#1873372012-06-13 18:17:06 Válasz a #187301. hsz-ra
Nekünk egy kicsit izgalmasabb lesz, mert vagy a reptéren éjszakázunk,
vagy tartunk egy hajnalig tartó városnézést, ugyanis mi hajóval megyünk majd tovább Igoumenitsába. Az meg csak reggel indul...
Menjetek be a városba, és ott töltsétek el az estét.Nincs még egy olyan város a földön amit úgy imádnék ,mint Kerkyrát, ha tehetném életem összes hátralévő percét ott tölteném el.... Én egyszerűen nem tudok betelni vele.. Képes vagyok reggeltől estig ott üldögélni valamelyik lépcsőn és csak figyelni a várost ahogy él, lüktet, mozog... Imádom a szűk kis sikátoros utcácskákat sétálgatni bennük, belesni az ablakokon hogy élnek a Korfuiak.....A több ezer Korfus képeim közül a legtöbb a városban készült..
Szerintem a bőröndbe beférhet még egy üveg víz a biztonság kedvéért ha esetleg tartotok tőle, hogy nem lesz nyitva valami vagy már fáradtak lennétek. Mondjuk szerintem amint leteszi valaki a lábát a gépről, annyira feltöltődik, hogy el is felejti az ilyen apróságokat
A térkép tippet köszönöm!
Én is találtam, de majd elboldogulunk max kint beszerezzük
#1874302012-06-14 12:48:48 Válasz a #187301. hsz-ra
Szia Mona!
Korfu város ilyen szempontból baromi jó, mert ott egész éjszaka ellehettek... Még egyik szigeten sem találkoztam olyan fővárossal, mint itt.... Nem fogtok unatkozni...
És gondolom a repülőtéren van csomagmegőrző, így azzal sem kell foglalkozni és húzni...
#1877552012-06-17 07:00:15 Válasz a #187750. hsz-ra
Kedves Veka!
Utaztatok már máskor is az Aeolussal, vagy hallottatok már róluk? Hol lesz a szállásotok? Mi most indulunk 22-én busszal. Korlátozzák a csomag súlyát, ami a kézipoggyásszal együtt 20kg lehet. Ha ennél többet viszel, állítólag kilogrammonként 1500Ft-ot kell fizetni. Nekem csak a gurulós bőröndöm üresen7,6kg! Mennyire veszik ezt komolyan, és hogy ellenőrzik? Mérlegre állítanak minden egyes bőröndöt?
Már az odáig tartó útra is több, mint 2kg az élelem. 1üveg ásványvíz- 1,5 kg, néhány szendvics vagy más kaja, kis kávé, nasi, persze arra is gondolva, hogy a barátaidat is megkínálod. Pillanatok alatt összejön jónéhány kg. Persze mondhatnák egyesek azt is, hogy tengerpartra mész, elég egy szál fürdőruha meg egy törölköző. Hát mi nem csak a tengerparton szeretnénk lenni, és ugye a tavernába sem lehet beülni egy "fügefa levélben" felöltözve.
Tavaly a Start Utazási Irodával mentünk, náluk ilyen nem volt. A sofőrök is nagyon rendesek voltak az úton, a szállással sem volt probléma.
Csak remélni merem, hogy a szlovák sofőrök is normálisak lesznek, és nem kekeckednek sokat.
#1879782012-06-19 09:08:40 Válasz a #187755. hsz-ra
Ladybird! Hol hallottál erről a súlykorlátozásról?
Mi aug 24-én megyünk szintén Aeolussal Sidariba, szállásunk a george studios valamelyik szobája.
Ti melyik apartmanban foglaltatok?
Tavaly Granddal utaztunk Zakynthosra, sztem 30 kilós volt egy bőröndünk, de senki nem problémázott rajta.
Nem hiszem amúgy h még arra lesz idejük a sofőröknek, hogy méregessék a csomagokat. Főleg, hogy egy csomagmérleg se kis súlyú..akkor hogy is van ez?
Ladybird! Hol hallottál erről a súlykorlátozásról?
Mi aug 24-én megyünk szintén Aeolussal Sidariba, szállásunk a george studios valamelyik szobája.
Ti melyik apartmanban foglaltatok?
Tavaly Granddal utaztunk Zakynthosra, sztem 30 kilós volt egy bőröndünk, de senki nem problémázott rajta.
Nem hiszem amúgy h még arra lesz idejük a sofőröknek, hogy méregessék a csomagokat. Főleg, hogy egy csomagmérleg se kis súlyú..akkor hogy is van ez?
#1879862012-06-19 09:47:01 Válasz a #187981. hsz-ra
Szerintem ez olyan dolog, hogy le van írva, de senkit nem fog érdekelni a csomag súlya. Nyilván azért van kitalálva, hogy ésszerű kereteken belül csomagoljon mindenki, és ne 50 kilós csomagokkal legyen tele a busz.
De lehet érdemes megkérdezni valakit, aki hazatért már a nyaralásból.
Viszont ez a súlykorlát nyilván/fő-re vonatkozik, és valószínű h párban vagy több fős társaságban utazik mindenki, legfeljebb át kell csoportosítani "A" bőröndből "B" bőröndbe egy két dolgot.
Szobamérleggel meg le lehet mérni egy körülbelüli súlyt.
#1880082012-06-19 12:09:56 Válasz a #187986. hsz-ra
Sziasztok!
Bocsi, csak most tudtam leülni a géphez, nem voltam itthon.
Ugyanoda megyünk, ahová Ti mentek majd 2 hónap múlva, majd beszámolok a tapasztalatokról.
A pénteken kapott utastájékoztatóból értesültünk többek között a poggyász súlyának korlátozásáról, de az iroda honlapján is szerepel a hasznos információk/poggyász cím alatt. Ekkor vált egyértelművé, hogy a 20kg-ba az utastérbe felvitt kézipoggyász súlya is beleszámít.
Valószínűleg rangsorolni kell majd, mi az amit elviszünk. Pl. kevesebb ruha (legfeljebb 1-2 pólót mosunk majd a fürdőruhák mellett). Szerettünk volna némi kaját is vinni, nem tudom, ez mennyire fog beleférni. Nem szeretnénk minden étkezést étteremben lebonyolítani, annyira nincs jól anyagilag eleresztve a társaság.
Figyeljetek arra, hogy a befizetett útba az utas,- és poggyászbiztosítás nincs benne, de nektek még jó sok időtök van körülnézni, melyik biztosítás lehet a legelőnyösebb számotokra. (persze még nekünk is)
Nem tudom, ti Bp-en szállnátok fel a buszra? Amennyiben igen, ez Pesterzsébeten, a Tesco parkolóban lesz.
Addig is tervezgessetek, hova szeretnétek a szigeten belül eljutni.
Mi már pénteken utazunk. Már alig várom! Azért teljesen nyugodt majd akkor leszek, ha már odaérünk. ( a gyomrom kissé érzékeny a kanyargós utakon, szédülés,- fejfájás,- hideg veríték kíséretében) Azt olvastam, a görög sofőrök elég "merészen" vezetnek a szigeten. De remélhetőleg majd kárpótolni fog érte a szép táj, és a tenger. Nagyon bízom benne.
Addig is szép nyarat!