Idén nyáron Korfura készülünk busszal. Az Aeolus-szal mennénk. Nagyon tartok az úttól, még soha nem utaztunk ennyit busszal. Inkább repülővel mentünk, de az idén kevesebb pénzünk lesz nyaralásra. Mennyire bírható ez? Kb. hány óra alatt lehet odaérni? Mennyire megy a hosszadalmas utazás a nyaralás rovására? Az első nyaralásom Parálián volt, de oda 16 óra alatt odaértünk. Nyugtassatok meg egy kicsit!
#1834162012-05-02 20:23:12 Válasz a #183410. hsz-ra
Szia!
Ne aggódj, ki lehet bírni a buszos utakat is. Kb. 20 órás az út, de minden a határokon történő várakozástól függ. A buszos utazásnak is meg van a maga szépsége, pl. szép tájakon haladtok át és lesz idő ráhangolódni a nyaralásra.
Szerintem majd Korfu kárpótol minden fáradtságért, ne aggódj ez miatt!
A megérkezés utáni első napot érdemes rászánni a pihenésre, regenerálódásra és csak a rákövetkező naptól indulni el felfedezni a szigetet, megújult erővel.
Idén nyáron Korfura készülünk busszal. Az Aeolus-szal mennénk. Nagyon tartok az úttól, még soha nem utaztunk ennyit busszal. Inkább repülővel mentünk, de az idén kevesebb pénzünk lesz nyaralásra. Mennyire bírható ez? Kb. hány óra alatt lehet odaérni? Mennyire megy a hosszadalmas utazás a nyaralás rovására? Az első nyaralásom Parálián volt, de oda 16 óra alatt odaértünk. Nyugtassatok meg egy kicsit!
Nem nagyon akarlak elkeserteni, de elég hosszú lesz! Mi Pargan voltunk Aeolus-szal busszal (Korfuval szemben a szárazföld), de szenvedés volt. Haza fele 24 óra volt Szeged! Attól kezdve fogadtam meg, hogy soha többet busz, csak kocsi, vagy repcsi. De ezzel nem akarom elvenni a kedved a dologtól csak készüljetek elég pálinkával az útra! Úgy elviselhetőbb lesz!
Amúgy meg valóban Korfu kárpótolni fog mindenben, mert valóban csodálatos. Mi tavaly is ott voltunk és idén is oda megyünk!
mi Szerbiabol indulunk.az irodaban azt mondtak,hogy 20-24 ora. csak attol fugg,hogy a hataron mennyit kell varakozni,illetve hogy a kompot elerjuk e,mert allitolag ha lekesed,varni kell ra nehany orat.de az utazas soran sok helyen allunk majd meg pihenni,ugyhogy szerintem csak pozitivan kell hozzaallni az utazashos,es maris elviselhetobb lesz
nekem is lenne egy kerdesem.mi a helyzet a szunyogokkal? van dogivel? szukseg lesz valamilyen szunyogriasztora?
Szerintem kibírható az út csak fel kell készülni. Kispárna vagy nyakpárna vékony takaró éjszakára. Papucsba kényelmes ruhába szoktunk utazni. Jó pár éve utazunk busszal. Aeolussal is többször utaztunk nem volt semmi gond. Pargára még akkor mentünk amikor nem volt kész az autópálya akkor volt egy kemény szerpentines rész de ez már nincs.
#1835482012-05-04 16:34:55 Válasz a #183410. hsz-ra
Tényleg igaz, hogy megvannak a buszos utaknak is a maga szépségei, pl. a jó hangulat, a társaság összekovácsolódása...teljesen kibirható.
Anno mikor mi voltunk Korfunk, nekünk is elhúzódott az út (Grand toursszal mentünk), 36 óra volt - de nem ez az általános.
Már ahogy az ember átér a görög határon olyan izgalom fogja el, hogy onnantól engem semmi nem érdekelt. Nagyon elfáradtunk, de bármikor bevállalnám megint.
És valóban Korfu nagyon szép, megéri hidd el!
#1835492012-05-04 16:54:45 Válasz a #183451. hsz-ra
Szeretjük a jó pálinkát, ezzel nem lesz gond!
Felhívtam az Aeulust, azt mondták kb. 24 óra az út és utána 1 óra komp. Csak kibírjuk valahogy...
Eddig mi is inkább repülővel mentünk de a lakásvásárlás miatt ez most nem férne bele. Inkább elmegyünk busszal minthogy itthon maradjunk!