Amikor képeken láttam Pirant, én is úgy éreztem, hogy látnom kell, és nagy szerepet játszott abban, hogy Szlovéniát választottuk.
Aztán sokat olvastam fórumokat, útikönyveket, és egyre kíváncsibb lettem erre az országra, ami végül valóban lenyűgözött.
De rám sokkal nagyobb hatással volt a Bohinj tó, a felhőkbe burkolózott hegyek, a Skocjan barlang, vagy a szurdok... a természeti szépségek, különlegességek.
Piran is szép, hangulatos; kacskaringós, érdekes, de annyira nem fogott meg, mint elsőre gondoltam.
Annyira csend van itt...talán ebben az uborkaszezonban megpezsditené egy kicsit a sziveket egy tervezgetős-gondolkodós,szavazgatós játék.
Irogattam a nyári Firenze-élményeimet és kijött egy mondat:Firenze nekem benne van az Európa top 10-ben...
érdekelne,kinek mi az Európa top 10...
#1541902010-12-14 16:59:02 Válasz a #154176. hsz-ra
Firenze (meg Lucca, meg Siena) nálam is benne van a Top10-ben. Elgondolkodtattál. Még soha nem próbáltam meg sorrendet felállítani, de előfordulhat, hogy most megpróbálok.
#1541912010-12-14 17:54:18 Válasz a #154178. hsz-ra
Hú , ez nagyon hivatalosan hangzott. Egyszerüen csak arra gondoltam, hogy nem tévesztettél-ééé nevet. Mindkét hely hasonlóan gyönyörü . Kiváncsivá tettél, és ha lehetőségem lessz a Bohinj tó környékét is megnézem.