#1552862011-01-23 18:33:28 Válasz a #155282. hsz-ra
Kinek a pap, kinek a papné. / ha jól néznek ki/ Ahogyan irtam a Maria apartmanba laktam, és mind a négy alkalommal.
Lényeg, hogy ez évben is Görögország!!
vikso
Én nem találkoztam darazsakkal Thassoson (Skala Potamia), pedig pár évvel ezelőtt két hetet voltam ott lehet nem bírták a szagomat A Melida Studosba voltunk, és nekünk is csak a teraszon volt a megszokott asztal és székek de mi bevittünk, főleg, mert egyik nap pont ebédidőben nagy széllel és dörgéssel járó vihar zúdult ránk és kénytelenek voltunk behurcolkodni A szállás nagyon jó és tiszta volt, egy fiatal görög pár volt a tulaj. Két apró dolog volt amit az elején negatívumként fogtam fel, az egyik, hogy eredetileg csendes, nyugodt környéknek jelölték meg csak ép elfelejtették feltüntetni a prospektusba, hogy valójában azon az egyetlen főutcának nevezhető szakaszon van, ami levezet a központi részbe a főútról. Néha elég zavaró volt a motorosok berregése, de nem volt azért vészes. A másik, hogy ez a főutca vezetett le a parthoz, ami hol homokos hol pedig kavicsos (néha köves) és elég keskeny volt és zsúfolt a központi részen. Viszont egy csekélyke 10-15 perces sétával főutca végén balra fordulva már széles, homokos partszakasz tárult elénk, természetesen kristálytiszta vízzel, ami lassan mélyült. Természetesen volt egy-két olyan rész ahol volt egy vékony réteg kavics (inkább nagyobb kavics, vagy köves) réteg, de ez nem összefüggő volt, így azoknak akik szeretnek kutakodni a víz alatt, mint én remek kagylókeresési lehetőség tárul(t) eléjük Egyébként itt szellősebben is voltak a napágyak és volt bőven hely saját napernyő felállítására is. Szerintem megérte ez a kis séta, főleg, hogy nyaralás alatt az ember pár kilóval nehezebben tért haza (nem mindenki) és nem feltétlen azért mert evés helyett zabál, hanem maga a nyugalom, a stresszmentesség mellékhatása is lehet Thassos fővárosából szárnyashajóval át lehet menni a szárazföldre, Kavalába, csak a visszaindulásra figyelni kell, mert amikor mi voltunk akkor reggel ment oda egy és valamikor kora délután már indult is vissza.
És valóban mi először 2006-ban a Pontiosban laktunk.
Most nézem, hogy anno nem írtam egy szót sem róla.
Most megteszem. A szállás tiszta volt, azzal nem volt gond. Viszont egy elég érdekes elrendezésű apartmant kaptunk. A hálónak volt terasza oldalra, az üres telekre. A konyha és étkező résznek semmi, csak a bejárati ajtó és a két helyiség közti ajtó és ablak (igen, ablak ). A tulajokkal nem sokat találkoztunk, inkább a házi banyával, aki az udvaron ült, és mindig úgy megnézett mindenkit, hogy az már rosszul esett....
Amúgy jól éreztük magunkat, hiszen az volt a cél. De többet nem mentünk vissza. A központi részhez viszonylag közel van, no nem annyira, mint a Melida.
Annyit mondok, hogy ha a tenger felőli 2 fős stúdiókat kapjátok, akkor csodás kilátásotok lesz.
#1557462011-02-01 18:28:59 Válasz a #155702. hsz-ra
Köszi Balázs. Az általad ajánlott lapon írtak lehangolóak, de én alapvetően optimista vagyok, ezért bízom benne, hogy most jobb lesz. Július elején megírom, mit tapasztaltunk. A magyar utazási irodák (forintért) csak ezt árulják, az euro árfolyam most nem éppen kedvező annak, aki venni akar.
Idén Thassosal szemezünk esetleg volt valaki Skala Panagiában az Emerald stúdióba az Aeolussal? Szivesen venném a tapasztalatokat.Juni közepe fele milyen az idő?
Előre is köszönöm.
#1569932011-02-23 15:54:14 Válasz a #156992. hsz-ra
Szia Ericsike!
Tavaly én is keresgéltem, kérdésemre buteo válaszolt, ha alul beütöd a keresőbe, hogy Emerald ki fogja dobni!
Ha még többet akarsz tudni, vedd fel vele a kapcsolatot, biztosan segít!
#1570012011-02-23 18:20:30 Válasz a #156992. hsz-ra
Skala Panagiában még nem laktam, de a helység maga szuper. Az időtől meg nem kell tartani. Egy alkalommal májusban voltam arra, és mondhatom nagyon jó idő volt. Jobb mint szetemberben. Persze a tenger kicsit hidegebb, de a parton nagyon gyorsan meleged lesz. Nekem a szeptemberi időpont a megfelelő - a kert miatt -, egyébként májusban mennék.
Jó nyaralást.
vikso