#2060712013-07-06 23:01:26 Válasz a #206048. hsz-ra
Szia Majszi!
Csipkedni szoktalak?! Az csak valami félreértés lehetett
Szóval 361-es: Ha Horgota beach felé mentek (ahol a Corelliben fürödtek, a leányzó ugrált ha jól emlékszem a stégről, ami eredetileg nem is volt itt, a filmesek készítettek egyet, és mint pár képpel odébb látható, azóta tönkre is ment), már lefelé tartva a partra, balra is van egy elágazás, ott van ez a kis fényképre illő partocska.
580.as: ez bizony a Kako Lagadi beach
650-es: ez Poros előtti partszakasz, a kép speciel szebb, mint a valóság, ez most tényleg nem önfényezés akar lenni, de eredetiben nem volt ennyire látványos, a felhők és a fényviszonyok segítségemre voltak. De egy kirándulás után (egy vízesést kerestünk a patak forrása körül, de hiába, viszont találtunk egy csodás gerincutat a hegyen, káprázatos panorámával a tengerre) jól esett egy kis mártózás az ottani parton! Ide a Kako Lagadi után (ahol többször is jártunk) mentünk.
#2060852013-07-07 08:59:28 Válasz a #206022. hsz-ra
Sanchez!
Nagyon igazad van, én is ezt látom! De, már azt is elfogadom, hogy vannak, akinek ez nem igénye. Azt szeretik, ha elviszik őket, oda ahol van valami érdekes, nagybetűs látnivaló. Aztán mehet a strigula, ez is megvolt.
Csak engem hagyjanak békén, hagy járjam a magam útját...
#2060882013-07-07 09:06:24 Válasz a #206040. hsz-ra
Majszi!
Térkép szinte akárhol kapható. Ékezéskor véleményem szerint Skalaig nem lesz rá szükség, egyértelmű lesz az útvonal. És nézzétek meg milyet vesztek! Mert mi egy fóliával bevont típust vettünk. Klassz volt és praktikus, mert nem szakad, és akár írhatsz is rá. De, volt olyan út, ami nem volt rajta. Egyáltalán nem, még csak vékonykával sem. Pl. az az útszakasz, ami Dilinátán át a Myrthoshoz vezet, pedig szép, széles út.
#2060972013-07-07 11:47:19 Válasz a #206022. hsz-ra
Ezzel teljesen egyetértek Sanchez! Én már kb. 1 hónapja bújom a fórumot, az írásaitokat, a tippjeiteket,(közben buzgón jegyzetelve) és alig várom, hogy felfedezzük a szigetet! Mi mindig robogót bérelünk, és azzal járjuk körbe a szebbnél-szebb strandokat.
#2061472013-07-08 07:30:29 Válasz a #206071. hsz-ra
Kedves Kónyu,
nagyon köszi az infót, tényleg mesés.
Ha nem Skala felől megyünk, esetleg nem tudod leírni hogy lehet oda jutni? (Kako L...-ra) és milyen terepen kell menni, mert mi általában ernyőt is cipelünk, kell e az egyáltalán oda.
Melus is írta, hogy nincs kitáblázva és ezek után nem tudom a térképen rajta lesz e.
#2061502013-07-08 08:40:21 Válasz a #206146. hsz-ra
Bocsi, Majszi, nem figyeltem, hol lesz a szállásotok. Ha beírnád a listába, akkor tudnám...
Ugyan nem engem kérdeztél, de válaszolnék Kako Lagadi ügyben. Könyu, csak nem harapja le a fejem...
Szóval, ha nem Skala, akkor Poros felől tudsz menni. Több alternatíva nincsen. Ottani térképeken nem lesz rajta, viszont szerepel, azon az interaktív térképen, ami milliószor belinkeltem már.
Azért összedobtam, a kedvedért egyet.
Úgy néz ki, összejön idén szeptember közepén 1 hét Kefalonia. Mivel csak 1 hetünk van, repülős utat tervezünk. És mivel csak repjegyet az utazási irodák vonakodnak adni, úgy néz ki, hogy - kivételesen - nem én szervezem meg az utat, hanem utazási irodánál foglalunk.
Ha jól látom, utazási irodából 3 van, akik repülővel visznek ki, a Personal, az Unitravel és az Ibusz. De ha van ezeken kívül is, szóljatok!
Ennek a háromnak megnéztem a kínálatát, és hát amilyen bogarasak vagyunk, nem találtam meg az ideális szállást. Az ideális nálunk az, amely egy üdülővároska (sok tavernával, boltokkal, ahol esténként lehet vacsizni, kolbászolni) szélén van, azaz csendes helyen. Nem baj, ha a központig gyalogolni kell, akár 1-2 km-ert is sétálunk! Ahol nincs medence, viszont 10 perc alatt elérhető a strand. És ahol van terngerre néző szoba. Eddigi útjainkot, magánszervezésben persze, ez mindig összejött. De most gondban vagyok.
A fenti paraméterek figyelembe vételével mit ajánlanátok?
Első körben Lassira gondolok, de a meglévő infók alapján egyik szállás sem felel meg a fenti paramétereknek, mert mind központi, főutcán van, stb.
De hátha valamelyikőtök tud valamit, ami nem szerepel az utazási irodák rövidke leírásában.
Második körben, azaz ha Lassiban nincs megfelelő, akkor maradnak az egyéb ajánlatok. Ilynek: Svoronatán van valami az Ibusz kínálatában. Kérdés: mennyire zajos ez a medence közelsége miatt? Van-e taverna, pékség a településen? Tengerre néző-e az apartmanház?
Továbbá: a Personal T. kínálatában van egy apartmanház Lourdatában, ami tökéletesen megfelelne a vágyainknak. Lakott-e ott valaki? Tetszett? Előnyei-hátrányai?
Az Unitravel ajánlatai közt szerepel egy olyan, ami Kateliosban van. Nos, itt szintén az a kérdés, hogy van-e taverna, pékség a településen? Tengerre néző-e az apartmanház?
Minden infónak örülnék, közben persze majd rá is keresek itt a topikban mindegyik szállásra. Egyelőre csak térképen nézelődtem.
Köszi mindenkinek!
Megérkeztünk Kefalóniáról ( Skala ) Gyönyörű a sziget!!! Nem véletlenül forgatták itt a Corelli kapitány mandolinját Kérdezzetek nyugodtan, egyszer csak lehet beszámoló is készül....
Skalán egy " szórakozó hely " van a VETO bár. kb 1 ig van nyitva max 2 ig, minden más éjfélkor bezár. Ez az egyetlen zenés hely ahol van lehetőség táncolni. Illetve minden csütörtökön van a Makis hotel ( a tengerparti sétányon ) bárjánál élő zene ( nosztalgikus rock ) mi ott nagyon jót buliztunk. de zömében angol középkorosztály volt. Mi meg fiatalok. Ha a pároddal mentek kettesben akkor pár koktél után szerintem ti is jól érzitek magatokat itt Illetve a fakultatív görög estről is jókat mondtak a csoport társak , hogy nagyon sokat táncoltak.
#2061802013-07-08 14:39:38 Válasz a #206168. hsz-ra
szia,mi is készülünk skalaba és a felöl érdeklődnék hogy tudnál e éttermet javasolni ahol friss tengeri herkentyűkböl készülnek az ételek,ill árban is megfelelő?a válaszod előre is köszönöm!
Skalán tudnám ajánlani a flamingo éttermet , ott 2 személyes haltálat ettünk, de van többféle tengeri étel. nagyon finom és jó nagy adagok, még el is kellett belőle csomagoltatni. valamint a Veto bárral szemben ( az étterem nevét már nemtom, de egy szép kis fehér kerítéses )itt is finom tintahalat ettünk. Kagylót a La Luna étteremben ettem, az előételek között kell keresni. A kaják 8-9 eurótól kezdődnek, de a tengeri ételeknél lehet magasabb is. Ezeken a helyeken nem volt olyan drága pl kagyló asszem 9 euro, valahol 14....
#2062492013-07-09 12:02:15 Válasz a #206164. hsz-ra
Szia Mediterraneo!
Mi augusztusban megyünk Lassiba és nem kp-i fekvésű az apartmanunk(Katerina st.). A First travel irodával megyünk. Bár gyanítom, hogy az idoda nem a saját útjait értékesíti, hanem csak közvetít. Legalábbis a honlapjuk szálláskínálatát alkotó apartmanokat alapból máshol is láttam. Az apartmanról nincs sok információm, mert még új a kínálatban és itt a fórumon sem írt róla senki. Kopterék is utánunk lesznek itt.
#2062622013-07-09 14:53:59 Válasz a #206242. hsz-ra
Köszi! Erre Melus is felhívta a figyelmem időközben. Sajnos szeptemberben már nem szerveznek repülős utat, csak Pozsonyi indulással, az meg nagyon messze lenne nekünk.
Azért majd még körbejárom ezt a dolgot!