Macyca. Értem mire gondolsz, de hát mégis csak gyerekek. Lehet, hogy szemtelen, agressziv, stb, de valamiből élnie kell. Egy felnőtt biztos nem csinálná ezt az autómmal, azt én sem hagynám.
Macyca. Gondolj bele, fizikailag enyhén bántalmazok egy akkora gyereket mint az én lányom. Lehet, hogy fél óra mulva a helyi fogdába csücsülnék, ami ugye? Ennél az egy eurónál sokkal többet ér a nyugalmam. Még ha az ablak mosó teknikájukkal nem is értek egyet.
Sziasztok, egyetértek nagyon, hogy ez a nyomulós módszer elég durva, de amiért főleg nem szeretek pénzt osztogatni az az, hogy én mindig úgy érzem ezeket a gyerekeket, asszonyokat csak felhasználják és kicsit távolabbról nézi őket valaki, aki aztán el is veszi a kikunyerált pénzt tőlük. Volt már ilyen én úgy tudom, úgyhogy emiatt sajnálom tőlük,mert Ők ugyanúgy pénz nélkül maradnak. Szerintem!
Egyébként én is sajnálom mindet, csak mindenek ellenére elég bosszantó a dolog!
#1655332011-06-14 21:44:50 Válasz a #165526. hsz-ra
Bocs!
Kicsit félre lettem értve. Nem akarok bántani senkit. Én is lehúztam a sitten 7 évet! Igaz, hogy a rács innenső oldalán. Maximum ijesztésről van szó, és nem a gyerekeket. Nekem is van fiam is, lányom is. A gyerekre elvileg elég rászólni. Bár, ha ott is az a helyzet, mint itthon (román maffia), akkor mindegy. Egyébként csak megsúgom, hogy sokan direkt tanítják ill. tanulják az őzike tekintetet. Volt néhány (igaz felnőtt, fiatal korú) ilyen delikvenshez szerencsém. Tehát visszaélnek vele.
Részemről a vita lezárva! Nem akartam megbántani senkit, csak a tapasztalat mondatta velem.
Üdv: Macyca
Legutóbb macyca szerkesztette (2011-06-14 21:48:10), összesen 1 alkalommal
#1655472011-06-14 23:05:55 Válasz a #165534. hsz-ra
Kszifiasz, igazad van. Nem is rontotta el a szép dolgokat egyáltalán, csak azért írtam le, hogy ha lehet, érdemes elkerülni az ilyen helyzeteket!
Egyébként minden rendben volt, lefelé és hazafelé is!
De érdemes nappal utazni, most rájöttünk. Feleannyira sem voltunk fáradtak, mint amikor éjjel utaztunk.
Renault most értem haza 6 órája az említett utvonalon. Ezen az útvonalon nincsenek ilyen problémák. Az első kéregető Kumanovónál volt. A kaputól úgy 50 méterre láttam az autót, gondolom ő szedte a bevételt, illetve Velezs-nél kint volt a kis öreg kéregető. 2-án lefelé sehol sem láttam ilyen problémát, mint ablakmosó, vagy kéregető. Ezen a vidéken ez nem szokás. Az üzemanyag árak 5 dínárral csökkentek, persze én csak a MOL és ÖMV árait nézem, illetve csak a diselt. Nem kell útlevél, csak a személyigazolvány. Idén már nyolcszor voltam, de némelyik macedón határőrön kívül senki sem kérte, de ők is megnyugodtak, hogy nyima passport, nye náda, gavarit ambasszador. Ma a szerb rendőrnek sem adtam oda és tovább engedett, pedig állítólag gyorsan jöttem.
Ha valaki megáll a makedónoknál tankolni, akkor megnézné nekem hogy a szerb-makedón határ után lévő első Makpetrol kútnál lehet még mindig euróval fizetni? (tavaly ott lehetett, bár már nem emlékszem hogy ki volt e írva)
Illetve hogy máshol Makedóniában esetleg hol lehet még euróval fizetni?