Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 6391
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205237 Üzenet linkje2013-06-26 09:45:33  Válasz a #205233. hsz-ra

Nézegettem már én is ezt az utat, és ha jól látom, akkor a parthoz közelebbi megy Anidri felé. Talán úgy kéne mennünk, hogy oda az egyiken, vissza a másikon. Bár ha jól látom, akkor van egy szakasz, ami közös. És, persze, ha nem nézzük be. icon_wink.gif
# 6392
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205335 Üzenet linkje2013-06-27 09:33:28  Válasz a #205166. hsz-ra Előzmény #205166

Szia Misiarc!

Hát most már kissé pironkodva hozakodok elő vele, eléggé hogyúgymondjam populárisra sikeredett, első utunk lesz, így előre exhumálom magam ezért, hogy nem a szupertitkos és legeldugottab helyeket keressük fel. Ha bejön Kréta, akkor biztos visszatérünk, s másodjára már minden bizonnyal a hely szelleme által leszünk vezérelve icon_smile.gif

Első kéthetes nyaralásunk ennek fényében biztosan lesznek ehhez képest eltérések, de nagyjából így néz ki a menü icon_smile.gif

1. hét kelet: - szállás Analipsi (északon) - és ezért én kérek elnézést, nekem sokkal inkább a megnézendő szerint Makrygialos környéke lett volna tökéles, de irodával oldottuk meg, így maradt ez.
tervek-útvonalak:
- Plaka-Spinalonga-Elounda-Agios Nicholos-Kritsa
- Ierapetra-Chrissi
- Síthia-Vai-Ithanos- illetve itt majd nem tudom még merre eltévedés Kato Zakros-Xerocambos és vissza és vagy
-Knossos-Heraklion vagy pedig Gortisz-Fesztos és Red beach.
2. hét nyugat: - szállás Agii Apostoli (esténként Chania kötelező jelleggel:)
- Balos (hajóval vagy autóval) Falassarna
- Moni Christochalitissa (nem jól írom asszem icon_smile.gif -Elafonissi
- Vrises-Chora Sfakion-Frangocastello -Moni Preveli-Preveli beach-Rethymno (ez lesz az egyik leghúzósabb)
és akkor még valamikor valamilyen módon kelet felé menet vagy jövet: Arkadi, Kournas tó és Akrotiri (Stavros és Agia Triada)

Nagyjából ez az alap. És akkor szél és egyéb függvényében módosítható.
Ez így elsőre talán hajtós, de ha azt veszem, hogy tavaly Kefalónián négy nap alatt megtettünk 700 km-t, most ez pedig két hét alatt 1500, akkor annyira nem gáz. Ráadásul ebből például Balos, Elafonissi és Chrissi is kifejezetten strandolási célzattal. Meglátjuk icon_smile.gif

# 6393
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205340 Üzenet linkje2013-06-27 10:08:10  Válasz a #205335. hsz-ra Előzmény #205335

Jó ez Zsokri, miért kellene pironkodnod?
Bár mi láttunk volna ennyit első krétai utunkon (Platanias, Chania mellett; akkoriban még használták a magyarok a chaniai repteret). 94-ben autónk sem volt, utazási irodával mentünk, autóbérlésre sem futotta. Szervezetten Knossos, Elafonissi, busszal meg Chania. Hát ez tényleg kevés volt mai szemmel. De hát boldogok voltunk, hogy egyáltalán eljutottunk oda.
Jó (aktív) pihenést kívánok. Biztos vagyok benne, hogy szuper lesz. (Csak nem rohanni, és nem kell mindent megnézni minden áron két hét alatt. Mi ezt elég későn értettük meg)
icon_lol.gif

# 6394
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205344 Üzenet linkje2013-06-27 10:40:35  Válasz a #205340. hsz-ra Előzmény #205340

Bizony, mi is ahogy egyre többet megyünk, úgy leszünk bevállalósabbak, és egyre inkább felkészülök icon_smile.gif Itt rengeteg segítség van, úgyhogy nincs túlzottan nehéz dolgom, maximum a bőség zavara....

Igyekszem nem túlzásokba esni, és ha úgy érezzük, hogy sok volt, és kicsit meg kell állni, akkor már nem fogok görcsölni, ha jajj valamiről lemaradtunk. Egyébként nekünk eddig az egy nap megyünk egy nap pihenünk metódus jött be, de itt ez a távolságok, látnivalók mennyisége miatt nem igazán kivitelezhető, vagyis hát sajnálnám az időt icon_smile.gif

Nagyon köszönöm a jókívánságokat, remélem úgy alakul nagyjából, ahogy eltervezzük, nagyon várjuk már!

# 6395
Experte76
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205350 Üzenet linkje2013-06-27 11:41:11  Válasz a #205335. hsz-ra Előzmény #205335

Szia,
ez a "menü" nagyon komoly. Azt hiszem ezzel én is kibékülnék. Bár az az 1500 km riasztónak tűnik!icon_surprised.gif) De hát valamit valamiért!
Viszont a "Vrises-Chora Sfakion-Frangocastello -Moni Preveli-Preveli beach-Rethymno" tervet legalább 2 vagy 3 részre bontanám persze annak függvényébe, hogy Preveli-n a pálmafa erdő megtekintését és strandolást is terveztek mert akkor Preveli-t én egy külön napra tenném.

Kellemes utazást és aktív pihenést kívánok Nektek!

# 6396
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205356 Üzenet linkje2013-06-27 12:45:42  Válasz a #205350. hsz-ra Előzmény #205350

icon_smile.gif Köszönöm, és egyébként meg igazad van ami azt a napot illeti, legalább két körben illene megtenni. Valóban, az 1500 így leírva sok, de a tavalyi tapasztalatok alapján vállalható. Úgy osztottam el, hogy nagyjából napi 150-nél ne legyen több: Persze keletről nyugatra meg vissza nyilván, és még ez a nap. Sajnos a keleti résszel nem tudtam trükközni, Analipsi nem a legjobb helyen van nekem.

Azért hozzá kell tennem, hogy Chora Sfakion és Rethymno igazából itt csak érintőleges lesz, főleg Preveli, Frangocastello és persze maga az egész útvonal miatt terveztem így. Nem hiszem, hogy még egyszer nekirugaszkodnánk ennek az útnak, úgyhogy meglátjuk mire lesz idő. Preveli strandolás se feltétlenül a terv, Rethymnon meg csak átmegyünk ebben az esetben.

# 6397
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205365 Üzenet linkje2013-06-27 13:55:43  Válasz a #205356. hsz-ra Előzmény #205356

Frangocastellora ne szánj sok időt, nincs miért ott időzni hosszabban, ha ott leszel, meglátod miért.

ellenben Rethymnot ne csak érintőlegesen érintsd, mert annál sokkal komolyabb látványosságok vannak ott - de ez csak egy javaslat. icon_cool.gif

# 6398
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205367 Üzenet linkje2013-06-27 14:22:41  Válasz a #205365. hsz-ra Előzmény #205365

Frangocastellot jómagam sem talátam úgy, hogy hosszabb időt töltenék ott, de azért egyáltalán nem bánom, hogy útba esik icon_smile.gif Rethymnot viszont mindenképpen megnézzük - csak nem aznap icon_smile.gif
Én azt az Arkadi kolostorral és Kournas-tóval szeretném összekötni. Mert erre a nap végére szerintem már húzós lenne. És még az is lehet - attól függően, hogy mikor indulunk keletről nyugatra vagy nyugatról keletre - hogy átutazás során ejtjük meg icon_smile.gif

# 6399
Marcsi62
Aktív fórumos
Aktív fórumos
112 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205390 Üzenet linkje2013-06-27 18:03:20  Válasz a #205335. hsz-ra Előzmény #205335

Szia Zsokri!

De jó Nektek,nem is sokára már indultok icon_lol.gif

Jók a tervek,sokat fogtok menni,de ez így van jól,Kréta "nagy falat".
Én-így már ,hogy voltam mindkét pálmafáson,-a Prevelit biztosan kihagynám,mert szerintem Vai szebb,és a partja-strandja nagyon jó!!Nem is lesztek messze tőle,ha Itanosra is akartok menni a tervetek szerint.Persze a Preveli kolostor az más,azt érdemes megnézni!!

Chora Sfakionban barangolás és egy jó tavernázás ezerrel többet ér ,mint Frangocastelló ,-szerintünk..

De ez csak szubjektív vélemény..
icon_rolleyes.gif
Kívánok nagyon klassz nyaralást Kréta szigetén!!
(Biztosan Ti is "megfertőződtök" Krétától.. icon_lol.gif )

Üdv:Marcsi

# 6400
Marcsi62
Aktív fórumos
Aktív fórumos
112 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205391 Üzenet linkje2013-06-27 18:04:50  Válasz a #205390. hsz-ra Előzmény #205390

Bocs,most látom ,hogy Vai szerepel!! icon_redface.gif

Ez az előbb nem is vettem észre.. icon_cry.gif

# 6401
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205536 Üzenet linkje2013-06-29 11:00:12  Válasz a #205391. hsz-ra Előzmény #205391

Szia marcsi icon_smile.gif

Nagyon köszönöm tippeket! Ez a lényeg, hogy a személyes benyomások milyenek icon_smile.gif

Preveli mindenképpen útba fog esni: az ott egy tényleg utazós nap lesz icon_smile.gif És persze menetek közben derül ki, hogy mi mennyi időt fog megérni nekünk. A lényeg, hogy azon az útvonalon fogunk haladni. Rohanás nélkül persze. Ami tetszik, ott több idő, ami nem, ott gyorsabb haladás. A lényeg, hogy erre a körre egy napot szánunk.

Vai is terv, igen, de majd maglátjuk, hogy mennyit időzünk ott: teljesen ellentmondó vélemények vannak: van aki szerint szürke, poros, túlzsúfolt, túllihegett, van aki szerint tényleg fantasztikus a sok pálfafával. Elnézünk oda, de nem esem kétségbe, ha végül máshol kötünk ki.

Amit kicsit furcsállok, az a konstans 28 fok amit ígérnek. Én azt gondoltam júliusban, ilyen délen ennél azért melegebb van....

Mostmár tényleg célegyenesben vagyok, úgyhogy elköszönök mindenkitől, köszönöm a tippeket, segítő hozzászolásokat.
Remélem sikerült annyira felkészülni, hogy a maximumot hozzuk ki ebből a nyaralásból!
Ha pedig visszajöttünk mesélek, és szállítom a friss infókat icon_smile.gif

Sziasztok!

# 6402
Tanisz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205719 Üzenet linkje2013-07-01 13:10:04  Válasz a #204995. hsz-ra Előzmény #204995

Szia,

Olvastam a hozzászólásod, ugyanott lesz a szállásunk Danaos Beach Apartman.
Mi júli 20-27 között megyünk majd Sfakaki-ba.
Hol béreltetek autót? Ottani helyi kölcsönzőben, vagy Rethymno-ba?

Előre is köszi!

# 6403
Nagypentekmaria
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205835 Üzenet linkje2013-07-03 11:16:47 

Szia Tanisz!

Ha beírod a keresőbe rent a car Creta ki fog adni egy párat, mi hétfőn foglaltunk az Imperialtól 6 napra , Stalisban lesz a szállásunk. Másnap már jeleztek is vissza, szerintem korrektek. Ha rámész az oldalukra felkínál több települést is. Azt tapasztaltuk, hogy ha a helyszínen idegenvezetőnél bérel az ember, az húzósabb. icon_smile.gif

Üdv : Marcsi

tök jó volna ha vki aki éppen kint volt megírná milyen az idő, mert 27-28 fokot mutatnak arra felé, amit bevallom őszintén kissé kevésnek gondolok. Szerintetek?

# 6404
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205840 Üzenet linkje2013-07-03 11:37:48  Válasz a #205835. hsz-ra Előzmény #205835

Szia Marcsi!
Kréta tekintetében soha nem kell aggódni sem az előrejelzések, sem a jelenleg mutatott értékek miatt. Nekünk sem jött be a június közepére előre jelzett 25 fok. Legalábbis délnyugat Krétán odaégtünk és korlátoznunk kellett az eltervezett gyalogos túráinkat.

# 6405
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205850 Üzenet linkje2013-07-03 13:54:58 

nagypentekmaria írta:

tök jó volna ha vki aki éppen kint volt megírná milyen az idő, mert 27-28 fokot mutatnak arra felé, amit bevallom őszintén kissé kevésnek gondolok. Szerintetek?

Szia Marcsi!

Zsokri írt, és éppen ennyik voltak a hőfokok, két napja, plusz iszonyat szél. Azt írja, lassan emelkedik, és a szél is csitul. A hőfok biztosan meglesz, mire mentek, a szél, hát az meg lutri... icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 426 427 428 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu