Le ne menj Leptokáriánál az autópályáról azért a 3 euróért, mert tutira eltévedsz! Arról nem beszélve, hogy kb: fél óra alatt vergődsz át Platamonasra, a pályán meg kb: 5 perc lesz.A STOP étterem, büfé, vagy valami ilyesminél kell majd lekanyarodni, még a szemben lévő benzinkút előtt. Balra kéne menni, de van egy hurok, így jobbra kell kanyarodni, NE lepődj meg. Megteszed a hurkot és utána fordulsz balra! Az egyenesen levisz Platamonas fő utcájához. Ott is balra fordulsz. Valószínű. Mert van egy-két dolog jobbra is Nei-Pori felé, nem tudom hová mentek. Ha elkanyarodtál lassan haladj, mert egyirányú az utca, ha tovább mész, a fölötte lévő utcán tudsz csak visszajönni.Kérdezz nyugodtan itt is vagy a Platamonas oldalon!
Én nagy GPS rajongó vagyok,nagyon sok extra szolgáltatás miatt,de Görögországban megtréfált párszor ,úgyhogy érdemes egymás tanácsát meghallgatni. Tavaly pl. 2011-es legújabb térkép ami volt rajta nem ismerte azt az utat amin haladtuk Nei Pori felé(nem autópálya volt,de a gps szerint a mezőn haladtunk ). Persze csak szoftver kérdése,a gps nem lehet hülye. Gondot nem okozott ,mert az autópálya mellett haladtunk sokáig,csak éppen másik úton.
Most néztem:Hotel Sun Beach, - akkor viszont mielőtt leérnél Platamonas fő utcájára, mégis csak jobbra kell fordulnotok! Nei-Pori felé. Ez egy kicsit Platamonas szélén van.
Jó utat!
Úgy emlékszek erre voltál kíváncsi elsődlegesen.(Megjegyezném,az infóim ez esetben is netről származnak,nem teszteltem le összes kaput,hol mennyit kell fizetni! )
A szárazföldön és a közeli szigeteknél még a repülő sem alternatíva nekem, Krétánál már azért elgondolkodnék...
Nekem egy percig sem volt kérdés, hogy Krétára is autóval menjünk. Nagyon imádtam
Az ott tartózkodásunk alatt csak egyetlen egy magyar autóval találkoztunk, a második hét végén ... és milyen a véletlen, pont egy városba valók voltunk.
#1808642012-03-13 09:08:24 Válasz a #180843. hsz-ra
Ha annyi időm lenne nyaralásra, mint amennyi mostanában nincs, akkor én se gondolkodnék. Athénig egy fenékkel már necces levezetni, nem is annyira nekem, mint a család többi részének. Ha jól sejtem, akkor oda-vissza kb. 3 napot rá kellene számolni ( 1000 km Szaloniki-Athén, 2 éjszaka köztes szállás, 2*8 óra komp). 12 éve jött össze utoljára egy három hetes szabadság, és a következő 12-n belül nem is fog.
Azért még reménykedek benne, mert Krétára autóval lenne az igazi visszamenni.
#1809192012-03-14 11:35:57 Válasz a #180870. hsz-ra
Debrecen - Pireus 1700 Km. Kinek hogy, de nekünk határeset. Azoknak meg főleg, akik Észak-Görögországig is tranzitszálláson gondolkodnak.
Ha jól nézem, akkor a Szaloniki útelágazástól számítva Sarti 170 Km, de 2,5 óra, Igoumenitsa 320 km, ez gondolom időben szintén kb. 2.5 óra, Pireus viszont 500 km, ez kb. 4-5 óra egy pihenővel számolva.
Bevállalnám azért, ha csak ezen múlna.
#1809202012-03-14 12:05:56 Válasz a #180919. hsz-ra
A görög határtól Igoumenitsa pontosan 351 km , és 2.51 perc volt utoljára... De !! Több ember szerint ezt lehetetlen ennyi idő alatt teljesíteni.. Nem baj nekem sikerült
A görög határtól Igoumenitsa pontosan 351 km , és 2.51 perc volt utoljára... De !! Több ember szerint ezt lehetetlen ennyi idő alatt teljesíteni.. Nem baj nekem sikerült
Pedig ez most korrekt lehet, ez csak 123 km/órás átlag. Ebbe belefér az a pár fizetőkapu.