#1675632011-06-28 15:15:12 Válasz a #167495. hsz-ra
Szerintem menni fog így is Medi!
Szeptemberben valszeg lesz üres hely. Kitartás és szerencse is kell hozzá.
Hátha még olcsóbban is hozzájuttok. Azért ne este 6-kor kezdjétek el keresgetni aznap éjszakáraa szállást. És ne legyen kiírva az arcotokra az hogy: "kérjük adja ki nekünk, mindegy mennyiért, mert nincs hol aludnunk", mert itt nektek kell lenni alku pozícióban. Még meglátják rajtatok az aggodalmat és felsrófolják az árat. Csak okosan, okosan!
Nem féltelek titeket! Minden rendben lesz! Végül is szeptember közepe!
#1676092011-06-28 19:54:43 Válasz a #167563. hsz-ra
Köszi, Babar, a bíztatást.
Kithirán is így voltunk, az első 2 éjszakára foglaltam és mivel nem tetszett a hely, továbbálltunk és simán találtunk
Persze, ott kevés volt a turista...
Milos más, de mintsem valami olyat foglaljak, amiről nem vagyok meggyőződve, hogy tökéletes, bevállaljuk a helyben keresést. Én amúgy is bevállalós vagyok
A komp valamikor koradélután érkezik és aznapra Adamasban foglalnék valamit, már keresem a helyet. A délután elég lesz arra, hogy az autókölcsönzőket végigjárjuk és másnap reggelre keressünk megfelelő kocsit. Talán még egy fürdés is belefér... Aztán vacsi valami hangulatos helyen
Másnap reggel meg korán felkelünk és körülnézünk, van a listán pár hely, azokat szépen végigjárjuk, ha beleszeretünk valamelyik helyben, rögtön lecsapunk rá, ha nem, akkor majd a legszimpibb lesz a nyerő.
Döméék szállása nagyon tetszett, szívem mélyén reménykedtem, hogy az lesz a nyerő, de ott mér nem volt csak nappal+hálós apartman és az drága lett volna. Aztán volt még az Andreas rooms Polloniában (Vojandi!!!), de nekik sincs már a kérdéses időszakra és elég hűvös levelet kaptam. További helyekről is kaptam árat, volt ahonnan nagyon jót (40 euró), de sehogy sem sikerült lokalizálni a helyet, ellenmondást találtam az infók között és aztán 10 napra lefoglalni úgy, hogy valami sántít - nos, ezt kihagyjuk!
szia medi:)
látom készülsz ezerrel a nyaralásra:)
ennyi bizonytalanságot nem is láttam még,mikor "ismerős" is van a szigeten:))
komolyra fordítva a szót az andreas rooms-ot nem nagyon ajánlom senkinek,hacsak nem vagytok macska fanok:)
mondjuk a hűvös levelükön meg nem csodálkozom,a tulajdonosoknak nincs ki mind a négy kereke:)
#1685492011-07-05 09:24:20 Válasz a #168523. hsz-ra
zia hlimicsura
Éppen most nézegetem a kompok menetrendjét
Szállás: mivel ilyen bogarasak vagyunk, az a legbiztosabb, ha helyben nézünk valamit. Azért első éjszakára lefoglalok majd Adamasban egy hotelszobát.
Andreas room: szeretjük a macskákat!!!! Szóval egyáltalán nem zavart volna, ha ott a sok macska. És a hely jónak látszott: messze főúttól, központtól... Ugyanakkor mégis csupán egy kis sétára az éttermektől.
De a válaszuk olyan kurta-furcsa volt... Utólag jött egy levél, amiben ajánlották, hogy menjünk Andreas unokatestvéréhez, közvetlenül a standon lett volna a szoba. De nem akaruk, mert féltünk, hogy a strand tól zajos napközben, pl egy délutáni szunyáláshoz.
A Psaravolada szintén elszigetelten áll a déli parton, itt strand közel, viszont autóbérlés kötelező, ha vacsizni akarunk menni. De már nem volt szabad szoba, csak apartman és az drága lett volna, még az ajánlott kedvezménnyel együtt is.
A Sarakiniko View-t néztük még ki, az is elszigetelt, ott is autóbérlés kötelező, de azzal az volt a baj, hogy se a Google map-en se a Google Erath-ön nem sikerült beazonosítani, a Trip Advisoron se találtam, szóval vélemény se volt róla. Talán nagyon új még? Onnan pedig kedves levél érkezett és volt szoba, az ár is jó volt. De majd érkezésünk után másnap, ha elkezdünk szállást keresni, elmegyünk és megnézzük, szeptember második felében lesz ott szoba akkor is.
Amikor az Andreastól megkaptam a kurta-furcsa levelet, gyorsan írtam a listámon levő két további polloniai helyre.
Az egyik a Nefeli volt, náluk minden foglalt volt már, de ajánlottak apartmant valami szemét drága áron.
A másik a Tania, náluk volt szoba és én rájuk szavaztam volna, de a párom azon a véleményen volt, hogy keressünk helyben.
Szóval itt tartunk
De a szálláskereső munkám azért nem veszett kárba, a lista jó szolgálatot tesz majd a helyben keresésnél is és amúgy remek szórakozás volt összeállítani
Szia Medi!
Megjöttem Hollandiából.
Szállások. A keresés fázisában vagy 50 db emailt küldtem (ennyit tuti). A szóba jöhetőket táblázatba gyűjtöttem, amit a családom ki is nyomtatott. És mi lett az eredménye a sok munkának? Ott választottunk szállást. :)Azért két apartman neve a zsebünkben volt, mivel inkább személyesen néztük volna meg őket. Végül egyiket se láttuk. A kikötőben várakozó tulajdonosokkal egyezkedtünk. A másodiknál abba is hagytuk a keresést. Megtaláltuk a szállásunkat!
Bevallom, én féltem a helybeli szálláskereséstől, de bevált.
#1686792011-07-05 20:04:08 Válasz a #168637. hsz-ra
Szia Szanna!
Off: remélem, jól érezted magad Hollandiában - esetleg írhatsz róla az Egyéb országok topikba!
Szállás: akkor hát nem csak mi vagyunk úgy, hogy majd helyben kialakul
Egyébként az utóbbi két görögországi utunk alkalmával helyben kerestünk, és az egyik út körutazás volt, több megállóval és szuper szállásokat fogtunk ki!
Persze a lista nálam lesz, pár helyet megnéznék a saját szememmel. És azzal, hogy első éjszakára foglalok Adamasban totálisan bebiztosítom magam.
Drága Medi:)
A Tania hotelt azt melegen ajánlom neked:)
Csendes,helyen van a tengerparton és egy szép és kulturált szálloda
Amugy mint említettem korábban itt Polloniában nincsenek zajos helyek és minden hotelből akár gyalog is max. 10 perc alatt a központban vagytok,ja és semmi nincs messze a tengertől!!
#1689162011-07-07 08:03:14 Válasz a #168755. hsz-ra
Most már tessék befejezni az itthon maradtak "izgatását"!!!
Kedves hlimicsura!
Mi a helyzet Miloson? Beindult már a verkli? Elkezdtek már szivárogni a turisták? Milyen az idő arrafelé? Van valami változás a tavalyi évhez képest?
Pl.:több vagy kevesebb a nyaraló, az árak nőttek vagy csökkentek, más az odalátogatók nemzeti összetétele, érezni valamit a politikai helyzetből, esetleg kevesebb a halászok zsákmánya, fúj még a Meltemi vagy "mittudomén"???
Írj valamit!
Pl. érdekelne, ha ott ( vagy pl. más kisebb szigeten)egy nő a terhessége végén jár hol fog szülni? Vagy valakinek műtétre van szüksége, akkor mi ott a megoldás? Fel a kompra és irány Athén?
#1690872011-07-08 16:45:26 Válasz a #168916. hsz-ra
Sziasztok!
Medi téged szeretettel várlak,majd ha eljön az időd
remélem nekem is lesz rá időm,hogy váltsunk egy pár szót
Babar!
Látom téged érdekel minden:)
A meló beindult rendesen és rengeteg a turista,már a sziget méretéhez nézve.
A turisták a világ minden részéről érkeznek,de az idén a franciák olaszok,németek képviseltetik magukat nagyobb számban.
Az idő mint mindíg nagyon jó,a tenger kellemes a lányok csinosak,az ételek finomak:))
Kell ennél több egy kis kikapcsolódáshoz??
A szigetet úgy képzeld el mint otthon egy vidéki várost.
Minden van amire szükség van(kórház,rendőrség,mentők....stb)
A komolyabb dolgokért viszont,úgy mint otthon itt is fel kell menni a fővárosba.
Ha konkrét kérdéseitek vannak akkor azokat is szivesen megválaszolom.
Addig is egy kis nyelv gyakorlás:www.armenaki.gr
Ez az étterem honlapja ahol dolgozom,de a www.tripadvisor.com-on is ránk lehet keresni.
Medi téged szeretettel várlak,majd ha eljön az időd
remélem nekem is lesz rá időm,hogy váltsunk egy pár szót
Addig is egy kis nyelv gyakorlás:www.armenaki.gr
Ez az étterem honlapja ahol dolgozom,de a www.tripadvisor.com-on is ránk lehet keresni.
Szia hlimicsura!
Még 65 nap és eljő az időm
Ha nem lesz időd kijönni a konyhából, akkor majd én bemegyek
Addigis gyakorolom a nyelvet
És megtaláltam az Armenakit a Trip advisoron - GRATULÁLOK! - csak pozitív vélemény van, sehol egy ici-pici kritika
#1691542011-07-09 17:05:12 Válasz a #169087. hsz-ra
Szia hlimicsura!
Köszi a válaszokat!
Ezek szerint van kórház Miloson? Az igaz, hogy Milos lakossága kb. 5000 fő, de nem gondoltam volna, hogy kórház is van.
De mi a helyzet egy kisebb szigeten, ahol max. ötszázan vagy ezren laknak? Ott nyilván nincs kórház.
Megnéztem az étterem weboldalát, amit írtál. Ez a taverna nem véletlenül közvetlen a kis templom előtt van? Nem ez az utolsó étterem Pollóniában, ez után már a templom és a kikötő található?
Kár, hogy a weboldal csak görögül és olaszul
van megírva. Kellene egy angol és egy német változat is.(Egy magyar sem ártana annak az évi egy-két vendégnek kis hazánkból)
Még most is borsózik a hátam! Ezek szerint 2009-ben többször is elmentünk mellettetek. Ha ezt tudom!!!!
Jó munkát és kitartást kívánok hlimicsura!!!
Szívesen ott lennénk mi is, akár örökre!
#1695532011-07-13 14:14:19 Válasz a #169483. hsz-ra
Nekünk az sem lenne baj, ha a csónak lila lenne! Csak a sirmata ahol a csónak horgonyoz a mienk lehetne, felette a kis házikóval. Nekünk bőven megfelelne Firopotamosban egy ilyen kis házikó sirmatával, meg egy lila járgánnyal!!!
Amikor ott voltunk Firopotamosban az egyik házikóból kijött egy kisfiú és pár méter horgászzsinórral és horoggal a kezében nekilátott pecázni. Pár perc múlva fogott egy-két polipot, az anyja pedig kiklopfolta a videokameránk objektíve előtt. Aztán felcsipeszelte egy ruhaszárítóra, ahogy mi a ruhánkat szoktuk.
Hát ez az élet, ilyenre vágyunk mi is! Ahol mi lakunk, max. békát tudunk fogni a kertünk végében.Mellesleg ezek szegény görögök voltak!
Többféle szegénység létezik, mi ilyenre vágyunk.
Egyébként, nagyon bejött a Milos közvetlen közelében található Ki....s nevű pici sziget, ott is szívesen eltöltenénk a hátralévő éveinket!!
Nem beszélve az alig másfél órás hajóútra található Fol.....rosról !
Elhiszem, hogy hlimicsura jól érzi magát arrafelé!!!!