Pefkochori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 361
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fogtunder
Aktív fórumos
Aktív fórumos
178 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141689 Üzenet linkje2010-06-29 17:32:38 

Na végre van hozzáférésem icon_smile.gif Isti sokáig takarítasz,sok víz folyhatott be icon_eek.gif Kérjük a beszámolót icon_surprised.gif
# 362
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141691 Üzenet linkje2010-06-29 17:35:40 

Hú de eréjes itt valaki!!!!!
Már csak 41 nap és gó.
Várod mi?

# 363
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141711 Üzenet linkje2010-06-29 19:49:07 

Innen úgy látszik mindenki eltünik.
# 364
Fogtunder
Aktív fórumos
Aktív fórumos
178 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141740 Üzenet linkje2010-06-29 21:40:33 

Te közelebb vagy,mint gondolnád icon_biggrin.gif Meggyógyult a haver válla?
# 365
Isti66
Aktív fórumos
Aktív fórumos
68 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141779 Üzenet linkje2010-06-30 10:16:21  Válasz a #141689. hsz-ra Előzmény #141689

Sziasztok kedves mindenki!

Túl vagyok a vizszivattyúzáson , így itt vagyok, az elöbb már neki estem egy hosszabb leírásnak,de kidobott a rendszer, így most megpróbálom több apró részletben. Elöször is Tanisznak egy gyors választ: A Petridis hotel közvetlenül az Ioli mellett van a másik sarkon, szerintem legalább ugyanolyan jó mint az Ioli, így ha nem titkos, hogy melyik utazási irodánál mennyiért foglaltad , kérlek oszd meg velünk. A megközelitésről és egyébb helyekről majd megpróbálok valamilyen térképet szerkeszteni, de a 7.oldalon lévő térkép jó, azzal a kiegészítéssel hogy egy kicsit a kereszteződésig húzódik el az apartman (ott van a Petridis is). Autoval érdemes a falu elérésekor egy kék informácios épület mellett lévő parkoló után rögtön sréhen jobbra lekanyarodni, az egyenesen oda visz. Nem ajánlom a merőleges lekanyarodást mert ott a híd alatt megy az út ( ez megy le a strandig is), így nem lehet lekanyarodni, ha ezen átmentetetek akkor inkább forduljatok vissza, mert az egyirányusítások csak erős idegzetűeknek. Az apartmant mi délben eltudtuk foglalni, erős orosz akcentussal rendelkező, de csinos recepciós csaj kedves irányításával. Az apartmanok gyakorlatilag három nagyobb épület komplexumból állnak melyből kettő egy parkot ölel körül ( lásd 4.oldal) és egy ezek mögött, erre van a medence is és a parkoló.A medence egy kisebb gyerek ( kb 80 cm) és egy nagyobb 120-270 cm mélységű részből áll. a bár nem tünt túl drágának egy kóla 1,5 eur, egy sőr 2 euro volt. A parkolo nem túl nagy , ám de poros (tulajdonképpen egy üres telekrész).

# 366
Isti66
Aktív fórumos
Aktív fórumos
68 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141785 Üzenet linkje2010-06-30 10:45:30  Válasz a #141779. hsz-ra Előzmény #141779

Az apartmannoknál általában a konyhai oldalt éri a nap délelött és a hálószobait délután. Van egy elhúzható erkélyajtó és egy elhúzható redöny rész mindkét oldalon. És van egy-egy sötétitő függöny, de normál függöny nincs és ez nagyon zavaró, főleg ha világosságot is szeretnél. Így ha lehetőségetek van, érdemes bedobni a kocsiba egy kb 2,5x3-as függönyt fakarnishoz való csipesszel, mely garantálja a szabadmozgást anélkül, hogy örökké sötétbe kelljen lenni. A konyhai felszerelés szigorúan létszámarányosan kiszámított. 2 edény egy nagyobb és egy kisebb , evőeszköz, mélytányér lapos tányér, egy egy ivópohár és kávéscsésze. Bögre nincs, normál hütő szekrény kicsi fagyasztó résszel van. Takarítás naponta, vasárnap kivételével. Ágynemű és törölköző csere kb hetente kétszer. Az apartmann a kulcson elhelyezett segédeszközzel kapcsolódik áramkapcsolóhoz, és csak ezután lehet elektromos cuccokat használni. Javasolom , hogy az egyszerübb mozgás érdekében érdemes 1-2 kulcsot másoltatni ( falú közepén a főut mellett 1,5 euróért másolnak). TV van az apartmannban kb 6 csatornával. Klima távírányító fizetés ellenében. Itt érdemes megfontolni, nagy meleg esetén a baráti ismerős családok közös távírányitó használatát, vagy kipróbálni , hogy egy beállítást követően (áram megszünés után is) visszaáll e eredeti állapotába), esetleg körülnézni itthon, hogy lehet e a tv-hez hasonló tanítható távirányítót kapni a klimához. Van helyi abc az apartmann területén, amely kintről bentről megközelíthető, de én javasolom a két nagyobb áruházat a főuton (ez a 7.oldalon lévő térképnél 2 utcával visszább a főút két oldalán van) általában tej, kenyér viszonylatban darabonként 20 centel olcsóbban meglehet venni mely kb 60 ft/db. Két hét alatt ezekből egy teljes napi költőpénz összejön.. Szerintem főszezonban kicsit zajos lehet az apartmann rész, de ez vendég függő is. Sokan jönnek szerbiából, egy részük tud magyarul is, még ha nem is mindig beszélnek úgy.
# 367
Isti66
Aktív fórumos
Aktív fórumos
68 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141791 Üzenet linkje2010-06-30 11:12:52  Válasz a #141785. hsz-ra Előzmény #141785

Fürdési lehetőségek: Apartmann - melegvíz mindig van...(ez az elöbb kimaradt azért írtam le), A partra egyenesen le visz az ut , kb 5-6 perc, kellemes strand részre értek le. Mi megszokásból ettől 2-300 méterre balra szoktunk lenne a sétány végén a vendéglő után ( de ez csak megszokásból). Innen az út tovább kanyarog és 50 méterrel késöbb van egy rész ahol esténként egy játszópark üzemel, itt 5 euró/ gyerek árért korlátlan ideig játszhatnak a gyerekek, a belépő tartalmaz egy üditőt és egy kroaszant is. Napernyőben érdemes nem neylonosat venni hanem vászonos jellegüt, ez a túlélés esélyét adja meg kánikulában. Mi általában vittünk le sima áruházban kapható 1,5 literes lehűtött vizet, és az út melletti nagyáruházból 3 db-os kroaszant 1 eur-ért, ez a gyerekek partmenti gyors étkezését teszi lehetővé a főétkezések között. A kikötő közvetlen közelében és barangolásotok esetén a sziklás részeken találkozhattok sűnivel, máshol nincsen. Idönként fogtok találkozni meduzákkal, de ezek a fajok az emberre teljesen ártalmatlanok, nem kell félni tőlük, kézbe vehetők. Ha a parton megszomjaztok, érdemes egy közeli marketet felkeresni ezek általában a kikötő utáni részeken van a partmentén, mert lényegesen olcsoban lehet itt hozzájutni, mint vendéglős részeken. A nyugágyak a parton általában egyszeri kötelező fogyasztáshoz kötöttek. Ha kirándultok érdemes Palouri strandját megnézni (itt lassabban mélyül) illetve az elötte lévő nagyobb öblöt is szemügyre venni. Palouri strand kb 10 km-re lejjebb van és a 4.oldalon van kép róla. Itt általában 4 euro minden ital. Ha van esteleg kis gumicsónakotok , pár lóerős motorral akkor javaslom használjátok ki, el lehet mindenhova jutni a partmentén. A falut elhagyva van egy normál kikötő rész kis hajóknak ,ezután van egy öblös rész ide is érdemes elmenni bóklászni , kicsit búvárkodni ( búvárszemüveg kis légzőpipa) , szép dolgokat lehet látni a sziklásabb helyeken. Érdemes egy napot szánni arra , hogy a szigeten körbe utazva szép helyeket megnézegetni és közben strandolgatni( erről még irok majd bővebben ). Mi általában este 8-ig voltunk a parton, addig elég kellemes volt. folyt köv.
# 368
Tanisz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141809 Üzenet linkje2010-06-30 13:33:04  Válasz a #141779. hsz-ra Előzmény #141779

Szia Isti66!

Nagyon szépen köszönöm az infót, sokat segítettél!
Örök hála!icon_smile.gif

Nem is maradok én sem adós az információval!
Teljesen véletlenül akadtam rá a lehetőségre, kissé bizalmatlanul álltam először hozzá, de aztán minden jól alakult. Google-ba írogattam kulcsszavakat, úgy dobta ki, még anno.
A lényeg az iroda a Tesco Utazási Iroda, pontosabban ez http://www.tescoutazas.hu/

Kissé furcsáltam, hogy már ezzel is foglakoznak,de megérdeklődtük, leinformáltuk stb. Aztán kiderült, hogy végülis a Neckermann-nal fogunk leszerződni (pontosabban a Székesfehérvári kirendeltségükkel,asszem, de azért utánanézek, most nincs előttem a szerződés), a Tesco, csak társ iroda. Így ez megnyugtatóbb.
Túl sokat ők sem tudtak mondani a szállásról, mert náluk is ez évtől van.

Két kétfős stúdiót foglaltunk, kaptunk némi kedvezményt is, volt valami akció akkor, de nem sokat, max 1000 HUF / fő, az is valami. A lényeg, hogy 10 éjszakára július 26tól, 64 500 HUf-ot kellett fizetni, ami azért egy jó tízessel kevesebb mint az IOLI, ha jól tudom.

A Neckermann oldalán nincs fent maga a szállás.
Viszont azóta kutakodtam és a youtubon van egy 2007-8-as ajánló videó a hotelről, máshol vannak képek, akiket érdekel belinkelem őket!

Ha majd eljön az idő, akkor majd személyes tapasztalattal is tudok szolgálni, na meg remélem jó sok fényképpel, sok élménnyel, fürdéssel,hőséggel..stb icon_smile.gif

További szép napot mindenkinek!

# 369
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141821 Üzenet linkje2010-06-30 14:30:51 

Isti
Köszi a beszámolót de érdekelne, hogy az apartmanon van e szunyogháló, melyik tavernát találtátok a legjobbnak árak stb.

# 370
Anic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141850 Üzenet linkje2010-06-30 20:05:29 

Sziasztok!
Én is bekukkantottam... icon_smile.gif

# 371
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141851 Üzenet linkje2010-06-30 20:06:32 

szia mizujs rég halottam rólad
# 372
Anic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141853 Üzenet linkje2010-06-30 20:09:43  Válasz a #141851. hsz-ra Előzmény #141851

Már én is készülök vissza... Be szoktam nézni ide, de nagyon lassú a netem.
# 373
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141854 Üzenet linkje2010-06-30 20:13:45 

irtam neked mailt.
Mikor indulsz?

# 374
Anic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141855 Üzenet linkje2010-06-30 20:20:40  Válasz a #141854. hsz-ra Előzmény #141854

Jövő héten kedden vagy szerdán estefelé indulunk. Már hiányoznak a kintiek. icon_wink.gif
# 375
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141856 Üzenet linkje2010-06-30 20:23:20 

akkor 1 héttel megelőzöl mert mi utánna szerdán este indulunk
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek