Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 6226
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201413 Üzenet linkje2013-04-23 20:52:02  Válasz a #201409. hsz-ra

újabb indok az egyéni szervezés mellett. icon_wink.gif

de egyébként általánosságban írtam csak, hátha valakinek jól jön ez, mint ötlet.

# 6227
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Blanchelor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201592 Üzenet linkje2013-04-28 10:40:53 

Sziasztok!
Két éve már jártunk Krétán a férjemmel és akkor nagyon sok segítséget adott ez a fórum. Idén két lányunkat is magunkkal vinnénk (7 és 10 évesek). Egy kicsit elcsúsztunk a foglalással (hétfőig van kedvezmény annál az irodánál, ahol kinéztük az utat). Érdeklődni szeretnék, hogy a Christiana Beach Hotelről van-e valakinek információja? A beszámolókban és a fórumban nem találtam sajnos semmit. Utánanéztem a véleményeknek a neten: van jó is, rossz is, leginkább a kaját húzták le, de az az igazság, hogy két éve is egy hasonlónak tűnő színvonalú három csillagos kis hotelben voltunk és nagy élmény volt. Stalis településről mi a véleményetek? A hotel a szélén van.
Megköszönöm, ha valaki információval tud szolgálni. (A másik kinézett út Rodosz, Ixia)
Szép napot: Blanchelor

# 6228
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201614 Üzenet linkje2013-04-28 20:20:38  Válasz a #201592. hsz-ra Előzmény #201592

Stalis: szállodákkal és apartmanokkal zsúfolt üdülőtelepülés, sok turista, a közelben kevés látnivaló, a strandja nem túl jó (bár kinek mi a jó, én pl. nem szeretem a napágyakkal telezsúfolt, emberekkel tömött strandokat), de ha családdal mentek akkor lehet hogy pont ez jön majd be nektek.

Kréta überjó, de Stalison nyaralva szvsz nem fog átjönni.

# 6229
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201615 Üzenet linkje2013-04-28 20:37:11  Válasz a #201614. hsz-ra Előzmény #201614

hát nagyon nem, bizony. teljesen egyetértek a leírtakkal.
# 6230
Blanchelor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201629 Üzenet linkje2013-04-29 09:31:13  Válasz a #201614. hsz-ra Előzmény #201614

Köszönöm a választ, szép napot: Blanchelor
# 6231
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201637 Üzenet linkje2013-04-29 12:31:05  Válasz a #201592. hsz-ra Előzmény #201592

Καλημέρα !

Stalis jó választás !
Főleg gyerekkel utazóknak.Homokos tengerpart , lassan mélyülő víz....
Jómagam a 90-es évek óta járok Stalisba , ideális "támaszpont" !!!
Mindent megtalálsz helyben , ha kirándulni akarsz az sem gond mivel mindenhez közel van - tömegközlekedés is jó !

https://www.roomforum.hu/greece/stalis/christiana_beach_hotel/

András

# 6232
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201943 Üzenet linkje2013-05-07 19:46:15 

Szia Blanchelor!

Szerintem sem rossz választás Stalis! 2009-ben két hetet töltöttünk itt,remekül éreztük magunkat és egyetlen egyszer sem strandoltunk napernyős részen icon_razz.gif Bringával bejártuk a kisebb öblöket,legtöbb helyen csak ketten voltunk a férjemmel icon_biggrin.gif Este valóban nyüzsög a település,a bazársor szinte összeér a következő (Malia)településsel,de mi szerettünk nézelődni,sétálgatni.Hersonissosba kb.10 perc alatt beértünk biciklivel.És valóban ideális kiindulópont a sziget felderítéséhez,mi is több helyre eljutottunk.Én ajánlom Nektek (főleg gyermekekkel),de a döntés a Tiétek icon_razz.gif
Üdvözlettel:
Napfény

# 6233
Blanchelor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201953 Üzenet linkje2013-05-08 07:52:29  Válasz a #201943. hsz-ra Előzmény #201943

Sziasztok!
Köszönöm szépen a sok segítséget.
Üdvözlettel:

# 6234
Tanisz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201959 Üzenet linkje2013-05-08 12:02:34 

Sziasztok,

Görög földek régi-új látogatója vagyok icon_smile.gif
Bár az utóbbi 2-3 évben ez elkopott. Legutóbb a kontinensi részen voltam, Pefkohoriban.

Viszont most idén nagyon úgy tűnik, hogy összejön ismét (harmadjára) egy krétai út júliusban.

Elsősorban Heraklion (Iraklion)-tól nyugatra tervezzük (5 fő, mind felnőtt) az utat.
Rethymno és környéke, Chania és környéke..stb.

Vannak is kinézett (szervezett) út ajánlatok (főként Rethymno és környékére), ami még szimpatikus is lenne, ha máshogy nem sikerülne.
Viszont nem vetettük el az egyénileg szervezett út lehetőségét.
Van egy tetszetős szállás Chania mellett. Nireas Apartman (Kato Daratso-ban), igazából bármilyen booking.com-os önellátós apartman szóba jöhet:)

Itt viszont van egy "bizonytalan" pont. Mégpedig a repülő kérdése.
WizzAir gépeket láttam csak elfogadható áron és közvetlen (átszállás) járattal.
Van egyébb infótok más légitársaságról?

Másik kérdés, hogy melyik helyi autókölcsönző céget tudnátok ajánlani Krétán ami a reptéren is képviselteti magát és online is foglalható, vagy a helyszínen foglalva sem drága?A Hertz kissé borsos:)
Ár/érték/megbízhatóság a legfontosabb szempont!

Rég jártam már arra és először informálódok, mielőtt végleges döntést hozunk!icon_smile.gif

Segítséget előre is köszönöm!

# 6235
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201966 Üzenet linkje2013-05-08 14:42:17  Válasz a #201959. hsz-ra Előzmény #201959

- nincs más menetrendszerinti közvetlen repülőjárat. átszállásos van más is, de igazából perpill az sem olcsóbb úgy igazán (bár lehetett már kifogni 40 ezer/fő retúrokat úgy)

- autóbérlés: görögországban eszedbe ne jusson a hertztől meg ilyenektől bérelni (sőt, őszintén szólva sztem máshol se). van egy nagy rakás kis cég, azok közül válassz. ha beütöd a keresőbe tucatjával fogja kidobni őket. az nem lényeges, h van-e pultjuk a reptéren (nyilván nincs), de ettől még a reptéren tudod felvenni és leadni is az autót.

tipp: bluesearentals.gr vagy autotrip.gr

# 6236
Tanisz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202023 Üzenet linkje2013-05-09 15:40:51  Válasz a #201966. hsz-ra Előzmény #201966

Köszi icon_smile.gif

Sejtettem hogy valami hasonló lesz a válasz repjegyre.
Malév hiánya kihat erre is, sajna.
Amúgy ahogy láttam a Travel Servie Co (cseh fapados)-val is lehet oda utazni, azt is megérdeklődöm még (szervezet utaknak ez a cég a utaztatói).

Ezért is kérdeztem, mert nem akartam Hertz-től és társaitól.
Anno mindig helyileg, kis cégektől béreltünk autót kpért,igaz akkor volt transferünk a reptérről.

Köszi a tippeket! Megnézem őket!

# 6237
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202027 Üzenet linkje2013-05-09 16:03:58  Válasz a #202023. hsz-ra Előzmény #202023

persze, csárterek vannak, én csak a menetrendszerintiekről írtam.

a transzferigényt nem értem: a reptéren veszed át és adod le a kocsit. ott se lesznek mikor leadod, megmondják hova tedd és ennyi. icon_smile.gif

# 6238
Tanisz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202055 Üzenet linkje2013-05-10 12:53:21  Válasz a #202027. hsz-ra Előzmény #202027

Igen, charter jöhet szóba csak, a költséghatékonyság miatt icon_smile.gif
Na meg semmi kedvem átszállni sem és reptéren 3-4 órákat varakozni, ilyen "rövid" út miatt.

Lehet kicsit pontatlanul,hiányosan fogalmaztam, elnézést.
A transzfer alatt annyit értettem, hogy utazási irodán keresztül mentünk, szervezett úttal mindig és busz vitt a reptér és a szállás között oda-vissza és a szállás környékén béreltünk autót icon_smile.gif
Ezért nincs tapasztalatom a reptéri és környéki autóbérlés és/vagy átvevés tekintetében Krétán.

# 6239
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202058 Üzenet linkje2013-05-10 15:32:55  Válasz a #202055. hsz-ra Előzmény #202055

jahogyja, így már világos a dolog icon_smile.gif szóval, no para, lelevelezed a kiválasztott céggel a dolgot, és ott fognak várni a reptéren. ott papíroztok, kifizeted a kocsit (előleget nem fizetünk, nincs rá szükség-90%-ban nem is kérnek egyébként), és már spuri is. icon_smile.gif leadásnál pedig ahogy már írtam is, minden bizonnyal ugyanott kell hagynod majd ahol felvetted, kulcs a lábtörlő alá. icon_smile.gif

ami fontos: általában egy ún. alap biztosítás van az autókon, ami megfelel annak, ami itthon is van, tehát a 'kötelező' biztosítás és a casco. utóbbi azonban (ahogy nálunk is), önrészes, ám van lehetőség arra, h a casco összegét is nullázd, ehhez lehet kiegészítő biztosítást kötni. ezt én feltétlenül ajánlom. így bármi baj történne nincs anyagi felelősséged, és ehhez képest görögországban olcsó:4-5 euró/nap szokott lenni.

# 6240
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202215 Üzenet linkje2013-05-13 12:12:00 

Sziasztok!

Nagyon régóta fontolgatom-ízlelgetem Krétát, mint úticélt. Mivel mindenképpen két hetet szerettem volna itt tölteni, ezért eddig várnunk kellett, úgy tűnik idén végre megvalósul ez a régi álmom. Már felbukkantam mindenféle kérdéssel régebben is - két hét nyugat, egy hét kelet-egy nyugat stb. Most úgy hozta a sors, mivel nem tudtam teljesne magánban megszervezni, hogy az első heti szállást muszájból a keleten foglaltuk irodával, viszont kéthetes repjeggyel, így lehetőségünk lesz a nyugati oldal feltérképezésére is. (ereditleg így terveztem, de azátn inkább hajlottam volna a nyugodtabb tempójú, csak nyugati oldal bejárására)

Igen régen olvasgatom már az "alapműveket" Verka honlapját, balázsbea honlapját, Adri79 felkészülését is végigkövettem - a teljesség igénye nélkül írtam. Közben pedig melussal és rollóva is magánagyaltam.

Úgyhogy nagyjából kialakult már az utiterv, igazából a következő dolgokról érdeklődnék: július elején mi a helyzet a meltemivel? Jójó, ki tudja előre icon_smile.gif Mármint olyasmikre gondolok, amiket tapasztalhattok: ha mondjuk északon nagyon fúj, délen mennyi az esély egy nyugodtabb pihenésre. Az egynapos túrák variálhatók, de mondjuk Chrissihez el kell autózni Ierapetrába, s nem szeretnék ott szembesülni, hogy nem indulnak hajók. Gondolom a Spinalonga sziget meglátogatása esetében az öböl viszonylagos védettsége miatt ilyenből nagy probléma nem lehet - arra vonatkozó információt mondjuk nem találtam, hogy a hajók mennyi időt töltenek a szigeten. A szélerésség még Gramvousa-Balos esetén lehet érdekes, amit még előre nem is tudok, hogy autóval vagy hajóval teszünk-e meg. (elvileg végig lesz autónk, jeleztük bérlési igényünket az autotripnél, de még nem jött válasz)

Köszönöm, ha valaki válaszol, és az információsgyűjtésen kívül nem titkolt célom, hogy esetleg sikerüljön felpörgetni ezt oldalt icon_smile.gif

zsokri

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 415 416 417 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu