Nagyon guszta lett! Szerintem ízleni fog a gyerkõcöknek és ráadásul különlegesség. Ahogy elnézem olivabogyó, koktél paradicsom, uborka, feta sajt is van benne.
Én már évek óta nem veszek csak Füstli virslit, mert az szerintem még husiból van. Igaz nem túl olcsó, de legalább ehetõ. Párizsiból is csak a borjú vagy marha jöhet számításba. A többit egye meg az aki készítette, nekem nem nyerte el a tetszésemet.
Ahogy elnézem olivabogyó, koktél paradicsom, uborka, feta sajt is van benne.
Természetesen! És még van benne lilahagyma és sárga kaliforniai paprika. A koktélparadicsom csak dekoráció, fürtöset vágtam bele, mert annak olyan "nap íze" van.
A virslirõl és a párizsiról leszoktattam a családomat, amióta az egyik ismerõsöm húsüzemben golgozik. Mesélt a részletekrõl. Hidd el, jobb ha nem tudod mi van benne. Nekem a receptúrától felfordult a gyomrom.
Nagyon ritkán eszünk virslit, párizsit meg mégritkábban. Csak akkor kerül terítékre, ha nincs idõm fõzni vacsorát. Nem is szeretném tudni hogy mi van bennük, mert akkor tuti hogy végleg lekerülne az étlapunkról.
Csutek!
Ez a sali tényleg nagyon guszta lett, nagy siker lesz a suliban. Lehet, hogy nekünk is kellene valami hasonlót szervezni. Tartok tõle görögsalit senki sem hozna. Nekem is kellene szerveznem valami nagyon olcsó görögországi osztálykirándulást, hátha meg sikerülne fertõznöm a köv. generációt. Tartok tõle ez csak hiú ábránd, csak 4 gyerekem nem hátrányos helyzetû.
De áttérve a félkész ételekre, ide sorolva a párizsit és más töltelék árukat: soha ne legyen senki kíváncsi rá miben mi található, fõleg hogyan készül. Én azért bizalmat szavazok a drágább áruknak, bízva benne, hogy az ár minõséget is takar.
Én Görögországban is ettem virslit, igaz nem én vettem, de nem voltam tõle elragadtatva, bár sokkal jobb volt a Csutek által emlegetett rémálomnál. Aztán megnéztem az árát is: nos annyiért már minõségi juhbeles változatot kapok itthon. Igazából kinn nem is keresem az ilyesmiket, mert nem tudok eleget enni a szinte csak kinn ehetõ vagy vehetõ ételekbõl. Nem is beszélve a tengeri herkentyûkrõl.
Ez az iskolai salátabár nem rossz dolog. A gyerekek egész héten készülnek rá. Rajzokat készítenek, nagyon lelkesek. Az egésszel csak annyi a probléma, hogy hiába van 24 gyerek az osztályban, mindig ugyan azok a szülõk jelentkeznek.
Sok féle salit tudok készíteni, de rajtam kívül senki sem csinál görögöt, viszont igénylik.
Most nyeltem le az utolsó falat görögsalit (kicsit többet csináltam, hogy itthon is maradjon). Evés közben végig azokra gondoltam akik ugyan olyan Hellasz rajongók mint én.
Ez a szadizmus teteje. Egész nap csak zöldséget eszem, erre jössz a tengeri herkentyûkkel.
Még az a szerencse, hogy észrevettem a kalamárit is(többszöri próbálkozásra sem jött be), úgyhogy alább hagyott a felindultságom.
De nagyon klassz kép.
A két szélsõ tálon tényleg tengeri herkentyûk vannak, de a középsõn sok féle grill husi található.
Egyébként a kalamári csak azonnal a kisütés után finom, mert késõbb szíjasodik ahogy hül ki. Sajnos sok helyen elõre kisütik, és utána csak felmelegítik. Erre Hydra szigetén jöttem rá. Elõtte nekem sem volt a kedvencem, de ott az orrom elõtt sütötték ki a friss tintahalat (nem fagyasztottat) és isteni puha volt.