Most láttam, hogy a stifado-ba nem csak fahéjat, de szegfûszeget is tesznek. Klassz lehet, annak ellenére, hogy nem rajongok sem a marháért, sem a nyúlért. Lehet, hogy megcsinálom csirkébõl?! A mûsorvezetõ szerint abból is lehet.
Malacsültre fahéjat??????
Na ezt se igen hallottam még, de még csak elképzelni se tudom.
az biztos, ha neki fogok a Muszakának, tenni fogok bele fahéjat, elrontani csak nem fogja.
Szia Andra!
Megkerestem a receptet, ami alapján a malacot csináltam. Indiai recept és nem csak fahéj, de szegfûszeg is volt benne.
Nem szeretem a zsíros dolgokat, de ennek olyan finom volt a bõre. Hmm!
Már írtam, hogy a családomban több szakács is van, köztük Anyu. Kóstolta a malacot, amire azt mondta, hogy ilyen finomat még nem evett.
A fahéj és szegfûszeg nem érzõdik, de valami pluszt ad az ételnek.
Szívesen megkóstolnám, hogy milyen lehet az íze. Bár a szegfûszeget kifejezetten utálom, de a baklavában sem érzõdött, ha volt egyáltalán benne.
Amíg nem érzõdik külön az íze, addig nem zavar, ha az ételben van.
Itt Budapesten (lehet, hogy az ország más boltjaiban is) a Plussz élelmiszerboltokban akciósan lehet kapni eredeti görög Fetát, Tzadzikit, joghurtot, frappét és gírost is. Tényleg olyan az ízük mint kint Görögországban.
Akkor én ebbõl az élménybõl lemaradok, mivel nem vagyok pesti.
Bár lehet, hogy nálunk is van Plus áruház, mintha egyszer találkoztam volna a szórólapjukkal.
Jó kis frappé, milyen jó is lenne...!!!!
A frappét már próbáltam. Nem görög készítmény, nem is hasonlít az igazira. Ha gondoljátok leírom, hogy én hogy csinálom.
Az a bizonyos üzlet minden nagyobb városban van és egységes az akciójuk. Holnap megyek és veszek pitát.
Nekem az idén hozott a barátnõm a 6 hetes görög tartózkodásából egy frappé készítõ gépet. Csak nála láttam ezt életemben elõször, elõtte azt sem tudtam, hogy lesz a frappé. Aztán meg mondta a Valcsi, hogy neki már régen van olyan gépe, õk is kint vették. Na erre az idén Samoson mindenütt ezt a gépet kerestem, de csak olyat találtunk, ami rozsdamentes acélból volt és 60 Euro lett volna. Amit a barátnõm hozott nekem az mûanyag és 7 Euroba került.
Azóta minden nap van nálunk frappé, mert a párom nagy kávés, én kevésbé.
Ez tulajdonképpen egy turmixgép szerûség, a tetejébõl egyetlen rúd nyúlik lefelé, aminek a végén kis ventillátorszerûség forog.
Úgy kell csinálni a frappét (ezt görögtõl tanultam, azaz a barátnõm görög férjétõl), hogy beleteszel egy hosszúkás pohárba annyi Nescafét, amilyen erõsnek szereted, (mi egy púpozott kanállal teszünk) meg annyi cukrot, ahogy szereted. Hozzáteszel két ujjnyi vizet és jó habosra kevered. A gép szerepe csak ennyi volt. Aztán a pohár oldalán csurgatva (hogy ne roncsolja szét a habot) beleeresztesz a pohárba egy kis tejet (attól függ, mennyire tejesen szereted, vagy mennyire vizesen), és a maradék helyre, pedig belecsurgatsz csapvizet. Én még beleteszek a végén egy hatalmas kanál vanilia fagyit, mert utálom a kávét, és csak így tudom meginni. Görögországban is mindig két gombóc vanília fagyit kérek bele.
Ezek szerint én nagyon nagy barbár vagyok a frappéval kapcsolatban.
Csinálok egy gyenge instant kávét kb 1 dl vízzel, sok cukorral(csak így bírom meginni a kávét), hozzá öntök egy dl tejet és a botmixerrel felhabosítom. A lényeg, hogy a mixert ne engedd le az edény aljára, csak a tetejétõl kb 2 centire.Hihetetlen kemény habja lesz. A férjem Fourkán látta így, az egyik bárban.
A 2 dl folyadékal tele lesz a 6 dl-es edény, ami a mixerhez van.
Nem baj az hogy Te másként készíted a Frappét. A lényeg, hogy Nektek úgy ízlik!!! Egyébként én is úgy csinálom mint Andi. Még 1996-ban Stavrosban mutatta meg Jorgo az elkészítését, és Thasszoszon sikerült vennem frappekészítõ gépet, amit azóta is használok.