#2094432013-08-22 15:53:24 Válasz a #209440. hsz-ra
Amellett hogy iható, többen állítják, hogy ugyanaz mint a helyi palackos víz.
Sajnos ez nincs így, valamiért a csapvíz nem finom (pontosabban nem íztelen), talán a tisztítása miatt ...
Vannak tavernák is, ahol az első korty után megérzitek, hogy palackosat, vagy vezetékeset kaptatok. Bajod egyiktől sem lesz.
#2094472013-08-22 16:24:15 Válasz a #209440. hsz-ra
Mi az hogy!!!!!!!! A legjobb víz egész Görögországban, tele van a sziget isteni forrásokkal, itt mindenhol forrásokba a ütközöl, van ahol a falból jön ki, van ahol egy fatörzsből, és minden udvarból kilóg egy slag...kis túlzással, de itt nem spórolnak úgy az ivóvízzel, mint mondjuk Santorinin, ahova hajókkal szállítják az ivóvizet!
Szóval felejtsd el az ásványvizet Thassoson, amikor mi voltunk legalábbis mindenki itta a vezetékes vizet gond nélkül... Persze érdemes mindig megkérdezni a helyi víz ihatóságát, én Thassosról általánosságban beszéltem!
Már a jövő évi nyaralásra gondolva lenne egy kérdésem. Egy olyan infót találtam itt, hogy az utolsó komp Keramotiból este 10-kor indul Thasszoszra. Ez valós adat?
Ha sikerülne május 25. és június 20. közötti valamelyik két hétre lenne az utazás kocsival 2 felnőtt + 2 gyerkőc. A szállás árak ekkor még elég barátságosak ahogy látom Kicsit előszezonnak számít az időpont és lehet hogy nappal utaznánk egy viszonylag korai indulással. A lánykáink nem igazán tudnak aludni a kocsiban. Ezért kellene hogy mennyira van még komp közlekedés úgy 19 óra után elő- fő- és utószezonban. Nehogy integessünk a partól az utolsó kompnak és éjszakázás a kocsiban legyen...
Tudom még távol van, de azért az idei adatok alapján már lehet kalulálni. Nagyon tetszik a képek alapján, beszámolók alapján a sziget és gyerkőcökkel is jó lehet. (Stavrosból voltam egyszer Kavala-Thasszos kiránduláson, de hát az csak egy falatka volt a szigetből - bár már akkor tetszett).
Ha kompdíjat ír valaki, azt is köszönöm (2 felnőtt, 2 majd 6 éves gyerkőc és egy szgk).
#2094852013-08-23 17:02:37 Válasz a #209484. hsz-ra
Szia Krisztácska!
Igen, jól tudod. Az utolsó komp 22 órakor indul Keramotiból, az első 6.45-kor.
Személyautó 26 euro, egy fő 3 euro.
+ a gyerkőcnek 5-10 éves korig 1,5 euro.
(Tehát oda-vissza igy együttesen 67 euro)
Két komptársaság inditja innen a hajóit, állítólag az egyik pár euroval olcsóbb, talán a piros komp. (mi ha jól emlékszem mindig a kéket fogtuk ki, ami épp bent áll arra szálltunk fel )
Itt a menetrend:
http://www.thassosinfo.gr/en/ferries
Legutóbb Messinia szerkesztette (2013-08-23 17:05:17), összesen 1 alkalommal
#2094862013-08-23 17:03:57 Válasz a #209484. hsz-ra
Szia Krisztácska!
Mi tavaly az utolsó, 22:30-as komppal mentünk Keramotiból a szigetre.
Az árakra nem emlékszem, de lehet, hogy még megvan a tavalyi kompjegy.
Itt látod egyébként a kompjáratokat, ez idei persze, a jövő évi 2014. május végén fog megjelenni:
http://www.gtp.gr/RoutesDetail.....2&Intern=0
Kati, egyszerre írtunk úgy látom.
A menetrendbe én egy május végi dátumot adtam meg, és ezek szerint előszezonban 22.00-kor van az utolsó komp.
(az általám belinkelt menetrendnél lehet dátum alapján keresgetni indulási időpontokat)