Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1606
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175746 Üzenet linkje2011-09-17 10:57:56  Válasz a #175496. hsz-ra

Akit igazán érdekel Milos, az látogasson el a Facebook-on a Milos island csoportra, keressetek rá és élvezzétek az ezernél is több fotót a szigetről. A képeket Andreas Belivanakis egy milosi lakos készítette, akinek szerelme a fotózás. Ez meg is látszik a teljesen profi képeken. Andreas egyébként más szigeteket is fotózik, pl. a kikládok több szigetét is. Érdemes megnézni.

https://www.facebook.com/group.php?gid=10398445228&v=photos

Néhány ízelítő, a teljesség igénye nélkül:

# 1607
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175765 Üzenet linkje2011-09-18 12:42:28  Válasz a #175746. hsz-ra Előzmény #175746

Köszi Babar:) Csodás fotók, nagy kedvcsinálókicon_smile.gif
# 1608
08vmok21
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175768 Üzenet linkje2011-09-18 13:42:51 

Sziasztok!

Szervez ide valamelyik utazási iroda nyaralást?

# 1609
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175774 Üzenet linkje2011-09-18 15:50:08  Válasz a #175768. hsz-ra Előzmény #175768

Szia!

Ezt jelenleg csak magánszervezésben tudod megoldani.:

1. Autóval elmész Athénig. Onnan (Pireusból) komppal tovább Milosra. (mi így voltunk)
2. Repülővel Budapestről Athénig, onnan tovább Milosra repülővel, vagy komppal.
Innen a Hellaszról, a felsorolt variációk közül, már mind ki lett próbálva, úgyhogy infó az van bőven.

Szállást interneten kell hogy intézz magadnak, vagy a Miloson a kikötőben válogatsz a komphoz kiérkező szállásadók ajánlataiból, bár ez nem biztos, hogy főszezonban bejön.

# 1610
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175996 Üzenet linkje2011-09-24 14:35:35 

Megjöttünk!
# 1611
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175998 Üzenet linkje2011-09-24 15:44:22 

Üdv itthon! icon_biggrin.gif Remélem, hogy klassz nyaralásotok volt! icon_biggrin.gif Majd mesélj.
Üdv:Szanna

# 1612
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176009 Üzenet linkje2011-09-25 12:04:45  Válasz a #175996. hsz-ra Előzmény #175996

Üdv. Medi!

Várjuk a képeket!!

Volt vacsi hlimicsuránál? Jól főznek?

babar

# 1613
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176029 Üzenet linkje2011-09-25 21:15:10  Válasz a #176009. hsz-ra Előzmény #176009

Sziasztok!

A nyaralás szuper volt, nagyon jól éreztük magunkat Miloson!
Találkoztunk Hlimicsurával egy gasztronómiai csúcs keretében icon_smile.gif
De mindenről majd részletesen, ha lesz egy picivel több időm, csak pár nap, és jelentkezek icon_smile.gif
Beszámoló biztos lesz, de az még legalább egy hét.
Fotók vannak, de nem a fotózás az erősségem, persze azért pár képet felteszek ide - bocs, Babar, hogy képekkel ilyen szűkmarkú leszek.
Sajnos a piros csónak nem volt meg icon_sad.gif, vagy már eltették télire vagy átfestették...

# 1614
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176155 Üzenet linkje2011-10-01 09:45:44  Válasz a #176029. hsz-ra Előzmény #176029

Már egy hete hazaértünk, és nagyon nehéz belerázódni a hétköznapokba. Szerencsére a szép, meleg őszi idő segít ebben.

Szóval: Miloson nagyon jól éreztük magunkat, tetszett a sziget és nem bántuk meg a választásunkat. Idén Miloson megvolt az, amit anno Kithirából hiányoltunk: végig ragyogó időnk volt, tiszta kék ég, sehol egy felhő, szikrázó napsütés napfelkeltétől napnyugtáig (szinte hihetetlen, hogy két éve, azonos időben, egy nap kivételével minden nap esett az eső).
Továbbá voltak homokos strandok icon_smile.gif Ezekből válogatni is lehetett icon_smile.gif
Nem volt gond a reggeli (anno Kithirán nem találtunk egyetlen pékséget sem). Itt volt pékség és nagyon finomakat ettünk!

Kokszinak igaza volt: Milos nem annyira görögös, ez talán a turisták mennyiségének is köszönhető. Voltunk már ennél görögösebb szigeten is, persze, ennek ellenére remekül éreztük magunkat.

Elsősorban pihenni mentünk, és mivel túl sok történelmi néznivaló nincs, strandoláson kívül csak szigetnézés volt a programon, ill. egy nap átmentünk Kimolosra. Végig volt autónk, sok helyre eljutottunk, de nem kerestük annak a lehetőségét, hogy mindenhova elmenjünk, minden strandot és öblöt megnézzünk. Szokásunkkal ellentétben (mászkálósak vagyunk) most elég sokat strandoltunk. Ebben persze nem csak pihenés iránti vágyunk, illetve a szép homokos strandok a ludasok, hanem a meleg is: jobb volt egy árnyékos tamariska alatt sziesztázni, meg nagyokat fürödni, mint valahol mászkálni. De élményeinkről lesz majd részletes beszámoló.

# 1615
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176162 Üzenet linkje2011-10-01 20:04:37  Válasz a #176155. hsz-ra Előzmény #176155

Folytatnám:
A milosi települések megleptek: Adamasról azt gondoltam, hogy nagyobb, városiasabb, olyan, ahol nem szívesen laknék, de, legalábbis szeptemberben, nem volt zsufi és egész szimpi volt. Az autós közlekedés és parkolás bonyolult, de ettől függetlenül élhetőnek tünt. Jó volt benne a sok étterem, boltocska, ahol lehetett bámészkodni, a kikötőben is mindig történt valami. Ami hiányzott, az a hosszú, partmenti sétány.

Polloniát viszont nagyobbnak gondoltam, pedig Hlimicsura is figyelmeztetett, hogy kicsi. Láttam már bájosabb települést is, rendezettebbet is, ráadásul hiányzott a sétálóuta, vagy a tengerparti sátány, éttermek vannak, de boltok nemigen. Ugyanakkor minden kritika ellenére nagyon jól éreztük magunkat Polloniában és nem bántuk meg, hogy itt találtunk jó szállásra.

Plaka régi magja nagyon bájos, igazi görög, nekem nagyon bejött, sajnos a város szélei, illetve a hozzánőtt települések engem nem érintettek meg.

# 1616
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176170 Üzenet linkje2011-10-02 10:33:02  Válasz a #176162. hsz-ra Előzmény #176162

Szia Medi!

Folytasd tovább, nagyon érdekes. Még kérünk véleményt és fotókat, meg benyomásokat.Örülünk, hogy sikeresen megjártátok és minden rendben volt. Az időjárás kegyes volt, ami szerintem ott még szeptemberben is normális. Ami Kithirán volt, az gondolom nagyon ritka, főleg arra felé. De nálunk is itthon nagyon szép idő (volt)van. Fújt-e a Meltemi, milyen intenzitással és milyen gyakran? A piros csónak ügyében már intézkedtem, de túl későn. Legszebb hely, strand, település, érdekesség, vagy étel stb? Milyenek az "őslakosok"?
Ami a turistákat illeti nem gondoltam, hogy még ilyenkor is sokan vannak, de mostanában láttam képeket Milosról szeptemberi keltezéssel (Andreas Belivanakis milosi lakos jóvoltából) és meglepve tapasztaltam hogy sokan vannak még a szigeten. Úgy látszik nekünk júniusban sikerült elkerülni őket. Pl. Chiadolimni-nél, ami Milos legnagyobb strandja, volt, hogy csak négyen öten lézengtek. Sajnos, és ez a mi nagy bajunk, előbb-utóbb nem lesz olyan sziget, ahová nem tennék be a lábukat tömegesen a látogatók. Ennek úgy sem tudunk mit csinálni, ez van, tudomásul kell venni.
FOTÓKAT!!!!

# 1617
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176172 Üzenet linkje2011-10-02 13:33:57 

hlimicsura írta:
Medinek igyekszem emlékezetessé tenni a tavernás emlékeit amennyire lehetőségeim engedik:)
A többi rajta múlik,de itt nem tudja az ember rosszul érezni magáticon_smile.gif)

Még mielőtt más témákba beleásnám magam: tényleg emlékezetes volt!
Hlimicsura fantasztikusan főz - ezt tanusíthatom!
2x voltunk, előszőr inkogniítóban icon_wink.gif, azaz nem mutatkoztunk be, de akkor is finom volt icon_smile.gif
Aztán másodszorra egy két és fél órás vacsora keretében sikeresen elfogyasztottunk egy óriási halat, ami egyszerűen zseniális volt: egybesütött hal, egybesütve krumplival, finoman fűszerezve, de a receptet nem sikerült megfejteni.
Hlimicsura tényleg beleadja a lelkét, valszeg ezért az Armenaki a legjobb étterem messze környéken. Ezt bizonyíta a telt ház is - volt, hogy be akartunk ülni, de nem volt szabad asztal, ill. egyetlen asztal volt, nem túl jó helyen. És én nem vetettem be a kapcsolataimat icon_wink.gif icon_biggrin.gif Ezért aztán a fenti vacsora előtt, amire alaposan rákészültünk, reggel beszóltunk az étterembe, hogy estére foglalnánk asztalt!
Szerencséfe úgy alakult, hogy beszélgetni is tudtunk, Hlimicsurával is, aki nagyon jó fej, és a hihetelenül aranyos, kedves feleségével is, akit ezúton üdvözlök.
A pincércsajok is nagyon helyesek, aki bennünket kiszolgált, az különösen tündéri teremtmény - neki is üdv és egy kérdés: hazavitte végül a kismaskát harmadiknak a meglévő kettő mellé. Egyébként ez a csajszi kiszúrta, hogy magyarul beszélünk már az első, inkognítós alkalommal, szóval hajszálom múlt a lebukás icon_biggrin.gif
A tulajt is megismertük, ő is jó fej, vele is beszéltünk pár szót.
És attól függetlenül, hogy Hlimicsurát ismerjük, mindenki nagyon aranyos volt, ahányszor csak elmentünk az étterem előtt, pontosabban még nem is tudták, hogy Hlimicsura ismerősei vagyunk, de azért lelkesen üdvözöltek icon_smile.gif

Köszi, Hlimicsura!
Azért azt a receptet, vagy legalábbis a salsáét megoszthatnád szegény, tudatlan honfitársaiddal!

# 1618
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176173 Üzenet linkje2011-10-02 13:42:22  Re:

[quote="babarhttps://kepfeltoltes.hu/110917/327261_2344824696755_1134125818_2895757_3233853_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
[/quote]

Nem tudom, hogy megjelenik-e ebben a hozzászólásban a Babar által átvett és betűzött kép - ha nem, akkor nézzétek meg a fenti hozzászólásában, a dísztökös képről van szó.

Szóval: nagyon hangulatosan volt feldíszítve ez az étterem - aznap, amikor megérkeztünk, pont így nézett ki icon_smile.gif A képen látható tökök közül ki is szúrtam azt a csillagszerűt, mert ilyen szépet még nem is láttam. Másrészt tényleg nem vártam volna, hogy egy görög éttermet pont désztökkel dobjanak fel.
A tulaj rendkívül barátságos! További piros pont, hogy a macskáknak tányérok vannak kitéve, nem kell titokban, az asztal alá dobálva a falatokat eteni.
Viszont az is hozzátartozik a dologhoz, hogy a konyha nem a legjobb icon_sad.gif
De az éttermekre még visszatérek.

# 1619
Feripapu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
89 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176174 Üzenet linkje2011-10-02 13:51:39  Re:

Mediterraneo írta:
babar írta:

Nem tudom, hogy megjelenik-e ebben a hozzászólásban a Babar által átvett és betűzött kép...

Így igen... icon_wink.gif

(Van előnézet opció, s ott láthatod, mit csináltál, és ha elszúrtad, korrigálhatsz, s ha végképp nem megy, törölhetsz... Alig vétettél 5-6 hibát... icon_mrgreen.gif)

# 1620
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176175 Üzenet linkje2011-10-02 14:14:42 

SZÁLLÁS

Két helyen laktunk: egy éjszakát Adamasban, a többit Polloniában.
Adamasban azért foglaltam egy éjre szállást, merg jóllehet délre megérkezett a komp, nem tudtuk, mennyit késik, lesz-e idő autót bérelni és körberohanni szállásért, illetve lesz-e ehhez a macerához erőnk, kedvünk.
Indulás előtt 2 nappal foglaltunk a Filoxéniában - nem azért, mert ők voltak Adamasban (a booking.com szerint) a legolcsóbbak, hanem mert az egyetlenek voltak, akikről csak jót írtak a hosszászólók.
És tényleg: akinek nem fontos a tengerre (vagy bármerre) néző kilátás, annak ez tökéletes.
Tágas szoba volt, egy épített dupla ággyal és még eggyel, épített volt az éjjeliszekrény és a fésülködőasztal is, plusz volt egy óriási szekrény, továbbá egy nagyon jól felszerelt konyhasarok. A bútor, a díszítés görögös volt és nagyon jó ízlésre vallott. A fürdőszoba is nagy volt, káddal, óriási mosdókagylóval - messze nem a szokványos pici fürdő.
Csak az erkény volt picike: éppencsak elfért egy parányi asztal két székkel. Kilátás pedig a szomszéd épületre és részben az ittalkók rumlis teraszára volt. Ezt valamelyest ellensúlyozta az a pineafenyő, ami az erkényre hajolt és néhány szép bugamvilia is a szemközti épületről.
A szoba bejárata egy közös teraszról nyílt (4 ajtó nyílt innen), a teraszon pedig egy jókora asztal terpeszkedett - itt, kellemes, védett, árnyékos helyen volt.
A ház környéke is ápolt, rendezett volt, a tulaj pedig nagyon-nagyon barátságos.
Ha csak távolról is, de rá lehetett volna látni a tengerre, valszeg nem megyünk sehová innen.

Másnap némi keresgélés után (erről majd a beszámolóban még ejtek pár szót) végül Polloniában kötöttün ki. A Mary-Ellenben laktunk, ami a település legszélén van, totál csendes helyen, 15 méterre a tengertől.
Az épület viszonylag új, ápolt, rendezett. Az épülettel szemben a partot is kiépítették: pad, zászlók és egy lépcső van itt, az utóbbi levisz a vízig, pontosabban a nagy, lapos sziklákig, ahol napozni lehet. Sajnos fürödni nem lehet, mert a csúszós sziklákról nehéz lenne a vízbe jutni és főleg kijönni, pláná, hogy erősen hullámzik a tenger, de 2 percnyire elérhető olyan hely, ahol be lehet menni a tengerbe. Azért kihangsúlyoznám, hogy ez nem strand, csak amolyan szükségmegoldás-féle.
Az épület valamennyi szobája szemből vagy oldalról, de tengerre néz - van amelyik Pollonia öblére - ez a jobbik, mert nem szeles a terasza, igaz, nyáron, a déli fekvés miatt meleg lehet. Mi északra néztünk, káprázatos kilátásunk volt a tengerre és részben ráláttunk Kimolosra, de szeles volt a terasz. Reggel kapott valamennyi napot, este pedig innen nézhettük a naplementét, egyébként árnyékos volt.
A szoba tágas volt, legalább 20 nm, benne két összetolt vaságy (ezekben egyenként is elfért volna 2 személy, összetolva pedig hatalmas volt). ezen kívül a szokásos bútorzat: éjjeliszekrény, fésülködőasztal, jókora gardrób. Konyha nem volt, csak egy konyhapult, benne hűtővel és rajta egy vízforralóval. Mivel nem akartunk főzni, de egy reggeli kávéhoz jól jött a forraló, ezzel elégedettek voltunk. A fürdőszoba a szokásos: pirinyó, benne zuhanyzóval.
A terasz viszont tágas, kb 10 nm. Nem mindegyik szobáé ekkora, nekünk szerencsénk volt ezzel. Itt kényelmes székek és egy asztalka volt, továbbá ruhaszárító.
Takarítás minden nap volt, ágynemű- és törölközőcsere minden második nap.
A tulaj barátságos volt, utolsó előtti nap egy üveg borral és némi sós rágcsával lepett meg bennünket.
Teljesen elégedettek voltunk. Igaz, a szoba díszítése zavaróan giccses volt, dehát ennyi kompromisszumot kell tudni kötni. A rémes dísztárgyakat elsüllyesztettem egy fiókba, a falon levő rettenetes képekről (csókolózó delfinek az ágy felett, valamint Mária menybemenetele egy diszkrétebb helyen) igyekeztem nem tudomást venni. Néhány művirágot, tüllpillangót, masnit, hímzett WC-papír-tartót ki lehet bírni...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 107 108 109 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu