#2027692013-05-24 09:29:05 Válasz a #202739. hsz-ra
Szia Coffos
Éppen azon morfondíroztam, hogy idén vajon miért ennyire kihalt a Kréta-fórum, próbálom azért pörgetni, amennyire időmből telik...
Sokan voltak már talán, akik visszajárnak, azoknak már minden a fejükben van, akiknek már meg "megvolt"azok újabb, felfedezetlenebb helyekre mennek. Nekem nagyon régi vágyam, s most, hogy a két hét is összejött, adta magát Kréta.
Mindenesetre abszolút azt gondoltam én is Vairól, mint amit írtatok: ha Makryban lettünk volna biztos bevállalom, de így Analipsiből azt hiszem szinte biztos, hogy kimarad - bár az utitervbe beírtam. Igazából ugyanezt gondolnám Knossosról, de ott a közelség eléggé adja magát, meglátjuk mi fér bele De most azt mondom: Chrissit nagyon szeretném!
Elég sok kelet-nyugat útvonalat olvastam, és jó tapasztalat volt tavaly Kefalónia jövés-menés szempontjából, pedig nem hittem volna, hogy annyit lehet ott járni.... Biztos visszamegyünk még
Persze az is lehet, hogy az idei Kréta csak kóstoló lesz, egy áttekintés, s annyira megfog, hogy újrázni fogunk. Ezt nem egy embertől olvastam, s kifejezetten vágyom arra, hogy egyszer visszatérjünk valahová: a kötelező körök lefutása után, már ismerősként, biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban megismerhető egy sziget.
Nagy dilemmám van és tudom, hogy nehezet kérdezek, DE: valaki tudna tanácsot adni abban, hogy ha már Krétán járunk, megéri-e befizetni a Santorini kirándulásra. Tudom, hogy nagyon szubjektív, de esetleg, aki volt már ott, légyszi segítsen. Igazából az ár miatt van a kétkedés: gondolom, hogy gyönyörű és egyebek, de annyira, hogy egy fél napot töltsünk ott fejenként 130 Euroért?! Help!
#2029082013-05-26 13:30:46 Válasz a #202901. hsz-ra
Szerintem attól függ leginkább, nektek mennyire éri meg. Ha már régóta vágytok rá és nagyon szeretnétek látni a saját szemetekkel is, nemcsak képekről, s úgy gondoljátok, hogy nektek megéri az a pénz, mert vagy nem bírtok tovább várni, vagy nem látjátok biztosítva, hogy egyhamar eljuttok oda, ráadásul szerettek hajókázni, akkor IGEN! Santorinit szerintem először hajóról a legjobb megpillantani, s bár vannak hozzá Krétánál jóval közelebbi szigetek is, ez is lehet egy nagyon jó program, ha nem érzitek úgy, feleslegesen dobtok ki rá ennyi pénzt. Mi például másféléves gyerekkel mentünk át az első krétai utunk során, de egy percig sem bántuk meg, mert hatalmas élmény volt neki is, nemcsak nekünk. Annak a nyaralásnak az egyik legszebb emlékévé vált, ami csak meghozta az étvágyunkat, mert négy év múlva visszamentünk Krétára, az utána következő évben pedig Naxosszal kombinálva jutottunk el újra Santorinire.
Valóban csak pár órát tudtok Sntorinin eltölteni, ami egyáltalán nem elég a sziget felfedezéséhez, de arra igen, hogy belekóstoljatok a hangulatába, egy jót sétáljatok a Fira-Firostefani-Imerovigli vonalon és közben gyönyörködjetek a hihetetlen kilátásban, esetleg átbuszozzatok Oiába, s lehet, nektek pont ezzel válik valóra egy rég dédelgetett álmotok, ami pénzben sokszor nem is kifejezhető. Mi 2x5 órát hajóztunk, de akár 4 órát is nyerhettek, ha katamaránnal mentek, bár ez sajnos tovább növeli a költségeket. S vannak további variációk, mert akár ott is éjszakázhattok, s micsoda hangulata van átélni ott egy naplementét, majd élvezni a napfelkelte nyugalmát! De sajnos ez már megint pénzbe kerül, amit csak ti tudtok eldönteni, megéri-e nektek vagy inkább szerveztek oda egy külön nyaralást. Családi kupaktanácsot javaslok, az talán segít!
#2029122013-05-26 14:09:22 Válasz a #202901. hsz-ra
Szia Nikóca! Tényleg mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megéri-e....pár óra valóban nem elég Santorini-ből. Viszont, én is Krétai tartózkodásom alatt jutottam el egy napra a szigetre, aminek nagyon örülök, hiszen egy csodát láttam ! Fantasztikus hely, hasonló lehet a mennyország talán Jelenlegi élethelyzetembe úgy tűnik, hogy soha nem jutok el oda még egyszer, úgyhogy nekem mindenképp megérte látni. Vannak olyan dolgok az ember életében, ami miatt érdemes megszületni, élni...Hát ez egy olyan dolog, esemény volt, ami megérte, ha csak pár óráról is volt szó Természetesen, ha nektek módotokban áll, egy külön utazás keretében meglátogatni a szigetet, több napra, annál jobb. Bár elég kicsi sziget, egy hét szerintem sok volna, mármint ha aktív pihenéssel szeretnétek tölteni azt a hetet. Remélem tudtam segíteni
Köszönöm szépen a sok tanácsot. Egyébként tényleg úgy vagyok vele, hogy 1 hétre kár lenne belezsúfoni, viszont máskor nem hinnem, hogy 1 hétre elmennék oda, így azért legalább ízelítőt kapnék belőle. Hogy LÁSSAM, és ÉREZZEM.... majd alakul. Lehet, csak ott fogjuk eldönteni
#2030072013-05-27 12:28:01 Válasz a #203003. hsz-ra
Hát Nikóca, ezzel pontosan mi is ugyanígy vagyunk. Most gyűjtögetem az infókat ezzel kapcsolatban még, de azt hiszem inkább nem lesz, mint lesz. Egyedül az szólna mellette, hogy egy hetet nem szánnék ide, másként meg nem valószínű, hogy valaha is eljutnánk, nagy dilemma!
#2030092013-05-27 12:41:07 Válasz a #202901. hsz-ra
Nikóca!
Részemről egyértelműen NEM. Én még két hétbe sem építeném be. Nem is az ára, hanem inkább a várható sokkhatás miatt. Rettenetesen sajnálnátok, hogy csak néhány órácskát tölthettek ott.
Az a jelenlegi 260 Euro (ha ketten vagytok) majd jól fog jönni az egy hetes Santorini utatokon. Egy (álom)hét kell Santorinire.
Első nekifutásra mi is azt mondtuk, hogy Santorinit meg kell nézni, mert nem vaslószínű, hogy még egyszer járunk azon a környéken. De aztán az ára miatt lemondtunk róla. Annyiból egész héten elautókázunk. És kárpótoljuk magunkat azzal a sok szépséggel, ami Krétán van.
Úgy néz ki, lassan lebeszéljük magunkat Vai-ról is. Tényleg nagyon messze van, és elég sok helyen olvastam, hogy nagyobb a felhajtás körülötte, mint amilyen valójában. Szóval most úgy tűnik, Balosi lagunák lesznek helyette. Körvonalazódik már a program
Még az autókölcsönzőket nyomozzuk, meg levelezgetünk. Végül csak visszaérünk oda, amit elsőnek ajánlottatok, az autotrip. Annyiba kerül egy hét, mint a legtöbb helyen 4 nap. És nincs deposit, meg felár a teljes biztosításért. Szóval most ez tűnik a legjobbnak. De így akkor ugrott az utazási iroda transzfere, mert rögtön a reptérről vinnünk kell a kocsit, és ott is kell leadni. Ettől tartok kicsit, nem fogunk-e ott bolyongani. Nagy Heraklion reptere?