedés.Ami nekem azt jelenti,hogy a Kryoneri közelében legyen inkább,mert itt van a két nekem jobb part,a város,a kikötő.
A Valtos és a hegyen való átjutás inkább a hét 1-2 napjára való kiruccanás,mint napi program...nem vagyunk egyformák,de nekem a Zorbas jó választás lenne!Ha a ház tulaja a kikötői Zorbas vendéglőé is,akkor nem lesz gond a kajával,az egyik legjobb étterem az,meg mellette van még a Bacchos,és 1 hétre nem is kell többet kipróbálni!!!Szerintem jó lez!
Mi is azért választottuk a Zorbast mert nekünk nagyon bejött a 2 kisebb strand anno meg ott van minden arra fele a Yannis mi nagy kedvencünk az Atrium a p.Krionery-n valamint ahogy írtad a kikötő és megannyi más. A Valtosra mi is úgy gondoltuk 1-2 nap átmegyünk és ennyi. Szerintem tuti van valami kapcsolat az étterem és az apartman között mert az egyik honlapján is fenn van mind a kettő viszont, hogy a tulaj ugyan az e az majd kiderül.
#2117932014-01-02 16:14:35 Válasz a #211792. hsz-ra
A tripadvisor.com-on láttam a Yannis tavernát, a listájukon azt hiszem az ötödik. Sok jót írtak róla, ráadásul a kákabélű ángílusok... Szóval érdekelne, hogy ez a taverna pontosan hol van, mert ha tényleg annyira családias, és tényleg annyira házias a koszt amennyire írják, akkor ki kell próbálnunk majd. Meg alapvetően az ilyen helyeket keressük a nyaralásaink alatt.
Igen,én is úgy látom,kell lenni kapcsolatnak,akkor pedig valószinűleg még jobb kiszolgálásban lesz részetek,pedig a pargai kikötői soron lévő éttermek kiszolgálását most is jó szivvel emlegetjük,pedig 4 éve volt!
A Yannis tavernához úgy tudtok eljutni,hogy kifelé indultok a Piso Krionerytől (Bakas apartman irányába),lesz egy autó parkoló jobbról,balról pedig a taverna.Nekünk is nagyon tetszett,finoman,háziasan főznek,nagy adagokat adnak és 2010-ben olcsóbb volt,mint a kikötői helyek.
Igen nagyon kis családias a Yannis és az a jó benne, hogy nincs az a nagy tolongás a helyekért mint a kikötőnél, nehogy azt hidd mert itt is azért mindig voltak nem kevesen de sose kellett harcolni a helyért. Nagyon finom a kaja és jó nagy adagot adnak. Mi 2x ettünk ott de mind a 2x ugyanazt kétszemélyes haltálat mert azon minden volt és tényleg isteni finom. Van állítólag nagyon finom házi boruk amit mi nem kóstoltunk meg sajnos de nem baj majd idén bepótoljuk. Amúgy jó árba is van ahogy néztük és vacsi után köszönetként felajánlanak vagy egy kis bort vagy ouzot.