Sziasztok!
26-án indultunk és ma hajnalban értünk haza Thassosról. Olvastam a sztrájkról is. Hát ebbe mi is belefutottunk 27-én reggel. Kb. 1 órát álltunk a jobb oldali sorban, az autók nem mozdultak (minden sor tele volt, szinte a Mac. határig álltak az autók). A sorok nem mozdultak, viszont néhány autó p....lanul elment a sor mellett és eltűnt. A buszok mellett mentek át. Nem tudtuk mire vélni a dolgot, kiszálltam és meggyőződtem róla, hogy ők bizony átlépték a határt, jól tették. A kaput az tette be, mikor megláttam két J-s rendszámú magyar autót ugyanígy megállás nélkül átgurulni, mi is megpróbáltuk - sikerült. A buszok sávján lépésben átcsorogtunk, a határőrök és a vámosok is csak intettek. Csak erre tudok biztatni mindenkit. Gégének igaza volt!!! Belgrádot oda este 9-kor, vissza du. 6-kor kb. 20 perc a alatt küzdöttük le, szinte megállás nélkül. 2-án 95 BMB: 133, 40 dinár, 73, 50 denár, Kavala Shell: 1, 599. Autópályadjak változatlanok. Határátlépés odafelé személyivel, visszaúton Mac. kérte a Passportot, mondván, hogy így gyorsabb. Még annyi, hogy a magyar-szerb határon szintén 1 óra volt odafelé - rengeteg a török.
Hazafelé a kimenő oldalon több mint egy km hosszan sorok az M5-ön, a belépés egyébként max. 10 perc volt.
#1683322011-07-03 19:37:12 Válasz a #168279. hsz-ra
Üdv Paraliáról!
Határoknál a várakozás max 5 db autó!!
Mi Tompánál megyünk át a határon 1 kocsi volt előttünk. Délután fél négykor .
Azt követően minden határnál szinte várakozás nélkül mentünk át. Azt mondhatom, hogy a fizető kapuknál többet vártunk .
Mi Belgrádhoz 18-körül értünk és nem mentünk a kerülő úton amihez az utolsó kapunál adnak térképet, hanem keresztül mentünk a szokott úton Belgrádon. Nem volt olyan hosszú a várakozás, mint nálunk péntek este Mo-ás.
Az lehet, soldier, én este 10-re értem Röszkére
Az utolsó macedón kutat az E75 mentén értem, a kaszinóknál, a határátkelőtől pár száz méterre.
Belgrádban a hidat több helyen is újítják, de lehet rajta jönni. Végig van bólyázva.
Bofefe, 32 fok van, néha kicsit összegyűlnek a felhők, de eső csak egy pár csepp.
paralián a part mentén van vagy 2 méter szélességben hínár, de bentebb már tiszta.
#1683722011-07-03 23:13:52 Válasz a #168322. hsz-ra
"A buszok sávján lépésben átcsorogtunk, a határőrök és a vámosok is csak intettek."
?????? De miért álltál be a buszok közé? Sosem volt szokás azokra várni még sztrájk nélkül sem, ha már a szgk-nak külön sávjuk van.
Vagy mit nem értek?
Pár tanácsot kérnék, hogy hol a legérdemesebb tankolni, és mely pihenőhelyek azok ahol a legérdemesebb megállni?
Előre is köszönöm!
A úton sok benzinkút van, én ha tehetem valami ismert nevű kútnál tankolok, de még nem hallottam rosszat egyik kúton tankolt üzemanyagról sem. Szerintem megállni a benzinkutas pihenőknél érdemes.
az a helyzet hogy már nem biztos az autos utazásunk, de egyre több olcso lastminute van busszal pargára és lehet hogy bevállalunk egyet, persze még várunk egy kicsit,hátha összejön N.Pori augusztusban