#1968332012-12-21 19:57:53 Válasz a #196814. hsz-ra
Szia Ágica!
Mi tavaly voltunk Thassoson, és hát annyira beleszerettünk, hogy jövőre még egyszer vissza kell mennünk - pedig ránk nem jellemző, hogy ugyanoda visszamegyünk Görögországban.
Gyermekekkel direkt ajánlanám, itt már emlitették előttem, Skala Potamia üdülőfalu pontosan nekik való, lassan mélyülő homokos tengerpart, minden a közelben, maga a sziget pedig tényleg csodálatos, rendkivüliek a hely természeti adottságai, és ókori emlékek is vannak.
#1968382012-12-21 22:47:48 Válasz a #196834. hsz-ra
Ágica, a végső döntés úgyis a tiéd, ahová a szived húz majd oda fogtok menni.
Mi még jövőre biztos, hogy visszamegyünk Thassosra, én beleszerettem, de utána ránk is vár még némi felfedeznivaló Görögországban, megyünk majd másfelé.
Bevallom, most én is szemeztem Pargaval pár napig, gyönyörű a képek alapján, csak ott elég ritka a homokos part - a fotók alapján, ami nekem hiányozna.
#1972242013-01-06 20:57:59 Válasz a #197219. hsz-ra
Szia!
Mi nyaraltunk már elő- és utószezonban is, de inkább előszezon pártiak lettünk.
Előszezonban a természet számunkra szebb, zöldebb, nincs kiégve a növényzet, több a virág, a vendéglátók is általában kedvesebbek mint utószezonban. Viszont a tenger ekkor még hűvösebb, nem olyan kellemes meleg mint mondjuk szeptemberben.
Előszezonban (júniusban) talán kevesebb is a turista, mint szeptemberben, vagyis mi azt tapasztaltuk, hogy pl. a sok olasz turista inkább augusztusban és szeptemberben özönlik el a szigeteket.
Mindkettőnek megvan a maga jó és kevésbé jó oldala. Én többször voltam előszezonban. Ilyenkor minden sokkal szebb és tisztább. Minden gyönyörű zöld, nyílnak a virágok. Az apartmanok kevésbé lelakottak. A part is tisztább. Az éttermekben, tavernákban kedvesebbek, türelmesebbek a vendéggel. Több vendéglátó egység van nyitva. Ekkor kezdődik a szezon. A tenger viszont még nem annyira meleg.
Utószezonban is voltam néhányszor. Mind ez amit leírtam, fordítottja igaz. A növényzet már kevésbé üde. A part már kevésbé tiszta. A vendéglátó egységekben már kissé fáradtabbak, unottabbak a pincérek. Nagyon sok ilyenkor már bezár. Viszont a tengervíz nagyon jó meleg.
Sziasztok!
Mivel nálunk mindig elsődleges a fürdés - legalábbis én borzasztó vizimádó vagyok, ki sem lehet kergetni belőle - ezért ha nem jutunk el főszezonban, akkor csak az utószezon lehetséges, akkor tényleg nagyon jó meleg a tenger.
#1972342013-01-06 22:57:23 Válasz a #197219. hsz-ra
ha "csak" 1 nyaralásra futja: az őszit! mert ilyenkor meleg a tenger,már nem éget a nap,kevesen vannak,nyugi van autó motor bérlésnél is szerintem jobban engedékenyek már ilyenkor a Görögök.És nem utolsó sorban,feltölt kikapcsol és erőt ad a tél elviselésére itthon
Nekem még sehol sem tűntek unottnak a Görögök,sőt inkább az jön le lazábbak még nyugisabbak,és engedékenyebbek.
Köszönöm az infókat. Lényegében összefoglalva akkor. Előszezon: élénkebb (szebb) természet ,de hűvösebb tenger. Utószezon: melegebb tenger ,de "szárazabb" növényzet.
#1972442013-01-07 15:39:34 Válasz a #197242. hsz-ra
Valahogy igy...
Látod, viszont nekem szeptember közepén még sosem tűnt fel, hogy annyira szárazabb lenne a növényzet. Bár lehet, hogy a helyszín sem mindegy.
Idén Toloba utazunk busszal. Ez lesz a harmadik nyaralasom Götögországba.
Voltam Stavrosban, ami akkor nagyon tetszett, elmentunk kirandulni Thassosra és Kavalába, nagyon szép helyek. Augusztus kozepén voltunk 40 fokban.
Ezutan Sarti következett, ami nagyon magasan verte Stavrost. Szuper fakultatív kirandulások voltak és lehetett lovagolni a parton.Ja és delfineket is lattunk a kirandulasok kapcsan. Szeptember elso felében voltunk 42 fokban.
Alomszép helynek tartom Sartit, csak az oblokben furodtunk és buvarkodtunk, szuper klassz hely. A beach neken nem jott be, viszont gyerekes csaladoknak nagyon jo.
Most kivancsian varom Tolot, a busztol kicsit para vagyok, pedig harmadszor utazom így.