#1620362011-05-15 13:31:34 Válasz a #161969. hsz-ra
Szia h.apci!
Teljesen igazad van a turistákkal kapcsolatban. Az "érintetlenség" minket is egyre jobban vonz, főleg, ahogy haladunk előre a korban. Próbálunk mi is inkább ilyen helyekre eljutni.
Itt van pl. Dalmácia. Nyilván sokan járnak oda, de nagyrészt a tengerpart környékére csoportosulnak. Te viszont "benéztél a szőnyeg alá is".
Látom a képeidet Boszniáról. Nekünk eddig eszünkbe nem jutott, hogy ide elmenjünk. És most látjuk a csodálatos fotókat, amit készítettél ezekről az érdekes épületekről, kultúráról, tájakról. Úgyhogy gyökeresen megváltozott a véleményünk Boszniáról is. Ezt pedig köszönjük neked, kedves h.apci!
Nos, erre jó a Hellasz többek között.
A fotózás pedig nem a gyengéd, hanem az erősséged!!! Nemcsak a képek minősége, hanem a kivitelezés, ami nagyon tetszik. Csak így tovább!!!
(Én is őrülten szeretek fotózni, sőt lassan betegesen)
H.apci!
Mindig csodálattal vegyes "irigykedéssel" nézem a fotóidat!
Fantasztikus helyeken jártál már !
Gyönyörű!
Kedves Theia!
Örülök, ha tetszik, de ne irigykedj, hanem utazz! Egyik sem elérhetetlen célpont, a korábbiak sem. Nehéz a döntés, tudom ám én nagyon jól, amikor szűkre szabott a szabadidő és az anyagi keret, hogy hova, merre...? Ahova mostanában járunk, azok általában szétszórtan heverő gyöngyszemek; nem olyan tömény a gyönyörűség a környezetükben, mint a felkapottabb helyeken.
Van sok érdekes, szép hely a közelünkben, melynek létezését is csak kevesen tudják; mutatok két kis példát Bosznia-Hercegovinából:
Kravicai vízesés
A Buna folyó egy kétszáz méter magas sziklafal alól bukkan elő Blagaj határában.
A karsztforrás 43 m3/sec vízhozamával az egyik legnagyobb Európában.
#1620982011-05-15 20:33:04 Válasz a #162036. hsz-ra
Szia babar!
Félreérthető voltam; a fotózás úgy a gyengém, hogy kedvenc hobbim, kényes vagyok rá.
Minden országban lehet találni megtekintésre érdemes gyöngyszemeket, csak hát ettől még egy ország nem lesz vonzó. Így van ez Bosznia-Hercegovinával is; láttunk sok lehangoló részletet is…
Dalmáciában ezúttal tényleg „benéztem a szőnyeg alá” is; erről majd később (átmenetileg nem engedelmeskedik a képtárhelyem ).
milyen messze van még június vége, az első utazás kezdete. Valamit ki kellene találni addig is. Így lett – mintegy bemelegítésként – egy 10 napos Bosznia-Hercegovina + Dalmácia kiruccanás…
Szia H.apci!
Jó kis bemelegítés volt, nagyszerű út lehetett, szép helyeken jártatok!
#1621612011-05-16 12:56:04 Válasz a #162098. hsz-ra
Visszatérve... Kinek jutna eszébe Dalmáciával kapcsolatban a tengerparton kívül bármi más látnivaló? Hát én nem bírtam ki és útba ejtettem a karsztvidéken Imotski közelében két beszakadt víznyelőt. Korábban nem hallottam ilyesmiről...
...Jó kis bemelegítés volt, nagyszerű út lehetett, szép helyeken jártatok!
Ahhoz, hogy kicsit hosszabb lett, mint eredetileg terveztük, az is hozzájárult, hogy egy visszautasíthatatlan szállásajánlatot kaptam a tengerparton; kis falu (Slano) egy öbölben, közvetlen vízparti ház, s 20 Euro/nap egy tágas, étkezőkonyhás apartmanért. (Na persze, csak most és nekem volt ennyi, mert mi voltunk az összes vendég. )
...Én is őrülten szeretek fotózni, sőt lassan betegesen...
Ha már ez szóba került...
Végig gyönyörű időnk volt, de az egyik fél nap viharosan szeles és változóan felhős lett. Hihetetlen, mennyire megváltozott minden; szerencsére volt idő bámészkodni, élvezni a színek néha hihetetlen változását.
#1626272011-05-19 18:53:17 Válasz a #162609. hsz-ra
Igen h.apci!
Felhők nagyon kellenek egy fényképbe, főleg a jó kis bárányfelhők. Ezek egy cirk. polárszűrővel kombinálva bizony szépséges eredményt tudnak adni.
Sajnos, nekem sok olyan utazásom volt, ahol alig voltak felhők az égen. Az egyetlen felhős napot így nagyon ki kellet használnom.
...További képeket kérünk, hogy gyönyörködhessünk...
Ha nem is ezért, csak hogy apránként kis beszámolóm végére érjek...
Sokszor jártunk már Dubrovnikban, de mindig csak az óvárosban. Most - az onnan nem messze lévő bosnyák Trebinje-be menet - megnéztük végre a kikötőt és környékét is.