#1588882011-03-24 20:22:00 Válasz a #158883. hsz-ra
Lakhelyem miatt mindig arra járok, de nem Udvarnál lépek ki, s csak Đakovo-nál megyek a pályára. A ViaMichelin már tartalmazza a friss állapotot. Egyetlen egyszer kellett várakozni, mert munkalassító sztrájkot tartottak a horvát útlevélkezelők, egyébként max. 10-15 perc volt az átkelés a horvát-szerb határon; igaz kerülöm az inváziót. A forgalom viszonylag csekély, s van még MOL-kút is a szerb oldalon. Érdről az M6-os célszerűnek látszik a hiányzó magyar szakasz ellenére is. A horvátoknál a kapuknál és a kutaknál is lehet kártyával fizetni, emiatt nem kell váltani.
Egy fizető kapu van és úgy durván 100 km-re 48 kuna a díj, való igaz lehet kártyával és euróval fizetni. Az elkerülő út jól ki van táblázva, csak a Nis autópálya emblémát kell követni. Van pár lámpa, alagút, nem gyors út, de jól lehet haladni és a Belgrád utáni fizető kapunál lehet kiérni a Nis-i autópályára. Nem bonyolult, de szombaton hazafelé a Száva híd egyik fele le volt zárva, nagy dugó volt.
Szerbiában a fizetőkapu után (330 dínár) jön egy olyan kereszteződés , hogy egyenesen Belgrád felé mehetsz, illetve fölötte egy felüljárón Nis felé. Nem bonyolult hidd el, nagyon jól ki van táblázva.
Szerbiában a fizetőkapu után (330 dínár) jön egy olyan kereszteződés , hogy egyenesen Belgrád felé mehetsz, illetve fölötte egy felüljárón Nis felé. Nem bonyolult hidd el, nagyon jól ki van táblázva.
Pinga ennyire ügyes nem vagyok sajnos, de hangsúlyozom, hogy akik Röszkénél, Tompánál mennek át, azoknak ez a kereszteződés nem esik útba, csak Horvátország felől érhető el könnyen. A kereszteződés még Belgrád előtt van 20-25 km-rel.
Lehet, hogy csak szerencsém volt eddig, de még a legnagyobb péntek délutáni csúcsforgalom esetén is simán át tudtam menni Belgrádon; nem vesztegeltem dugóban. Volt, hogy tömött sávokban, csak 20-40 km/órás sebességgel a leglassúbb részen, de folyamatos haladással.
Ha valaki nagyon akarja, akkor Újvidék felől is el lehet érni az elkerülő utat, de ha valakinek nincs jó térképe, nem is talál a neten sem, vagy nehezen tájékozódik, az szerintem ne bonyolítsa az életét!
Pinga ennyire ügyes nem vagyok sajnos, de hangsúlyozom, hogy akik Röszkénél, Tompánál mennek át, azoknak ez a kereszteződés nem esik útba, csak Horvátország felől érhető el könnyen. A kereszteződés még Belgrád előtt van 20-25 km-rel.
Köszi, ez nálam kimaradt hogy Horvátok felöl kell menni,igy már érthetö
#1589152011-03-25 09:57:27 Válasz a #158913. hsz-ra
Így van, mi tavaly a legnagyobb csúcsforgalomba értünk be Belgrádba amikor csinálták a hidat, és ráadásul még a főút is fel volt bontva aszfaltozták újra.de így is max 25-30 perc alatt keresztül tudtunk rajta jutni...
Én meg a horvát határon álltam 1órát, szóval úgy tűnik ez szerencse kérdése és nem nagyon érdemes vitázni rajta. Én se Begrádba, se szerb, se macedón határon nem álltam még 20-30percnél többet.