Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 6316
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nikóca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203090 Üzenet linkje2013-05-28 11:11:41 

Az Interneten nézegettem a hajót, amivel mennénk Santorinire, tényleg szép és jó és élmény. De kettőnk közül (párom és én) én vagyok jobban "görögmániás" és lehet, hogy csak nekem jelentene nagy durranást Santorini, ő pedig bánná a pénzt, amit erre adtunk. Az én szenvedélyem miatt járunk mindig Görögországba, és nem tudom, hogy ezért az összegért ő is azt mondja, hogy EZ VALÓBAN SZUPPI. Nehéz, nehéz....
# 6317
Sylwie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203094 Üzenet linkje2013-05-28 11:31:10  Válasz a #203090. hsz-ra Előzmény #203090

Majd ott eldöntitek, biztos könnyebb lesz. Nekem az segített, hogy annyi látnivalót találtam a neten Krétán, hogy utána már nem vágytam annyira Santorinire. Azt is bánnám, hogy ott vagyok Krétán, és kihagyok valamit, ami tetszik, Santorini miatt.
# 6318
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203102 Üzenet linkje2013-05-28 13:17:03  Válasz a #203090. hsz-ra Előzmény #203090

Ezért javasoltam a családi kupaktanácsot, mert itt tényleg konszenzusra kell jutni, hiszen nem kis összegről van szó. A helyedben én mutogatnék neki képeket, videókat, elmondanám részletesen, mit lehet aznap csinálni, megmutatnám a hajót, aztán jöhet az ár és a mérlegelés, nektek kettőtöknek megéri-e, vagy inkább egy másik nyaralás keretében mentek majd el Santorinire. Pénzt biztosan spóroltok, ha elhalasztjátok, s valóban több idő jut Krétára is, de ha többet ér az élmény, hogy már most is belekóstolhattok ennek a teljesen egyedülálló, drámai szépségű szigetnek a hangulatába és a hajózás is egészen jó programnak tűnik (mondjuk a nyitott hajó szerintem élvezetesebb, csak sajnos jóval lassabb is), lehet, már a párod sem a pénzkidobást fogja látni a dologban, de a végső döntést mindenképpen közösen jó meghozni, hiszen senki sem szereti, ha ráerőltetnek dolgokat.

Ha én valahová el szeretnék jutni a családdal, mindig a képekkel és videókkal kezdem, aztán jön a programlehetőségek felsorolása, s mire az árhoz érek, szinte már nyert ügyem van, bár természetesen nem a pénz szórását tervezem meg, hanem eleve arra gondolok, hogy lehetőleg mindenkinek jó legyen és valóban arra költsünk, aminek örülni is fogunk. S sosem tervezzük meg napra pontosan a programot, mindig azt csináljuk, amihez ott éppen kedvünk van s persze amit a szélviszonyok engednek. Ha kifogtok egy nagyon szeles időszakot, akkor kifejezetten jó ötlet lehet Santorini, csak olyan erős szél ne legyen, hogy töröljék a hajót, mert sajnos ez is előfordulhat. De mindig lehet találni alternatívát, csak akarni kell, s az is lehet, ott már ahhoz is lesz kedve a párodnak, amihez előtte nem volt. S még akár a görög istenek is besegíthetnek! icon_wink.gif

# 6319
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203150 Üzenet linkje2013-05-29 09:37:08  Kréta

Szia Melus!
Egy kétnapos túra már biztos pont az egy hetünkben. Végre eljutunk Loutroba. Tavaly októberben itt csak kikötöttünk Agia Roumeli felé és akkor már elhatároztuk, hogy a következő krétai látogatásunkkor egy éjszakát eltöltünk itt ezen a paradicsomi helyen. Hajóval érkezünk Paleochoraból. Ha valaki nem ismerné itt található infó menetrendről, stb.: www.anendyk.gr/pages/en/company.php?lang=EN
Lesz jócskán hegymászás is. Először északra indulunk Anopoli irányába, majd nyugatra, Livaniana felé. Ameddig bírjuk. Másnap dél körül érünk Agia Roumelibe, ott is hegyet mászunk: Old Roumeli, Castle. Samaria után tavaly nem volt időnk csobbanni, most pótoljuk.

# 6320
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203157 Üzenet linkje2013-05-29 10:29:33  Válasz a #203150. hsz-ra Előzmény #203150

ájvé, ez veszett jól hangzik! grat a tervezéshez! icon_smile.gif
# 6321
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203163 Üzenet linkje2013-05-29 11:38:29  Válasz a #203157. hsz-ra Előzmény #203157

Hi Rollo, gondoltam, hogy neked tetszeni fog.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy kb. 15-16 nap múlva ne találjunk egyetlen kiadó szobát sem Loutroban. Ha mégis előfordulna, akkor „vészhelyzetünkben” még mindig át tudnánk menni este 6 körül Hora Sfakionba. Úgy akkor csak kb. 5-5,5 órát tudnánk eltölteni Loutroban. De legalább ott lennénk. De arra a loutroi vacsorára szükségünk van…
icon_lol.gif

# 6322
Sylwie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203170 Üzenet linkje2013-05-29 15:11:55 

Ha választanotok kellene, hogy Balos vagy Elafonissi, melyik lenne, ahová elmennétek a helyemben? Úgy összességében érdekel, hogy milyen a strand, a víz, mennyire zsúfolt, mennyire nyújt szép látványt. Köszi icon_smile.gif
# 6323
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203171 Üzenet linkje2013-05-29 15:39:01  Válasz a #203170. hsz-ra Előzmény #203170

Szia Sylwie
Az én véleményem (a nejemé is): ha éppen Nyugat-Krétán nyaralnánk és már csak egy napunk lenne hátra, akkor Balosra mennénk. De ha kettő, akkor másnap megnéznénk Elafonissit is. Szóval ez egyben a mi rangsorunk is.
Elő- és utószezonban hajóval mennék Balosra ( www.gramvousa.com/default.aspx?lang=en ), főszezonban azonban nem vállalnánk be a zsúfolt hajót, így maradna az autós döcögés. Gramvousa castle is megérdemel egy kis hegymászást, a látvány fantasztikus.

# 6324
Sylwie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203172 Üzenet linkje2013-05-29 15:52:52  Válasz a #203171. hsz-ra Előzmény #203171

Köszi icon_smile.gif Június közepe már főszezon ilyen szempontból?
# 6325
Anyta71
Aktív fórumos
Aktív fórumos
90 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203174 Üzenet linkje2013-05-29 17:01:52  Válasz a #203172. hsz-ra Előzmény #203172

Szia!

Csatlakoznék Misihez, ha mindenképp muszáj lenne választanom, akkor egyértelműen Balos. Bár mi tavaly egy nap alatt mindkét helyen voltunk, ha kocsival mentek, akkor meg lehet oldani. Balosról Elafonissire ha jól emlékszem kb. 1,5 óra alatt értünk le és elképesztően gyönyörű helyeken autóztunk és Elafonissi is csodaszép. Baloson érdemes kezdeni kora reggel, akkor még nincsenek sokan, és az oda vezető rázós szűk földúton sem jönnek szembe veletek folyton kocsik.

# 6326
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203176 Üzenet linkje2013-05-29 17:19:48  Válasz a #203163. hsz-ra Előzmény #203163

újra csak egyetértünk, én is kizártnak tartom, h bő két hét múlva ne találjatok szállást loutroban-még ha nyilván ott véges is a választék. talán augusztusban fordulhatna elő ilyesmi, de június közepén nem hiszem. (ettől még nem baj, h van vészforgatókönyv, az azért mindig kell. icon_smile.gif )
# 6327
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203193 Üzenet linkje2013-05-29 20:48:09  Válasz a #203150. hsz-ra Előzmény #203150

Szia Misi!

Loutro az én fantáziámat is piszkálja. icon_lol.gif Anopoli, Aradena felé van tervem, de nem gyalogos, inkább autós.
A túrázást szeretem, de a lábam miatt még nem vállalhatok sokat. A Samaria régi terv, de még ez sem biztos, meglátom, merem-e, bírom-e.
Egy nehéz felfelé terep, viszont teljesen kizárt - egyelőre.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy terepmotorral megközelíthető-e Loutro.
Kérném, hogy csekkold az útviszonyokat. icon_lol.gif
A párom bírna egy jó kis motor túrát. icon_wink.gif

Azt viszont nem látom, hogy hol mentek át Roumelibe? A hegyen, torony iránt? Semmiféle utat nem látok....
Gondolom, onnan tovább hajóval mentek, tán Paleochorába?

# 6328
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203195 Üzenet linkje2013-05-29 20:52:54  Válasz a #203171. hsz-ra Előzmény #203171

Hallottam már erről a hajós kirándulásról, de eddig autós, zötykölődős tervem volt. De, nem rossz, egyáltalán nem rossz. icon_wink.gif
Az Anekes jeggyel a zsebemben, pedig még egy kis kedvezmény is leesne. icon_wink.gif
Szeptemberben talán már embertelen tömeg sem lenne.
Elmentettem, döntés, majd a helyszínen.... icon_lol.gif

# 6329
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203196 Üzenet linkje2013-05-29 21:39:26  Válasz a #203193. hsz-ra Előzmény #203193

"Semmiféle utat nem látok...." pedig van, méghozzá elég híresnek mondható (már persze azok körében, akik ilyesmivel foglalkoznak, nem alap infó, félre ne érts icon_smile.gif ): az e4-es számú, egész európán áthúzódó hosszútávú gyalogtúra útvonala vezet itt. na persze, úgy tudom ettől még ez nem több, mint egy gyalogösvény. icon_smile.gif

egyébként a(z egyik) travel channel-féle kréta filmben/műsorban többek között ezt az utat mutatták be ha jól emlékszem.

# 6330
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203212 Üzenet linkje2013-05-30 09:35:50  Kréta

Melus, csak gyalog vagy hajóval. Benzingőz Loutroban teljesen kizárva.
A „lazy way” délről indul a Samaria szurdokba, erre a turisták 10.30-kor indulnak hajóval Chora Sfakionból. Erre a hajóra szállunk fel Loutroban és megyünk Agia Roumelibe. Ott lesz vagy öt óránk, majd 18-kor indul a hajó Paleochoraba.
Találtam egy kis ízelítőt, gyalog Loutroba Chora Sfakionból: www.youtube.com/watch?v=aW4VfR_3SzA
Egyszer meg kellene csinálni. Persze nem ilyen ember tömeggel. Fantasztikus érzés lehet csak úgy besétálni Loutroba.
Rollo, emlékszem a filmre (kétszer is láttam), Chora Sfakiontól egészen Elafonissiig gyalogoltak. Na, az már valami.
Sylwie, júniust illetően nekem nincs tapasztalatom, talán az az időszak még elviselhető.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 421 422 423 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu