Most keress más célt, Görögország csodálatos, bárhová is utazol!!!!
Milos megvár, egyszer sikerül oda is eljutnod! Az infókat tárold el a szigetről, és jövőre már profi utazó leszel erre a csodaszép szigetre.
Üdv.: Babar
Köszi Babar, a cél megvan, sőt már nagyjából a szállások,autó is elintézettnek tekinthetők, még egy repjegyfoglalás van hátra a továbbutazáshoz Athénból És mivel még olyan nem volt, hogy amit eltervezek, az ne sikerüljön, Milosban is biztos vagyok a jövőt illetőleg. Most úgy fogtam fel a dolgot, hogy valami rejtélyes okból kifolyólag nekem nem most kell Milosra utazni:)
#1596352011-04-06 13:31:06 Válasz a #159614. hsz-ra
Sziasztok!
Nem vesztem el, csak egyrészt még messze van az utazás ahhoz, hogy mindent megszervezzek, másrészt amíg nincs repjegy lefoglalva, addig nem akarok szállást sem foglalni. És harmadrészt annyi sok infót begyűjtöttem már, hogy infógyűjtési céllal már ritkábban járok errefelé
Most, hogy BoAt elhalasztotta Milost, arra várok, hátha felbukkan valaki más érdeklődő...
#1630352011-05-24 10:34:15 Válasz a #163019. hsz-ra
Szia Babar!
Hát persze, hogy megfelel, ennél jobb már csak az lehetne, ha minden Milos-kedvelő ott lenne, fizikailag is
Igazából az a jó, ha tervezés közben össze lehet vetni valakivel a begyűjtött infókat, és most, hogy Boat Krétára megy, ez a lehetőség kútba esett.
Ugyan még van bő 3 hónap az utazásig, lassan ideje megvenni a repjegyeket és ezzel végleg eldől az indulási időpont. Két hetünk van, plusz egy szombat-vasárnap, azaz 16 nap, ebbe kell beleférni úgy, hogy Milos 9-10 nap, egy-két nap az odaút és visszajövet megállnánk Athénban is 1-2 napra.
Persze még mindig nem tudtunk dönteni, hogy hová is menjünk: 3 lehetőség van, Pollonia, Pahena és a déli parton valahol. Mindenhol találtam szimpi szállást, többet is. Valszeg valamennyiben írok és a döntést az is befolyásolja majd, hogy honnan milyen ajánlatok futnak be.
Szerettem volna megosztani az időt úgy, hogy 3-4 éjt Kimolos-on töltsünk, de a párom nem akar költözni. Persze még semmi sincs kőbe vésve...
És közben, képzeld, elkezdtem előről olvasgatni a topikot, hogy a fontos infókat ki tudjam jegyzetelni. Persze lehet, hogy ez csak ürügy arra, hogy Görögországgal foglalkozzak!
Üdv Nektek is és minden lelki támogatónak
Cserébe ellenőrzöm majd, hogy ott van-e még a kis piros csónak a helyén
Sikerült túllépni a tervezgetés fázisán: megvan a repjegyünk! Persze, csak Athénig, onnan átmegyünk Pireuszba, beszerezzük a kompjegyet, ott is alszunk, aztán irány MILOS
#1668802011-06-22 23:07:49 Válasz a #166715. hsz-ra
További fejlemények: elkezdtem intézni a szállást.
Már egy jó hónapja elkészült egy lista azokkal a szállásokkal, amelyek szimpik voltak.
Alapvető elvárás a szállással szemben:
- legyen csendes helyen - nem baj, ha messze a bevásárlóutca-éttermektől.
- legyen panorámás
Aztán persze van még egy tucat apróbb elvárás. De az a 19, amit kiválasztottam, nagyjából megfelelt ennek. Aztán szűkítettem a listát és maradt 5.
Ma írtam nekik és elég vegyes válasz érkezett, volt ahonnan lerázós, volt ahonnan nagyon kedves. Árakban óriási a szórás: 40 eurótól 150-ig terjed.
Lehet, hogy lesznek kérdéseim az ott élőkhöz, illetve azokhoz a topiktársakhoz, akik jártak ott, de addig még le kell ülepedjenek a dolgok a fejemben.
#1668932011-06-23 08:39:30 Válasz a #166880. hsz-ra
Hát, akkor itt már "meleg a pite" Medi!
Biztos minden rendben lesz! Már a repjegy is megvan, úgyhogy nem jöhet közbe semmi. Hacsak Pireusban nem fekszenek a görög tengerészek a milosi komp elé, megakadályozva ezzel az utazást.
A szálláskereséshez sok sikert kívánok. Én ezt a részét nagyon élveztem!!! Meg az egész szervezkedés olyan izgis volt!!!
Akkor HAJRÁ!
#1669952011-06-23 23:10:15 Válasz a #166893. hsz-ra
Én is nagyon szeretem szervezni az utat, mert az olyan, mintha már félig ott lennénk
Nagyon vissza kellett fognom magam eddig, de most, hogy már van repjegy is - igaz, csak Athénig, onnan végülis bárhová lehet menni
Amúgy a terv az, hogy odafele komppal megyünk, hogy útközben láthassunk más szigeteket is, hogy bámészkodjunk, hogy élvezzük a tengert.
Visszafelé jövet felmerült a repülő vagy a szárnyashajó. Sokat repül(t)ünk már mindketten, ezért lehet, hogy a szárnyashajó lesz a befutó, azt még nem próbáltuk ki.
A szállás is valszeg eldől a hétvégén. Majd tájékoztatlak benneteket
#1674952011-06-28 03:57:50 Válasz a #166995. hsz-ra
Hát, a szállásfoglalás nem ment olyan flottul, mint a repjegyvásárlás.
A legszimpibb szállásokról az a visszajelzés érkezett, hogy már nincs szabad szoba/stúdió, illetve van, de apartman, persze drágábban.
A további lehetőségek közül meg sehogy se tudunk választani.
Így abban maradtunk a párommal, hogy majd helyben keresünk.
Első éjszakára Adamasban foglalok, megérkezés után lesz ahol lecuccoljunk és kifújjuk magunkat, utána irány az autókölcsönző, én persze strandra is mennék és lehet, hogy Adamas strandja nem valami jó, szép, tiszta, de egy fürdést mindenképpen szeretnék. Aztán vacsi valami hangulatos helyen...
És másnap reggel korán indulás szállást keresni. Útvonal: Sarakiniko View Studio, Pahena, Pollonia. Ez utóbbi kettőben több lehetőség is van. Valahol majdcsak lesz hely és legalább nem csalódunk