#1741232011-08-25 08:56:36 Válasz a #174057. hsz-ra
Felett és tulajdonképpen mögötte is.
Az emeleti utcára néző 4 személyes két erkélyes a legjobb szerintem
ott voltunk először nekem jobban tetszett mint a földszintiek.
Sokszor kiültem esténként az erkélyre csak úgy nézelődni kajálni is ott kajáltunk általában elég tágas. Elég sok képet is készítettem ott.
Ha valakit viszont zavar az esti nyüzsi hangja azoknak jobb az alsó belső udvarra néző. És onnan kicsit közelebb van a víz és ha jó a társaság a szinte közvetlen szomszédok miatt bulisabb.
A buszon sajnos csak a 3. sorban ültem, ezért nem tudtam sem odafelé, sem visszafelé jó panorámás felvételeket készíteni. Ezért van csak oldalfelvétel.
Köszi a "DropBox"-os lehetőséget, ha jól néztem ez egy virtuális pendrive.
Még meg kell nézni, azt a lehetőséget, hogy az oda feltöltött jobb minőségű videóimat a böngészőkben is meg tudom-e az érdeklődők számára jeleníteni.
#1741402011-08-25 11:00:57 Válasz a #174123. hsz-ra
Akkor most már teljesen képben vagyok
Mi is szeretünk kint üldögélni, eszegetni, kitárgyalni a történteket és megtervezni a következő napot.
Tavaly is ilyesmi szállásunk volt, sok érdekességet láttunk a teraszról.
#1741512011-08-25 12:58:12 Válasz a #173755. hsz-ra
Szia! (És üdvözlöm a többi fórumozót is!)
Szerintem nyugodj meg és ne legyenek kétségeid, hogy a megfelelő helyet választottad, ha Tolo mellett döntöttél.
Persze szubjektív, hogy kinek melyik üdülőhely tetszik jobban, ám a magunk részéről (a párom nevében is mondhatom) nálunk az eddig megismert helyek közül magasan Tolo viszi el a pálmát. Jártunk már Sartin is, ahol persze szintén jól éreztük magunkat, az is egy tüneményes kis hely, de Brekivel és Melussal egyetértve, "feeling" tekintetében Tolo (és környéke) többszörösen lekörözi Sartit és Észak-Görögország többi üdülőhelyét is. (Persze ezzel nem lebecsülni akarom azokat sem.) Már ahogy egyre inkább közelítesz a délebbi részek felé, majd az Athént elkerülő autópályán mögötted a pireuszi kikötővel haladsz folyamatosan nyugat felé, és balról a Korinthoszi-öblön túl már látod a Peloponnészoszi félsziget hegyvidékeinek körvonalait, kezdesz megrészegedni a táj kiváltotta érzéstől. Valahogy nem tud elvonatkoztatni az ember attól a sok-sok régen tanult vagy olvasott ismeretről, amelyek ilyenkor valahogyan előszivárognak az agy rejtett zugaiból, de ezt nem tudatosan, csak érzésekben éli meg az ember.
A Korinthoszi-csatorna hídján átkelve aztán fokozódik ez az érzés. Az egész Peloponnészosz benne az argolidai táj Toloval és Nafplionnnal, meg a többi településsel, romokkal, narancsligetekkel valami különös és Görögország más részein nem észlelhető érzéseket vált ki a odautazóból. (Nem is csoda, hogy a görög mitológia olyan fantáziadús, kimeríthetetlenül változatos - de hát ilyen tájakon?)
Csak még annyit, hogy nem véletlen, hogy a jövő héten már negyedik alkalommal indulunk mi is Tolora.
#1741752011-08-25 15:15:29 Válasz a #174151. hsz-ra
Szia Pfloyd7!
Csodásan megfogalmaztad, hogy mit kaphatunk és mit élhetünk át ezen a tájon. Én nem tudnám így szavakba önteni
Ezt a kis időt már csak kibírom valahogy, de már alig várom az indulást
Mi most megyünk először ennyire délre, de lehet hogy nem utoljára
Szia melus 16!
Mi csak kétszer voltunk ez idáig Görögországban. Először Korfun (Sidariban), majd 2009-ben Tolon. Nem véletlen, hogy még a szoba is ugyanaz ami 2009- ben volt!
#1741982011-08-25 18:17:10 Válasz a #174195. hsz-ra
Csak kétszer?
Én sokkal többre gondoltam volna, de szerintem lesz ez még több is!
Ahogy magamat ismerem, nekem is lesz még néhány utam errefelé
Holnapra nagyon jó, a lehető legrövidebb buszozást kívánok!
Meg jó nyaralást is, de ha már ott lesztek abban biztos nem lesz hiba!
jaj, az a rossz hír, hogy majd megyünk váltani Benneteket, még lehet, hogy össze is futunk, a házak sarkánál
A megtekintéshez Internet Explorer 8-9 vagy Google Chrome 10-13 böngészőt javaslok ! Mivel ez egy Flash alapú weblap, ezért mindenképpen legyen a számítógépen telepítve Flash 10 Player is ....