Igen,Én is arra gondoltam,hogy meghallgatom az idegenvezetőt,azután körül nézek,hogy milyen lehetőségek vannak még. Amúgy Sidariba megyünk a dias-zeussal. Utoljára 16 évvel ezelőtt voltunk akkor Messonghiban voltunk,de bejártuk robogóval az egész szigetet.Akkor megfogadtuk,hogy egyszer visszatérünk a szigetre.
Sziasztok!
Autóval szeretnénk Korfura eljutni, és azt szeretném megtudni, hogy komppal hogyan tudunk átjutni a kocsival együtt. Keresgéltünk kompjáratokat, de nem találtunk, csak lehetetlen időpontokban és nem is minden nap. Ezt a linket megtaláltam: http://www.lefkimmilines.gr/ , de ez görögül van Előre le kell foglalni a jegyet, vagy ott a helyszínen kell megvenni? Van mindig hely?
Wucy!
Azért ajánlottam ezt a megoldást, mert úgy tényleg drága, hogy nincs benne ebéd és a hajón ha nem vagy előrelátó 3,50 euro egy hotdog.
Azt hiszem Kerkyráról indult az a hajó, mert Lefkimibe érve már tömve volt. Az fürdéshez rövid volt az idő (nekünk-kb 25 perc).
Angolul nem nagyon mondtak be semmit, inkább görögül. Nem lebeszélni akarlkak, csak szerintem megéri szétnéni és megkérdezni máshol is, nem egyből befizetni a fakutltatívat.
Sziasztok!
Ma hajnalban érkeztünk haza Korfuról, Sidariból. Csodálatos 1 hetet töltöttünk ott.
Kis segítség az autósoknak:
A határtól Evzoni kb: 6 euró az autópálya díj Igoumenitsaig.
A kompok folyamatosan mennek, nem kell előre foglalni, de ha valaki spórolni akar akkor Lefkimni felé menjen, mert az olcsóbb pár euróval, de a magyar határtól 1200 km kiszámolni percre pontosan nem lehet.
Mi Korfu városába mentünk komppal, éppen az indult 1 órán belül 4 felnőtt 1 autó 80 euró csak oda.
Később írok beszámolót, ha valaki kérdezni szeretne csak nyugodtan:)
Sajna a törökök megindultak. Ma hajnalban a magyar-szerb határsáv egybe függő sor és még a magyar határtól 1 km állás. Időben nem tudom mennyi lehetett.
Ssx | #189838 | 2012-07-02 18:24:46 | Mindenhol hideg a tenger?
Hello!
2 éve voltunk Korfun, és szívesen visszamennénk, csak 1 dolog tántorít el, mégpedig, hogy hideg volt a víz, augusztusban. Sidari-n voltunk, de elmentünk Paleokastritsa-ig, ott még hidegebb volt. Van olyan hely Korfun ahol nem hideg a víz?
A keleti oldal melegebb. De tavaly augusztusban szinte mindenütt 28-30 fok volt.... Lehet egy szeles idő után voltatok amitől felkavarodott a víz és azért volt hidegebb. Pl nekem sehol nem volt hideg. Én még húsvétkor is bent voltam a vízben, pedig akkor tényleg hideg volt.....
Mi is a keleti oldalon voltunk, határozottan melegebb. Lefkimiben a legmelegebb állítólag, de Messonghiban sem frissített fel, mert a levegő hőmérsékleténél nem sokkal volt alacsonyabb.
Mi pár éve szintén augusztusban voltunk Sidariban, de nekem nem volt hideg a viz, én ezt nem érzékeltem.
Sőt, emlékszem, hogy Paleokastritsan a parttól jó messze állt meg a kiránduló hajó, és onnan ugráltam a vizbe, és még ott sem találtam hidegnek.