Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 99 100 101 ... 124 125 126   >
Üzenet
  Hlimicsura | #158703 Üzenet | 2011-03-22 09:45:31 |
szia babar
az idén ne számítson senki kisebb forgalomra a szigeten,csak azért mert megszorítások vannak
az előrejelzések szerint amit minden évben kapunk a turisztikai irodáktól,az idén sokkal komolyabb mennyiségű turistára számolnak mint az elmúlt években
  Babar | #158711 Üzenet | 2011-03-22 10:32:54 | Válasz a #158703. hsz-ra Előzmény #158703
Szia Hlimicsura!

Akkor még sincs arrafelé akkora baj?
Vagy már túltették magukat rajta a görögök. Esetleg vannak tartalékaik.

Reméljük, azért BoAt-nak lesz hely, ha más nem, hálózsákban alszik a kikötőben.

Szegény BoAt, azért nehogy megsértődj. Azon vagyunk, hogy segítsünk. Reméljük minden rendben lesz és csodálatos nyaralásod lesz ezen a gyönyörű szigeten.

Üdv.: Babar
  Mediterraneo | #158736 Üzenet | 2011-03-22 14:31:38 | Válasz a #158690. hsz-ra Előzmény #158690
Nem, nem ismerjük egymást személyesen.
  Mediterraneo | #158737 Üzenet | 2011-03-22 14:33:25 | Válasz a #158694. hsz-ra Előzmény #158694
OK, BoAt, a lot of thanks icon_smile.gif
  Mediterraneo | #158739 Üzenet | 2011-03-22 14:36:25 | Válasz a #158695. hsz-ra Előzmény #158695
Köszi, Döme!
Még jól emléxem arra, hogy mi történt az autókölcsönzőtökkel, valszeg nem tőlük bérlünk.
Kokszitól kaptam térképet és azon jól látszik, hogy elég kevés az aszfaltút icon_sad.gif
A pénz-tartalékolás jó ötlet, aztán ha nem kell, akkor lehet örülni (és elkölteni másra icon_wink.gif icon_lol.gif )
  Kokszi | #158767 Üzenet | 2011-03-22 18:13:19 |
Sziasztok!

Mi Verkával ismerjük egymást,szoktunk találkozni. A többieket sajnos nem ismerem személyesen.
Az autó bérlésnél én még mindig a nagy nemzetközi kölcsönzőket ajánlom.
Tavaly volt olyan akció a Magyar Autóklubnál ami 10% kedvezményt jelentett a klubtagoknak,ha egy bizonyos társaságtól béreltek Görögországban. Meg kell nézni lehet,hogy idén is van ilyen.
Mint már írtam Az éjszaka a parkolóban hagyott autónkat rommá zúzták. Autómentő vitte el reggel és egy eurómba sem került. Nem szívesen fizettem volna ki az alig pár éves Nissan Micra árát. A teljes körű,önrész nélküli biztosításhoz szerintem ragaszkodni kell,ha az napi pár euróval többe is kerül.
Miloson szerintem kulturált a közlekedés ,a nagy görög átlaghoz képest.
  BoAt | #158768 Üzenet | 2011-03-22 18:17:51 | Válasz a #158711. hsz-ra Előzmény #158711
icon_lol.gif dehogy sértődöm meg. Első és mindeddig egyetlen görög utamra vittem magammal a hálózsákom, hogy ha valahol rámesteledik szállás nélkül, ne legyek felkészületlen. Nem volt szükségem rá, így megfogadtam, hogy soha többé nem viszek ilyesmit:)
  BoAt | #158770 Üzenet | 2011-03-22 18:24:11 | Válasz a #158767. hsz-ra Előzmény #158767
Szia Kokszi! Mit jelent az önrész nélküli biztosítás? Nincs letét? Nem tudom, hogy milyen feltételekkel lehet autót bérelni (nincs jogsim, így totál analfabéta vagyok a procedúrát illetőleg). Életemben egyszer béreltünk utazás alkalmával, az teljesen zökkenőmentes volt, azt sem tudom, hogy volt-e biztosítás, hozták-vitték az autót, mi meg az elején fizettünk, ennyit észleltem az egészbőlicon_smile.gif
  Verka | #158772 Üzenet | 2011-03-22 18:51:47 | Válasz a #158770. hsz-ra Előzmény #158770
Boat,
ezt valamikor én írtam a Santorinis oldalra az autóbérlésről, de persze nem csak Santorinire vonatkozik, egy alapot ad az autóbérléshez, ha átolvasod:
http://santoinfo.hu/?p=453#more-453
  Verka | #158773 Üzenet | 2011-03-22 19:02:13 | Válasz a #158767. hsz-ra Előzmény #158767
Nekem őszintén szólva az utóbbi időben eléggé elegem lett a nemzetközi autókölcsönzőkből... Most legutóbb Athénban pont a Hertznél voltunk, de azonkívül, hogy iszonyat drágák, még külön is mindenért pénzt akarnak beszedni...

Ami a "legjobb" volt, amikor átolvastam a szerződést, az az, hogy benne volt, hogy bármi történik, egyből 15 €-t + nemtudommit kell fizetned. Aztán az is benne van a Hertz apróbetűjében, hogy baj esetén neked kell fizetned a jogi eljárás költségeit... Persze erre is lehet külön biztosítást kötni... nekünk kedvesen kiszámolta a hölgy, hogy 4 napra kb. 120 (!) € lenne egy olyan biztosítás, amivel ezt ki lehetne váltani... És akkor még ebben nincs benne maga a bérlés díja meg a többi biztosítás...

Az Indexen írtam épp valamelyik nap az athéni autókölcsönzős tapasztalatainkról...:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108632637&t=9146644

Ezek után én visszasírom az első, krétai autókölcsönzésünket, ami akkor még furcsa volt nekem, de most már nem is vágynék másmilyen szerződésre. Kifizettük a kocsit, s kérdeztük, hogy mi lesz, ha valami baja lesz a kocsinak, s a kölcsönzős csak legyintett, hogy ugyan, semmi az égvilágon, hiszen biztosítva van. icon_smile.gif
  BoAt | #158776 Üzenet | 2011-03-22 19:14:03 | Válasz a #158772. hsz-ra Előzmény #158772
Köszönöm Verka, nagyon hasznos infók, ezekről nekem fogalmam sem volt. Én annál az egyszem kölcsönzésnél a lopásra kérdeztem rá, a spanyol meg vigyorogni kezdett, hogy na és szerintem hová a bánatba vinnék a lopott autót egy szigetről és legyintett egyet icon_biggrin.gif
  Kokszi | #158784 Üzenet | 2011-03-22 21:31:24 |
Szia Boat!

Bugget semmit sem kért, csak a napi díjat,ami valamivel magasabb volt mint a helyi magán kölcsönzők díjai.
Gond akkor lehet ha törik az autó és a szerződésben áthárítják rád a casco önrészét.
  Babar | #158800 Üzenet | 2011-03-23 08:45:13 | Válasz a #158776. hsz-ra Előzmény #158776
Sziasztok!

Gondolom, hogy a bérelt autóval nem csak a baleseti kárt kell megfizetni, ha nem a rendeltetéstől eltérő használatból eredő károkat is. Pl.: leszakadt lengéscsillapító stb. Nyilván, ha egy ilyen megtörténik a sziget nyugati szegletében és értesíted a tulajt, hogy "HELP", ő pedig meglátja, hogy hol vagy, gondolom perkálni kell.Mivel Miloson a bérelt autóval nem kultiválják a sziget nyugati részére történő mászkálást, én azt ajánlom, amikor a sziget nyugati része kerül felfedezésre, hogy vagy terepjáró, vagy homokfutó bérlése az ideális.
Anno a szállásadónk apja is rendszeresen azzal járt takarítani az apartmanba, pedig Triovasalosból járt Pachenába, ami nem indokolja az ilyen verda használatát. Ugyan vannak nagyon jó minőségű földutak arrafelé, de pl. Agios Ioannis-nál már nagyon göröngyös az út és ez a homokfutó szerintem ideális erre a terepre. Csak az a baj, hogy nyitott, ezért meleg lehet és erősen égethet a nap is, de ez ellen lehet védekezni.
Ha most mennék Milosra, így csinálnám. Amikor mi voltunk, bizony sokszor féltettük a kocsit, hogy mi lesz, ha tönkre megy és ott ragadunk.

Üdv.: Babar
  Verka | #158805 Üzenet | 2011-03-23 10:30:06 | Re:
babar írta:
Gondolom, hogy a bérelt autóval nem csak a baleseti kárt kell megfizetni, ha nem a rendeltetéstől eltérő használatból eredő károkat is.

Minden attól függ, hogy milyen biztosítás jár a kocsihoz. Arra kell törekedni, hogy olyan helyen béreljen az ember, ahol lehet ugyan, hogy a napidíj egy kicsit magasabb (ezen szerintem nem szabad spórolni!!), de a biztosítás tényleg teljeskörű, tehát semmilyen kár esetén sem kell fizetni semmit. Ilyen létezik, csak meg kell találni...

De sajnos ezt csak mondani/írni könnyű, mert a valóságban sok helyen szeretnek trükközni, hogy azt hirdetik, hogy teljeskörű biztosítás, de ha elolvasod az apróbetűt, akkor kiderül, hogy pl. a kocsi alja nincs biztosítva, a gumik nincsenek, offroad használatra nem vonatkozik a biztosítás stb. stb. - szóval ezerféle dolgot ki tudnak találni. icon_sad.gif Meg szeretik teljeskörűnek hívni azt a biztosítást is, aminek van mondjuk 300-700 € önrésze is, márpedig az az én fogalmaim szerint nem teljeskörű... s az ilyen önrészes dologgal az is a baj, hogy ha van önrész, akkor minden karcolást szépen kifizettetnek belőle, ha olyan a kölcsönző...

Boat,
ha helyben béreltek majd, az azért jó, mert ott mindent meg lehet kérdezni + elolvasni. Próbáljátok meg elkerülni azokat a hibákat, amiket én is mindig újra és újra elkövetek icon_smile.gif, hogy a nagy sietségben nem figyeltek eléggé oda arra, hogy mit írtok alá... icon_sad.gif Ha nem lesz baja a kocsinak, akkor semmi gáz nincs, de ha igen, akkor fontos ez az egész szerződéses dolog... valójában csak baj esetén derülne ki igazából a kölcsönzőkről, hogy melyik jó, melyik nem...
  Hlimicsura | #158809 Üzenet | 2011-03-23 11:03:15 |
látom sok gondot okoz nektek az autó bérlésicon_smile.gif
Milos szigetét ne keverjétek össze athénnal vagy valamelyik nagyobb turista paradicsom forgalmával
itt a görögök sokkal figyelmesebbek a közlekedésben(főleg a turistákkal) mint a nagy helyeken
természetesen itt is történnek balesetek,de az nagy részben a turisták hibájából történik és nagyon elenyésző számban
aki ide látogat és polloniában bérel autót az menjen az axios autó kölcsönzőbe
őket ismerem és korrektek mindenben (velük szemben lakom)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 99 100 101 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu