Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 10516
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184441 Üzenet linkje2012-05-16 14:23:32 

http://www.accuweather.com/hu/gr/paralia/2287165/weather-forecast/2287165

Ezen az oldalon jó időt mutat az időjárás előre jelzés ,igaz ahányat mutat annyit írnak

# 10517
Lityi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184442 Üzenet linkje2012-05-16 14:24:53 

Borzi!
Remélem,hogy valóban úgy lesz,az időjárás előrejelzéseket meg már nem is merem nézegetni,mert sosem jött be eddig!Remélem most sem fog! icon_biggrin.gif

# 10518
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184443 Üzenet linkje2012-05-16 14:28:23 

Vagyis azt akartam írni ,ahány időjárás oldtal van annyi félét mutatnak ,de én reménykedem eddig mindig június elején voltam és mindig jó idő volt. Azon az oldalon van 3o napi időjárás jelentés meg tudod nézni, hogy mennyire megbízható azt nem tudom
# 10519
Lityi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184444 Üzenet linkje2012-05-16 14:29:46 

Én meg a válság miatt aggódom a legkevésbé,azt gondolom,hogy ezek a dolgok a parti településekre nem lesznek hatással.Belegondolva a hazai gondokat,ez nálunk is inkább a fővárosra volt jellemző!
# 10520
Lityi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184445 Üzenet linkje2012-05-16 14:31:35 

Én is eddig minden évben június elején voltam és sikerült a jó időt kifognom,de előtte mindig ezen aggódtam,ahogyan most is!!Napszúrást és hőgutát akarok kapni..... icon_biggrin.gif
# 10521
Bee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
157 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184446 Üzenet linkje2012-05-16 14:31:38 

ma ér ki az első turnus a grandtourstól, ha valaki nézzi a fórumot várjuk az infót, mi jövő héten megyünk
# 10522
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184450 Üzenet linkje2012-05-16 16:32:44 

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani ,hogy a sok időjárás jelentések közül melyik a valós, vagy esetleg ,ha már valaki kint van Parálián szivesen várnám az idő járás jelentés meg hogy milyen a víz hőmérséklete.

Ezeket az időjárás oldalakat találtam ,de mindegyik mást ír, esetleg ha valaki tud olyan oldalt ,ami bevált szivesen fogadnám igaz nekem még van időm még majdnem 3 hét, csak zavar hogy minden oldal mást ír

http://www.meteoprog.hu/hu/weather/Paralia/

http://www.accuweather.com/hu/gr/paralia/2287165/weather-forecast/2287165

http://www.zoover.hu/gorogorszag/vaste-land-en-evia/katerini-paralia/idojaras

Tényleg nem tudom melyik a valós kiakaszt icon_smile.gif

# 10523
Kisvacak
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184466 Üzenet linkje2012-05-16 19:49:34 

Ma beszéltem Panos-al (a Caravel tulaja), azt mondta, hogy Paralia-n semmi gond, vár minket szeretettel.
# 10524
SMelike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184633 Üzenet linkje2012-05-18 06:44:46  Válasz a #183922. hsz-ra Előzmény #183922

Szerintem bár nincs jó válasz erre a helyzetre, és úgyis csak a júniusi választások után fog egyáltalán bármi is kiderülni, de azért azt gondolom, hogy nem alaptan egyik embernek sem a félelme ezzel kapcsolatban.
Nem arról van szó, hogy ők a turizmusból élnek-e vagy sem, és emiatt nem mennek utcára meg tüntetések meg satöbbi, hanem azzal van a probléma, hogy amennyiben a szélsőség kerül hatalomra és teljesen szembemegy az EU-s eddigi/ezutáni mentőcsomagoknak, intézkedéseknek és megszorításoknak az persze a "kis embernek"' jó lesz mert nyilván ki akar válságot, meg megszorításokat, de alapjába véve tönkreteszi az országot.

Nekem csupán a félelmem annyiból áll, hogy bár a GT-vel szervezett útra fizettük be párom szüleit és tudom, hogy az iroda maximálisan mindent megtesz az utasaiért ( tapasztalat ) mégis ez ellen senki nem fog tudni semmit tenni. És ha becsődölnek és bezár minden - ugyanis kell néhány nap a bankoknak és minden egyéb boltnak, stb. - hogy visszaálljanak a drachmára (persze mindez csak fikció), akkor hiába kedvesek a görög emberek és hiába turistákból élnek, a boltban senki nem fog tudni majd a kis €-val fizetni. ÉS mivel a szülők nálunk nem beszélnek semmilyen idegennyelvet, minden segítséget figyelembe véve ez akkor is félelmetes lehetne, ha pont kint létük alatt történne meg, főleg mivel mi akkor leszünk Törökországban, tehát még segíteni sem nagyon fogunk tudni. Nekem is az lenne úgy, hogy párommal együtt 5 nyelven beszélünk.

Nem vártam senkitől, hogy hosszútávú találgatásokba bocsátkozzon, senki sem tud, még a legokosabbak sem. A kérdés az, hogy megéri-e ekkorát kockáztatni és vagy bejön vagy nem.

# 10525
Buda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184643 Üzenet linkje2012-05-18 08:57:37 

sMilike szia!Nos az eurót nem az egyik napról a másikra vonják ki ,ha kivonják!Mi junius végén megyünk kocsival és nincs para!Szállás van,ennivaló van,tenger napsütés van!Ne aggódj amúgy Parálián sok magyar van aki tudd segíteni!
# 10526
Timur
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184644 Üzenet linkje2012-05-18 09:01:34  Válasz a #184643. hsz-ra Előzmény #184643

Ez a helyes hozzáállás! Mi is így futunk neki. Ezek a változások nem egyik pillanatról a másikra történhetnek. Két hét múlva már én is többet tudok mondani Athénról. (remélem) icon_lol.gif
# 10527
Bandesz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184666 Üzenet linkje2012-05-18 12:49:31 

Nem kell egyáltalán megijedni, a média nagyon föl tud fújni dolgokat! Az elmúlt pár év tavasza szinte mindig arról szólt, hogy ne menjen senki Görögországba mert pl. H1N1 vírus van, kamionsztrájk van és nincs benzin, a múlt évbe is volt valami sztrájkszerűség! Na most mi ezek ellenére is kimentünk nyaralni és semmit nem lehetett érzékelni semmiből (lehet,h nem is volt semmi). A múlt év nyarán egy görög ismerőssel beszélgettünk (ugye már tavaly is volt csődhír és sztrájk) és mikor rákérdeztünk,h mi lesz veletek csak nevetett egy nagyot! Nem azt állította,h nincs baj, hanem azt,h annyira nem nagy a katasztrófa mint ahogy Magyarországon állítják!
# 10528
SMelike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184670 Üzenet linkje2012-05-18 13:06:16  Válasz a #184666. hsz-ra Előzmény #184666

sajnos nem a média által keltett rémhírek miatt aggódok én, igazából én TV-t nem nézek és a hírekről pedig releváns internetes újságokból tájékozódom.

Nekem az a félelmem, hogy az általam és az Egyetememen ismert/tanító, szakmájukban elismert emberek is azt gondolják, hogy nem biztos, hogy ez a legjobb döntés, amit most egy ember meghozhat. Nem arra alapoznak, hogy egy görög ember mit mond, mert az állampolgár úgysem dönthet a sorsa felől (a szavazást leszámítva, bármekkora is a demokrácia), nem dönthet a megszorításokról, max sztrájkolhat ellene.

És ha magamról lenne szó, akkor még azt mondom, hogy megoldom, mert kivágom magam valahogy a határon, vagy a követséget felkeresem (ami Athénban van.....Paraliától igen messze...) de én a leendő anyósomék miatt aggódok, akiknek egy csodálatos nyaralást szerettem volna megszervezni, mindenféle aggódás és kétely nélkül, amit senki nem tud befolyásolni. És ők még idegennyelvet sem beszélnek, tehát midnenféle magyarokat szeretjük és hasonló érvekkel ők nem lesznek kisegítve, ha akkor éri el a tényleges válság az országot, amikor ők kint lesznek. És sajnos azt sem tehetik meg, hogy több ezer € vigyenek magukkal - mondván biztos, ami biztos.

A görögöket nem kell félteni, csaltak ők ahhoz is, hogy az EUba és az eurózónába bekerüljenek, most is azt fogják csinálni amit a legjobbnak látnak (mindegy hogy az kinek az érdekét szolgálja) és ez sem a "kisembereken" fog múlni, akik a strandon fánkot árulnak, vagy egy apartmant üzemeltetnek turisták részére.....sajnos.....

# 10529
Bandesz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184676 Üzenet linkje2012-05-18 13:31:25 

Megértem félelmedet teljes mértékben! A görög embert azért hoztam fel,mert ő ott él és ő jobban látja ezeket a dolgokat mint mi! Ha be is következne valamiféle csőd az nem egyik napról a másikra fog változást hozni! Szerintem ne aggódj annyira nem fog történni semmi rossz, főleg nem az üdülőrészeken, ebből élnek! Egyébként ennyi erővel itthon is lehetne félni!
# 10530
Bee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
157 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184688 Üzenet linkje2012-05-18 15:12:36 

jó, hogy tudtok erről beszélgetni, de engem jobban érdekel milyen az idő, a gyros, a frappé, és a tengeeeer, szerdán megyek és ha félek is valamitől, az nem ez, Parálián hol sztájkolnak majd szerintetek, vagy bezár a tengerpart, a gyrosozó, vagy frappézó, nem értem mitől aggódtok, ha busszal mentek, akkor még a benzin se érint, de minket se, majd görögo előtt tankolunk, csak ámulok az írásokon, de legalább beszélgettek ez jó, Athén na ott paráznék este felé, hogy ha sztájk van, kapok a fejemre, vagy meggyújtják a kocsim, de ha turistaként visznek benneteket, mire sztájk lesz, már visszaértetek Paráliára, Thesszaloniki ue.több ezer euró, hülyeség, szállás van, busz van, mitől kéne félteni anyósod, ha az enyémről lenne szó, sokkal durvább helyre küldeném... na ez csak vicc:)))))))))))))
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 701 702 703 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu