Fantasztikus,hogy ezt írod! Hogy már félig az otthonotok Görögország!
Én is azt tervezem,hogy teljesen az otthonommá váljon!
Eddig mindenki csak elrémíszteni akart, jó látni, hogy végre valaki pozítavan áll hozzá!
Ismerek olyat, aki 20 éve van kint és alig várja, hogy hazaköltözzön. Aztán olyat is, aki 3 éve van kint, ha rajta múlna, hazajönne! Én meg menni akarok! Örülök, hogy más is képs az életét nyaralássá változtatni! Nem kellenek a nagy szavak, a drága milliő, jó Göröghon is!
A világ legszebb része! Az Istenek és Istennők birodalma!
Kívánom, hogy megtaláljátok a számításotokat ott az új otthonotokban!
Én is meg fogom találni! Pár km-re tőletek!
Minden jót és kitartást nektek!
#1803922012-03-01 22:17:55 Válasz a #180338. hsz-ra
Mint minden országban Görögországban is vannak jó és rossz dolgok is. Van akinek Anglia a jó ország,mert anyagi szempontból jobb sokkal,mint Magyarország. Ezek az emberek elsősorban az anyagi oldalát nézik. Szerintem akik Görögországba vágynak ők más szempontokat tartanak fontosnak. Véleményem szerint Görögország anyagi szempontból nem jobb választás,mint Magyarország,még a mostani Magyar viszonyok ellenére sem. Persze a csillogás amit turistaként látunk,ne tévesszen meg senkit. Nem Szerbia vagy Macedónia,de amit a turista ösvényen látunk az a kirakat és szegények fizetik is majd az árát. Ami azonban különleges,az a görög emberek gondolkodása. Hallottam,hogy már nem a régi. Ezt nem tudom,mert régről nincs tapasztalatom. A mostani görögök nagyon segítőkészek,kedvesek. Kivételek akadhatnak,de ne egy százalékból akarjunk messzemenő következtetéseket levonni. Görögország kicsi,de nagyon változatos hely,aki szeretne kiköltözni és még nincs sok tapasztalata érdemes tájékozódni,mert a Görög gondolkodás mindenhol adott,de más területeken más lehetőségek és viszonyok vannak. Én,ha költöznék,minél délebbre mennék,mert ,ha elhagynám kedvenc országom(Magyarország),akkor a havat csak hegyekben szeretném látni!
A fórum nevéhez visszatérve kicsit. Parália egy nagyon finom falat Görögországból és aki még nem volt,mindenképpen érdemes kipróbálni,mert gyakran hallom azoktól,akik teljesen máshol nyaraltak Görögországban,hogy Parália ,így....Parália úgy.... mesélték nekik azok akikkel találkoztak a nyaralás alatt. Tehát mindenképpen pozitív élményt ad. Arra,hogy nyaralni hová érdemes menni,nincs válasz,illetve az hogy mindenhova,mert minden hely más,de az biztos,hogy számomra Paralia dobogós hely és nagyon pozitív élményeket ad minden korosztálynak!
Egyszerű kérdés, Paraliára megyünk (ismét) és tervezzük fakultatívba Athént. Aki már volt, megoszthatna pár sorban egy-két hasznos infót, az Athén oldalon nem sok mindent találtam. Köszi!
#1809442012-03-14 20:01:55 Válasz a #180111. hsz-ra
Szia FEFE,
Köszönöm, hogy válaszoltál, én is a prospektusban láttam meg a lehetőséget. Már írtam a központnak, és már kaptam tőlük részletes tájékoztatót. Most már csak a férjemen múlik, hogy megbízik-e bennük annyira, hogy vállalja ottani kezelést.
Üdv, Piroska
(Igaz nekem nem olyan szép,kissé szomorú vagyok! )
Egy kérdésem lenne.Egyéb okok miatt csak szeptemberben tudnék Paráliára utazni a Párommal,és azt szeretném megtudni,hogy mennyire kihalt szeptember közepén? Milyen az idő és persze a víz is!
Köszönöm válaszaitokat előre is!
ui: Egy elkeseredett utazó
#1811182012-03-21 06:23:21 Válasz a #181115. hsz-ra
Nem kell elkeseredni! Szeptember közepén még van élet Paralian! Igaz, nem olyan eleven, mint főszezonban, de lehet szórakozni, még a legtöbb bolt nyitva van.
#1811912012-03-22 10:50:12 Válasz a #181169. hsz-ra
Anikó!
Rákattintottam a jelölt helyre. A képeidről ugyanazt mondhatom. Egyes lefényképezett objektumok mindkettőnknél megvannak ( mint pl a mykenei híd, ami melllett általában úgy elmennek az emberek mint ha ott sem lenne).
kösz.
#1816702012-04-01 21:33:09 Válasz a #181191. hsz-ra
Köszi Lambros! Pedig milyen gyönyörű az a híd, és az egész környéke! Mintha visszarepülnél a múltba! És a Te fotóid hol is vannak? pedig már láttam őket szerintem.