#2108742013-11-04 20:59:30 Válasz a #210873. hsz-ra
hu, nekem most nem teljesen tiszta, h most tulajdonképpen mihez kéred az ötleteket: ahhoz, h hogyan juss el krétára, vagy ahhoz, h hogyan juss el krétán belül a-ból b-be? köszi.
#2108802013-11-05 08:38:26 Válasz a #210874. hsz-ra
Nos, szervezett utat még nem láttam Ierapetra környékére, de a keleti oldal bejárására kiváló bázis. És, tapasztalataim szerint, ha nincs szervezett út, akkor repülő sincs.
#2108812013-11-05 13:15:44 Válasz a #210880. hsz-ra
hm, most sem lettem okosabb, h mi az ami nem tiszta, de mindegy. leírom amit tudok:
repülőút:
- chartergépre jegyet szerezni ha lehet. előnye: van benne csomag, hátránya jellemzően az ára.
- átszállással aegean-nal budapest-athén-és tetszőlegesen heraklion vagy chania útvonalon. előnye, h nagyjából benne van a csomag de leginkább az, h nyugodt lehetsz az átszállás felől: ha meg is csúszna vmiért az athéni járat (akár oda, akár visszafelé), megoldaná a cég, h hazajuss. hátránya az ára.
- átszállással ryanair-rel, chania ez esetben a célállomás. oda alábbi helyekről érdemes járatot nézni (máshonnan is van de az általában drágább): varsó/modlin, brüsszel/charleroi, milano/bergamo, róma/ciampino. természetesen e helyekre van pestről összeköttetés, nem is csak ryanair de wizz air is, sőt némelyikre még hagyományos is repül. előnye, h abban az esetben, ha nem ragaszkodsz a feladott csomaghoz akkor ez oldható meg a leggazdaságosabban. hátránya, h figyelni kell az átszállásnál (ha lekésed így jártál). ha feltétlenül adsz fel csomagot akkor ez lényegében az átszállás miatt nem pálya.
- wizz air-rel thessalonikibe, és onnan olympic-kel vagy más, görög légitársaságokkal krétára (heraklion, chania, sitia). ez feltételezésem szerint vhol a 2. és a 3. pont között lehet nagyjából. érdemes megnézni mindenképp.
repterekről ierapetrába:
- autóbérlés. például itt: autotrip.gr (persze van még millió, de ezeknek jónak mondható az ár/érték arányuk). átveszed a reptéren (persze foglalkozni a buktatókkal előtte de ez most nem téma perpill), bepattansz és már mehetsz is. leadás sík egyszerű: ugyanoda beállsz ahol felvetted és bent hagyod a kulcsot a kocsiban és ennyi.
- továbbra is: megkéred a hoteled, h tud-e segíteni az odajutásban, tippre 80%, h fog tudni. Bár gondolom ierapetrából is tervezel eljutni más helyekre, így sztem az autóbérlés volna a legjobb és leggazdaságosabb megoldás.
hát így. annyit még (persze ez abszolút szubjektív lesz), h én biztosan nem ierapetrában szállnék meg. nem rossz hely, de nem is túlságosan jó, nem nagyon van ott semmi. Onnan közvetlenül nyugatra kréta sztem legcsúnyább része terül el, keletre is kell menni egy darabig, h úgymond 'beinduljon' a dolog. igaz, aztán beindul, de nagyon. egy szó, mint száz, én legalább makrigialosig elmennék akkor már (de inkább tovább, xerocamposig).
#2108832013-11-05 13:42:26 Válasz a #210882. hsz-ra
hu, nehezet kérdezel, nem emlékszem már igazán ennyire pontosan. természetesen myrtos már szép rész ismét, de már előtte, vissza kelet felé is elmúlik az a néhol ipari, néhol fóliasátras mezőgazdasági, kissé kies vidék. stomio-ig mondanám talán?
és ezt a megjegyzést közvetlenül a part mentére értettem, felfelé észak, észak-nyugat felé lehet, h nem igaz, azt nem tudom.
#2108852013-11-05 13:51:03 Válasz a #210884. hsz-ra
ó, sztem az viszont az egyike a leghangulatosabb vidékeknek. görögország, mediterránium, imitt-amott közel-kelet, mindez együtt... tetszeni fog, meglátod.
#2108872013-11-05 16:59:19 Válasz a #210881. hsz-ra
Köszönöm! Ezekre a repülős kombinációkra voltam kíváncsi. Már csak reménykedhetünk, hogy egyszer lesz Bud.-Her./Chan. nem charter járat.
Ierapetra tényleg nem egy túl inpulzív, izgalmas város, én is a keletebbre fekvő településeket favorizálnám. Ierapetrától nyugatra pedig emlékeim szerint is van némi Gubacsi út feeling...
#2108882013-11-05 17:07:51 Válasz a #210887. hsz-ra
hosszú éveken át minden évben volt legalább egy társaság által közvetlen menetrend szerinti bud-her (idén is). 2010-ben ugyan a wizz nem repülte, de akkor még volt a malévnak járata oda.
úgy néz ki 2014 most szünetet hoz, de még ez se száz százalék.
#2108912013-11-05 20:14:19 Válasz a #210885. hsz-ra
Már csak azt kellene eldöntenem, hol legyen a kiindulópont. Myrtos, a kb 100 km-es szakasz egyik végén? Vagy középen valahol Pirgos magasságában? Milyenek arrafelé a tengerpart felé vezető utak? Például Lentas felé? Bár május közepén nagy forgalommal egyáltalán nem számolok.
#2108932013-11-05 21:54:18 Válasz a #210891. hsz-ra
az utak? hm, amolyan elveszősek, ha érted.. )
ötlet: az általad is 'ismert' két off fórumos 'krétaőrültnek' asszem ez a vidék a kedvence, különösen lendas/dytkos környéke. legalábbis úgy emlékszem, h mindig mikor előjön 'kampányolnának' mellette. ezt persze azért szem előtt tartva, de sztem érdemes lehet érdeklődni tőlük, biztos lenne használható ötlet, tipp, efféle.
Rollo, akkor a jelek szerint a már amúgy sem túl olcsó Wizzair megfosztotta a magyart a krétai járattól?
(meg a rodoszitól is, ha jól látom) (de legalább megy Bakuba és ez baromi jó hír egy Kréta-rajongónak például)
#2109142013-11-07 17:45:48 Válasz a #210913. hsz-ra
off
nagyon úgy tűnik és jól látod, rodosz is megy a levesbe, marad thessaloniki és korfu (és egyébként más országokbeli nyaralójáratok sem indulnak, nem csak a görög desztinációkon vágtak)
persze ez még nem végleges, nincs hivatalos nyári menetrend, lehetnek még változások, és nem is hallottam hivatalos bejelentést még erről-bár a wizz air sajátja, h csak az önfényező híreket kommunikálják...
és hát ja, repülnek bakuba, meg dubai külsőre, meg moszkva kettőre... magyarán, egyrészt politikai pályára lépett a csapat; másrészt ezek viszonylag hosszú járatok (dubai nem is csak viszonylag), és van/lesz pesten 8 gépük. egyszerűen nem fér bele már több nyaralójárat, így is nagyon ki van hegyezve a menetrend, főként a nyáron.
idén volt valaki Hersonissoson a Hotel Agrabellában ?? érdekelne a véleménye . már nézegettem a zoovert, a tripadvisort , azért kíváncsi lennék pár értkelésre.
üdv