#1627672011-05-20 23:00:21 Válasz a #162766. hsz-ra
Köszönöm Macsosz Neked is!
Hát... beszámoló lesz, az teljesen biztos! De sajnos az is, hogy nem egyhamar... őszre saccolom... A nyár mással fog telni, meg hát nem is írásra való igazából.
#1641182011-06-02 14:29:46 Válasz a #164069. hsz-ra
Szia Verka!
Először is gratulálok a fényképekhez, nagyon szépeket készítettél, le a kalappal!
Azon az oldalon, ahová a képeket feltetted,egyébként is jobb a minőség, mint itt a Hellasz fotóalbumban.
A napsütésből lehetett volna több is, de ilyen az időjárás. Folegandros gondolom nagyon tetszett, azt írtad, már az első percben beleszerettél.
Valahogy így voltunk vele mi is. Korán reggel érkeztünk, és elindultunk a szigeten, jószerivel még semmit sem láttunk, de már oda voltunk érte.
Nekem még van egy kis hiányérzetem, de gondolom, az idő rövidsége miatt, más helyek megtekintésére nem volt már idő.
Még egyszer gratula a képekhez, igazán szépek, ügyesen fotóztál!!
Verka, én és végignéztem a linket, nagyon szép képek! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, nem csalódtatok.
Bár úgy hallottam a volt kollégáimtól, akik az idén is ott dolgoznak, hogy nem volt egy kimondott nyaralós, strandolós idő, legalábbis nem folyamatosan. Emlékszem, tavaly, már május 14-én úgy tudtam besétálni a vízbe, hogy szinte össze sem rezzentem. Illetve olyan meleg volt, hogy légkondi nélkül már akkor sem lehetett igazán aludni...
Viszont ennek köszönhetően a sziget virágos "oldalát", időszakát élvezhettétek. Sajnos ez június közepére, de legkésőbb végére bizony egy száraz, gazos, elszáradt növényekkel teli sziklatömeggé válik. Persze az is szép és abban is van valami varázslatos. Igaz a hoteleknél, házaknál, ahol locsolják a növényeket azért később is látni virágokat.
És amint látom, a tenger, a tavernák semmit nem változtak!
Hát igen, az idő sajnos nem volt mindig a legszebb, a szokásosnál hűvösebb tavasz volt az idei. Néha esett is, de a lényeg, hogy annyira azért sosem volt rossz idő, hogy keresztülhúzta volna a számításainkat, így tkp. nem lehet okunk panaszra, mert kirándulóidőnek jó volt, és leginkább azt terveztük, nem pedig strandolást. És legalább láttunk sok szép felhőt, amit nyáron sosem! Napközben többnyire már nyári meleg volt, izzadtunk rendesen, csak az éjjelek voltak még nagyon hűvösek. Az biztos, hogy a légkondi nem kellett, sőt a szokásos lepedő sem volt elég takarózni, kellett a vastagabb pléd.
A víz azért még elég hűvös volt mindenhol, nem lehetett hosszan pancsoló embereket látni, de azért egy-két bátor már mindenhol bemerészkedett a tengerbe egy kis időre. Én egyedül Katergón fürödtem, ahol az első percben azt hittem, hogy belefagyok a vízbe...
A virágok nekem is valószínűleg azért tetszettek annyira ezeken a szigeteken, mert a szemem a nyári sárga, kiégett kopárságot szokta meg, az eddigi évekből származó fotókon max. néhány elszáradt bogáncs látható...
Persze, lehetett volna több napot is maradni, és még tenni pár hosszabb túrát, főleg, hogy tényleg annyira jól éreztük magunkat, és annyira tetszett minden, de én örülök ennek az időnek is, amit ott tölthettünk, és az a lényeg, hogy bennünk nem maradt jelentős hiányérzet, minden számunkra fontosat láttunk.
Turisták azért voltak egyébként már most is, esténként jól megtelt a Chora. A legtöbben franciák voltak, lépten-nyomon francia szót lehetett hallani a szigeten.
Sajnos a hosszabb beszámolóra még várni kell egy sort, nyáron biztos nem lesz időm megírni, azért is született meg most ez az előzetes, hogy addig is legyen valami...
Nagyon szépek a képek és nekem tetszett a rövid kis beszámoló is. A parkoló szamarának,hogy csacsija született, ez külön jó hír nekem mint szamár őrültnek.
A sziget egy nagyon szép oldalát láttátok így késő tavasszal. A képeken is látni,hogy ilyenkor is megéri utazni.
#1644882011-06-05 15:41:02 Válasz a #164415. hsz-ra
Szia Kokszi,
köszi szépen! A csacsik nagyon aranyosak voltak, s jó volt látni, hogy jöttek oda hozzájuk, hoztak nekik néha egy kis csemegét csak úgy.
Biztosan minden évszakban nagyon szép a sziget, de örülök, hogy most lehettünk ott.
#1645892011-06-06 14:23:29 Válasz a #164488. hsz-ra
Ezt a szigetet szívesen megnézném én is tavasszal! Teljesen más lehet!!
Amikor mi voltunk, csak a kopár, szúrós, bogáncsos növényzetet láthattuk.
Milyen szép ilyen virágokkal teli időszakban!!!
Istenem! De oda tudnék költözni! Semmi sem hiányozna ebből a K@va rohanó világból! Se tv, se internet.
Valahová Ano Meria környékére, vagy bárhová a szigetre. Egy kis kőből épült házba. Havi 1500-1800 euro elég is lenne. Egy kis kert, amit megművelnénk. (ha egyáltalán lehet ebbe a földbe valamit is ültetni) Ja, és néhány kecske is kellene meg egy szamár.
Kokszi!
Itt van egy-két szamaras kép Folegandrosról neked! (és annak, aki szereti)
felmerült bennünk, hogy esetleg az idei nyaralásunkat mégis Folegandros szigetén kezdjük és csak utána folytatnánk Milossal.
Több helyen is "céloztok" a kompokra, de konkrétumot csak keveset találtam. Tehát Milosról mennénk hajóval, majd vissza. Jelenleg a kereső csak a gyorshajót dobja ki, aminek 1 óra a menetideje, reggel 9.55-kor indul és 40EUR/fő. Babar írta, hogy ők éjfélkor indultak a Zante ferry hajójával, 90 EUR volt a 2fő+1kocsi.
Vajon kocsi nélkül mennyibe kerülnek az olcsóbb kompok és azok kb mikor indulhatnak Adamasból?
#2117832014-01-02 13:55:44 Válasz a #211779. hsz-ra
Jó hogy felmerült bennetek ez a Folegandros, mert csodálatos sziget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A kompok asszem csak március körül fognak látszani árakkal együtt. De ha a gyors komp 40 EUR két főnek, akkor a lassú járat szerintem 30-35 EUR lehet. (autó nélkül)