Na ez az, amit én eddig baklavának hittem. Barna piskótából van és ét van itatva mézzel, a tetején nekünk dió volt, meg benne is kis darankák. Ha erre gondolsz, de én sem tudom, minek hívják.
Andi
ferrari!
Az az igazság, hogy nem én "jegyzetelek", én csak nyelek nagyokat. Bár ma "túlzott zabálásból eredõ gyomorrontással" szenvedek, de tegnap egy szomszédos országban nagyon kedvesen fogadtak, rengeteg étellel kínáltak egész nap, és iszonyúan finomakat fõztek. Már mondtam: én nagyon szeretek enni fõleg ha nem nekem kell fõzni. Hát most szenvedek egy kicsit.
Van a görögöknek egy piskótához hasonlító mézes sütijûk aminek mandula van a tetején. Nincs meg valakinek a receptje?
Ilyen receptet nem találtam, de 12 nap múlva igyekszem bepótolni
Addig is itt egy állítólag õsi recept:
"Krüszipposz szerint: végy diót, mandulát, mákot óvatosan pörköld meg, tiszta mozsárban törd össze, majd adj hozzá mézet, tajtékport, borsot. Az elegyet, mely a borstól fekete lesz, õröld meg, dolgozd össze. Ezután végy szezámolajat, mézet és lisztet, gyúrd össze, majd nyújtsd ki a tésztát, és vágd ketté. A két tésztalap közé kerüljön az elõbb elkészített fekete töltelék."
Csak tudnám mi az a tajtékpor és hol lehet kapni
Csutek!
Én még nem ettem okrát, bár az idén nagyon szemeztünk vele. De mivel azt mondták, hogy lényegében egy ízetlen zöldségféle inkább kihagytuk. De ha hozzájutsz egy próbát megér. Én Thesszalonikiben a piacon láttam árulni, de lehet hogy máshol is kapsz.
Csak egy iciri-picirit. Sajna már nem férek a bõrömben. Muszály valami görög eledelt készítenem, hogy ráhangolódjak a nyaralásra.
Kükönben is. Bennem a jószéndék meg van. Bárki kaphat a remek mûvembõl, de ha nem kell, nem tehetek ellene semmit.