Andi!
Ezek csoda szépek! Édesanyámnak vannak szép példányai, de nem ennyi szinben, de hát neki télre ott az üvegház. Imádom ezeket a mediterán növényeket ( és általában a hangulatot), de választani kell ki marad a lakásban, mi vagy õk. Aztán jön a tavasz és engem el kell vonszolni a kertészetekbõl, vagy a páromnak kell határozottan fellépni ha valaki egy-egy hajtással meg akarna ajándékozni. Mert hát csak egy kis cserép. Eleinte. Aztán hamar hatalmas fa lesz.
Nekem sem ártana egy üvegház. A növényeim lassan kiturnak a házból. Ma is hoztam apósomtól néhány aloe vera-t, és természetesen mást is.
Amibe bele szerelmesedtem az idén, az a pampafû. Tavasszal beszerzek néhány tövet. Azok el vannak kint is egész télen. Görögországban csodaszép volt az erkélyünk elõtt. Magasabb volt mint én és szép sárga "virága" volt.
Ha valaki tudja hol lehet ilyet beszerezni, kérem szóljon!
Néhány kertészetben már körül néztem, de csak a piros virágut találtam.
Van egy csomagküldõ kertészet ( bocs ha furán fogalmaztam), ahol minha a tavaszi kínálatban szerepelt volna. Mivel kapcsolatban állok velük, remélem a tavaszi katalógusban szerepelni fog.
Mi az a pampafû? Nem ismerem a nevét. De a leírásaitok alapján talán a kána másik neve lehet. ??? Ha van valakinek képe róla, vagy tud a netrõl, tegyen be egyet.
Na õ a pampafû. Piros virágúról nem hallottam, csak rózsaszínrõl. Inkább ez a fehér bugáju az elterjedt. Vagy nem egyrõl beszélünk?
Mindegyik csomagküldõnél benne van az ajánlatban, nem lesz vele gond. de ha megnõ kell neki hely rendesen, ráadásul soliter növényként a legszebb.
A kertekben sûrün látok pampafüvet, de teljesen más, mint amit szeretnék.Idõközben rájöttem, hogy sokkal magasabb volt mint én, pedig 170 cm fölött vagyok.
Ezek a napsütésben tényleg sárgák voltak. Egyébként a kertem mérete tökéletesen megfelel hozzá.