#1551482011-01-21 08:33:44 Válasz a #154860. hsz-ra
Szia!
Mi tavaly voltunk az Aethrionban, egyetlen dolog nem tettszett, hogy csak kint lehet reggelizni. Nincs bent az apartmanban asztal és székek. Amint kipakoltuk a kaját jöttek a darazsak és már korán reggel tűzött a nap. Volt ugyan napernyő az asztalnál, de nem sokat ért.
#1551912011-01-21 20:53:44 Válasz a #155148. hsz-ra
Ilyent még nem tapasztaltam, hogy az asztalt nem lehet a szobába bevinni. Ha mégis, akkor szólni kellett volna Áginak. Tudod, ...néma gyereknek......
A darazsak ellen, ott a görög kávé, ami meggyujtva elkerget őket. Szezon elején nincsenek darazsak. Ezt a szigetet mindig Robinson szigetéhez tudom hasonlitani. Vagyis az menjen ide, aki a természetet kedveli annak minden nehézségével, és gyönyörüségével.
Csak azért merem igy leirni, mert 4 x már itt voltam.
#1552032011-01-22 09:37:07 Válasz a #154822. hsz-ra
Szia Vicosz!
Ne haragudj, még most láttam meg az üzidet. Most a hétvégén írunk beszámolót a férjemmel, ketten jobban emlékszünk a helyekre és a nevekre. Ami hirtelen eszembe jutott azt a képek alá írtam.
Mi nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg strandon fürödtünk, kedvencünk a kis Márvány-part, Paradise beach, Psili Ammos ellátogattunk Theologos faluba (itt parkolni nem egyszerű, kevés időt tudtunk eltölteni, de nagyon hagulatos.) Theologoson keresztül haladván ellátogattunk Kastro-ban, ez egy elhagyatott falu a hegyekben. Működik egy étterem fenn. Hangulatos és az út .... félelmetes volt, de mi egy ford transittal megjártunk mindent Esténként, Panagia, Limenas, Skala Potamia főutcája nyüzsgése elvarázsolt minket.
Amire vigyázzatok sztem is a darazsak, nekünk volt egy kis balesetünk, a kicsik közül Milánt megcsípte/szúrta egy darázs bedagadt a pici keze és a kenőcsök amit a közeli patikában kaptunk nem használt. Inkább elvittük az orvoshoz. Szerencsére semmi komoly, otthon a szálláson kálciumot adtunk a kicsinek és a házigazdánk ecetes borogatást javasolt. Pár óra múlva már újra fürödtünk a tengerben. Legyen mindig kálcium nálunk ennyit azért megtanultunk!! Engem is megcsípett amúgy, de nekem semmire nem volt szükségem, magától elmúlt.
Üdv Niki, ha kérdésed van nyugodtan írj és ha tudok válaszolok!
Fogalmam sincs. Mindegyiktől félek. Valamelyik engem is megcsipett, mert ráfeküdtem. Nem kezeltem semmivel, bementem a tengerbe, és nagyot úsztam. Ági, a kint élő, segitőkész idegenvezető, ebben is partner, ha rákérdezel.
#1552192011-01-22 16:48:09 Válasz a #155191. hsz-ra
Mi tavaly voltunk Thassoson, nem abban az apartmanban, amiről te írsz, hanem a Blue View-ban, de úgy látszik, hogy ez helyi "jellegzetesség", hogy az apartmanban nincs asztal, csak a teraszon. Biztos nem mindenhol, de akkor van már rá több példa. Nálunk épp volt annyi hely szobában, hogy be tudtuk vinni az asztalt arra az időre amíg kajáltunk, de akkor senki semerre. A napernyő nem sokat tompított a tűző naptól.
#1552262011-01-22 18:17:17 Válasz a #155219. hsz-ra
Szépen néznénk ki ha egyfomák lennénk. Nekem ill. nekünk nem okozott gondot, hogy étkezéshez a déli v. inkább a délutáni napsütésbe az asztalt bevittük. Reggel, és este szerettem a teraszon reggelizni, vacsorázni. Maria apartmanba voltam, medencés hotel nekem nem jön be.
#1552422011-01-22 22:12:02 Válasz a #155226. hsz-ra
Jaa, gondot nekünk sem jelentett a ki-be pakolás, csak még nem tapasztaltunk ilyet máshol, hogy nincs asztal és szék a szobában. Viszont most látom, hogy az előbbi hozzászólásomat nika7 155148-as írásához akartam kapcsolni. Lehet, hogy ezért nem értettem, hogy mire írod, hogy szépen néznénk ki, ha egyformák lennénk?
Sziasztok!
Valaki megírná, hogy milyenek Limenas strandjai, illetve milyen a főváros éjszakai élete, tavernái stb Egyszer már voltunk ott kirándulni, de a strandokat nem láttuk, és magát a várost sem jártuk be. Ezért nagyon örülnék, ha valaki lenne olyan kedves és megírná a limenasi strandokról, tavernákról, szűk utcácskákról, boltokról stb a véleményét. Az Aeolus katalógusában jó kis szállásokat láttunk a férjemmel, de még nem tudtunk dönteni. Szeretjük a szép strandokat, szeretünk jókat enni, és szeretjük az esti forgatagot.
Előre is köszi a válaszokat!
#1552822011-01-23 18:11:30 Válasz a #155226. hsz-ra
Szóval ha már voltál az Aethrionban akkor bizonyára tudod, hogy a földszinti négyágyas apartmanhoz nincs terasz, a székek és az asztal a fal mellé vannak rakva. Bevinni sajnos négy széket és egy asztalt nem azért nem lehetett mert nem bírtuk volna ki, hanem azért mert nem fért be négy szék, mi pedig mind a négyen egyszerre szerettünk reggelizni. Ettől függetlenül én nem írtam hogy nem élveztem volna a nyaralást, sőt még 40 euróért naponta tovább is maradtunk, mivel mi egyénileg voltunk nem busszal!
A darazsak pedig a füstölő kávé ellenére is kellemetlenek voltak, de nemcsak itt hanem a strandokon is. A görög csodaszer amit Ági ajánlott sajnos nem vált be, mert ugye mint írtad nem vagyunk egyformák! Hárrom csípést szedtem össze, ebből egyet pont reggeli közben. Sajnos az egyikkel még októberben is orvoshoz jártam, mert elfertőződött.
Tasszosz valóban gyönyörű, de a darazsak miatt nem lett a szívem csücske! Az még mindig Lefkada!