Valcsi!
Nekem nincs frappé készítõ gépem, szerintem a görögöknek sincs minden háztartásban. Nekem marad a jó öreg botmixer. Sem látványban, sem ízben nem különbözik attól, amit másfél hete kinn ittam. A mai adagom már lement, de a holnapiról csinálok nektek egy fotót.
A csutek nevû bálnát levágtam a képrõl.
Szerintem is mindegy, hogy csinálod, a lényeg, hogy úgy is fincsi! Én csak azért írtam le, ha valaki kedvet kap, ilyen gépet venni, tudja...
Kérdezném, hogy a botmixet alatt a rendes vastag nyelû kézi turmixolót érted, amivel gyümölcsöt is lehet trancsírozni?
Nekünk az nem férne bele a pohárba, mert elég nagy feje van, de a frappécsináló ugyanezen az elven mûködik, de amúgy ez sem rossz ötlet.
A kávé habosító nekem nem jött be.
A botmixeremnek elég nagy feje van, de van hozzá egy mércés pohár és abban elfér a fej(használhatsz nagy szájú üveget helyette). Egyébként hagyományos késes mixer, a vadas mártást is ezzel pempõsítem.
Ha ilyet használtok, csak nagyon óvatosan vele. Mindig le kell engedni az edény aljára és lassan emelni rajta. Nem szabad teljesen a tetejéig emelni(alatta 2-3 cm-re), mert utána jöhet a takarító brigád.
Csutek, remek kép, fõleg a háttér passzol nagyon jól hozzá!
Más: a barátom szerint néha vízizõ a frappé, amit csinálok. Erre azt a magyarázatot kaptama görög férjes barátnõmtõl, hogy ennek az az oka, ha túl nagy habot csinálok,akkor a nescafé mind a habban van és a "lének" nem marad kávéíze. Õ azt javasolta ne csináljak olyan vastag habot,mint Csutek fotóján van. Annyi igazság lehet is benne, hogy amikor a végén a habot kanalazom annak tömény, keserû kávé íze van.
Szóval egy szó a vége, nekem még van mit csiszolnoma frappékészítésemen, míg egyszer tökéletes lesz.
Én a tejjel együtt verem fel, aztán hagyom vagy tíz percet pihenni. Így mindenhová jut kávé íz. Akkor egy kicsit leülepszik. Ilyenkor meg dobom néhány jégkockával.
Ettõl az elkészítési módtól egy görög lehet, hogy harakirit követne el. Habár a görög bártulaj is így csinálta, kb 15 percet vártunk egy frappéra, ha tejjel kértük, de Kavalában is sokat várattak, pedig kevés volt a vendég. Nem tartom kizártnak, hogy ha tejjel kéri valaki, a kávét és a tejet együtt verik fel.
Nagyon köszönöm a frappét! Most sajnos nem tudok ilyen fincsit inni mert melózom, de este otthon bepótolom.
Tényleg tökéletes a háttér, együtt a két kedvenc!
Jelentem, kipróbáltam hasonlóképp a frappét, ahogy te javasoltad. Sokkal jobb, azaz finomabb lett!!! A nescaféhoz és cukorhoz egy ujjnyi vizet és két ujjnyi tejet adtam, így vertem fel. Az eredmény sokkal krémesebb és jobb ízû lett. Így megoldódott a vizes frappénk problémája is. A páromnak is nagyon ízlett!
Köszi.