Szanna,
hiába kérdezel rá "időben"...Nálunk csak közvetlenül iinduláskor derült ki, hogy nem jön a Seajet, persze addigra már kijelentkeztünk a szállásról és leadtuk a kocsit...Ja és azt sem tudták megmondani (csak 5-6 óra múlva), hogy mikor is jön a következő lehetőség, amivel továbbutazhatnánk. Egyébként az még aznap este volt, úgyhogy volt kb. +12 óránk Miloson...
Milosra kompolók:
Talán érdekes lehet: ha helyben veszed a jegyet és törlik a járatot, helyben vissza is kapod a pénzt. Ha viszon neten vásárolsz akkor csak utólag, pár hét mulva utalják vissza az összeget a kártyádra. Ezt sem automatikusan, hanem írni kell nekik, mire megkérnek, hogy postázd el az eredeti jegyeidet a megadott címre, majd csak ezután utalnak.
Szerintem, ha hosszabb útra, autóval kompolsz érdemes előre venni a jegyet a biztonság kedvéért, viszont ha rövidebb útra (kissebb hajóra-ami jobban ki van téve az időjárásnak) készülsz,akkor: NEM.
#1336912010-05-09 16:18:35 Válasz a #133676. hsz-ra
Sziasztok!
Mi is azt csináltuk mint Szanna. Elküldtünk vagy 50 e-mail-t és jöttek is a válaszok szépen. Néhánynál visszaírtuk, hogy " the prices is too expensive for us". Erre volt aki azonnal reagált és engedett az árból 5-10-15€-t is. Rá lesznek kényszerülve, az idén nyáron különösen, hogy engedjenek az árból.
Most is ezt csináltuk a Karpathosi és a Santorini szálláskeresésnél is.
Ami a kompokat illeti: A lassú kompok sokkal nehezebbek és terjedelmesebbek ezért kevésbé vannak kitéve a hullámzás veszélyeinek. Ezek az (autót is szállító) kompok csak végső esetben nem mennek. A gyors de kis kompok viszont sokszor kimaradnak.
Szerintem, ha saját autóval megy valaki, nagy komppal, főszezonban talán érdemes előre foglalni. Nem az emberek nem fognak elférni a fedélzeten, hanem a hajó autó tárolására szolgáló része véges és ha nem fér fel a verda az gáz. Ha viszont valaki autó nélkül utazik a kompon, akkor elég egy órával előtte megvenni a jegyeket még főszezonban is.
Amikor mi voltunk június elején, Pireusban annyi hely volt még az autós fedélzeten, hogy nagypályás focimeccset lehetett volna játszani. Viszont a mellettünk indulásra kész kompon (Santorinira ment) nagy tömeg volt a fedélzeten.
Babar
Szia Döme !
Köszönöm szépen. Ez több mint rendes dolog volt a részedről.
Babar írta régebben ,hogy kevés a jó áru taverna. Mi a helyzet kajafronton? Hol ettetek finomakat ? A boltok választéka és árai milyenek?
Előre is köszi :kokszi
#1337202010-05-09 22:32:25 Válasz a #133712. hsz-ra
Kokszi,
nekem legjobban az Adamas kikötősorán lévő OFlisvos nevű taverna tetszett, sokat vacsiztunk ott. Esténként talán itt voltak a legtöbben, szerintem nem véletlenül...hatalmas adagok,széles választék,figyelmes-gyors-korrekt kiszolgálás (nem sok hely kapcsán írtam ezt le idáig...). A neveket sem szoktam megjegyezni, de erre kapásból emlékszem...
Utolsó nap (csak, hogy mégse együnk mindíg ugyanott) beültünk a mellette lévő (nem tudom már a nevét)helyre, hááát ott elég sz'r volt a kaja...
Pékségek: Adamasban egyik sem jött be, volt ahol simán odaadtak pár napos, kőkemény kenyeret...Pollóniában viszont-mint már írtam-tényleg jó kis helyet találtunk...ja ott is vendéglőztünk egyet, finom volt a fekete-kagyló, de annyira azért nem voltam elájulva...
Cukrászda Adamasban:szeretem a görög sütiket, de az ott árulak igencsak íztelenek voltak (nem voltak rosszak, csak éppen az a kicsi + hiányzott belőlük, amitől jók lettek volna).
Ebéd Kimoloson (az egész napos hajókirándulás során): nagy lehúzás, kiköt a hajó, parton két taverna, irány a messzebb levő, rendelés a felsorolt ételekből íven beikszelve (nagyon gáz,én ilyet még nem is láttam!), és csak jóelőre elkészített ételekből választhatsz húzós áron. A kaja ízetlen és kb.fél adag a megszokotthoz képest, az ára viszont másfélszeres, még a kenyeret is külön felszámolják...Gondolom, hogy csak a Milosról hajókirándulás során érkező vendégekből élhetnek, egyszer pedig mindenkit át lehet vágni...
Önellátás: nekem kb. itthoni áraknak megfelelőnek tűntek az alapanyag-árak, ha jól emlékszem tavaly Szanna írt erről pontosan, talán az "Aktuális árak" topicba...
Szeretek főzni és a nyaralás során is gyakran szoktam, de Miloson csak egyszer tettem, annyira ízlettek az OFlisvos ételei...
A máshol könnyen elérhető "kézi gyros"-t viszont talán csak Adamasban láttam egy helyen...talán azért, mert a szigeten leginkább csak görögök nyaralnak, ők pedig nem igazán sietnek, inkább kényelmesen beülnek valahová...
#1337322010-05-10 08:10:06 Válasz a #133720. hsz-ra
Sziasztok!
Igen, az aktuális árak topicba írtam az árakról.
Döme, ha jól emlékszem a kenyeret minden étteremben külön felszámolták.
Kezes gyrosost és is csak egyet ismerek. A busz pont előtte áll meg, mellette pedig a taxi állomás van (Adamas).
Szia Döme!
Az Oflisvost kifogjuk próbálni. Nekünk nagyon fontos a jó minőségű étel. Több helyet már lehúztam az ehetetlen kaják miatt .Ezért már kaptam hideget-meleget itt a fórumon. Egyetértek veled ki kell fogni a jó minőségű ételt Görögországban. Kimolosra komppal, autóval szeretnénk átmenni egy nap. Saját szervezésben és a tanácsod alapján, akkor hűtőtáskával.
Köszi a segítséget. Üdv.:kokszi
#1338622010-05-10 22:28:45 Válasz a #133855. hsz-ra
Szia Kokszi,
lehet, hogy félreérthető voltam ,
mi Kimoloson csak azt az egy tavernát próbáltuk, amit leírtam. A többi lehet, hogy jó. Ha saját kocsival mentek, nem kell hűtőtáska, inkább próbáljatok ki egy másik helyet!
Visszatérve a Milost teljesen megkerülő hajóútra: nekem nagyon tetszett, (igaz ez a kimolosi ebéd fájt egy kicsit), de semmi esetre sem hagytam volna ki az egész programot.
#1339962010-05-11 18:58:37 Válasz a #133855. hsz-ra
Szia Kokszi!
A kimolosi kirándulásod saját autóval és komppal 1 napra tökéletes választás.
A kimolosi hora szenzációs, nem szabad kihagyni.
Ez az egyik sziget, ahol szívesen laknék.
Üdv.: Babar
Sziasztok!
Aki Milosban gondolkodik annak ajánlom,hogy gondolja át a szállásfoglalás gondolatát. A legtöbb helyről ahova írtam,már nem tudtak júli 5-11.-ig szállást adni. Az olcsóbb kategória, értem ez alatt az 5o euró környékit nem nagyon volt már.
Mivel 22.30-kor érkezik a kompunk /ha nem késik/Milosra ezért foglaltam előre szállást.Az első két éjszakára viszont már csak szobát kaptunk,utána lesz csak apartmanunk.Az ár viszont rendben 35és 40 euró. Egyszóval arra nem gondoltam,hogy ennyire kelendőek a szigeten a szállások....
kokszi
Szia Kokszi!
Július az oka ennek, szerintem, az már főszezon. Ti már elindultok, amikor mi még nem jövünk haza a nyaralásból, majd lesz mit mesélni, ha mind itthon leszünk!!! Nagyon jó szigeteket választottatok. Iosról még itt alig írtak, arra nagyon kíváncsi leszekmit mesélsz, de majd a saját topikjában.
Üdv, Andi
#1375712010-06-05 08:31:55 Válasz a #137519. hsz-ra
Sziasztok!
Ez a szállás dolog megdöbbentő! Ez valszeg betudható a főszezonnak és annak, hogy MILOS CSODÁLATOS CÉLPONT a turistáknak.
(Tavaly mi egy 8 szobás szálláson voltunk és 12 napig egyedül voltunk, a többi szobában senki sem volt. Igaz ez Pachena településen volt és Június 10-21-ig)
#1400102010-06-18 13:43:08 Válasz a #133632. hsz-ra
Szia Mediterraneo!
Megköszönöm, ha nekem is átküldöd a gyűjtésedet!
Ha minden összejön, 07.09-én vagy 10-én érkezünk a szigetre.
Minden érdekel erről a csodás helyről: látnivalók, strandok, szállás.....
Nem szeretnék vitát nyitni Milos ügyben. Tiszteletben tartom mindenki véleményét.
Milos sziget összességében nekem kevés. Számomra ez a sziget szebb a fotókon mint a valóságban. Előtte szebb,hangulatosabb helyeken jártunk. Miloson szerintem nem kell megküzdeni a természeti szépségek látványáért. Ez csak pénztárca kérdése és bárhova elvisznek egy hajóval. Adamasban egyetlen taverna volt ahova beültem volna vacsorázni . A többi nem az én világom volt. Folegandroson viszont az összeset kipróbáltam volna szívem szerint. Ott minden este beültünk valahova. Miloson erre valahogy nem vágytunk.. Ezek az apró dolgok alapján mondtam azt,hogy ez a sziget unalmas szárazföldi résszel és csodaszép tengerparttal bír.
Valóban sok mindent nem láttam a szigetből , a véleményem természetesen csak az általam bejárt részekre vonatkozik.
Viszont azt fontosnak érzem,hogy elmondjam a véleményemet. Ha én olvastam volna hasonlót akkor elgondolkodtam volna arról ,hogy utazzunk e a szigetre.
Nekem fontosabb egy hangulatos Hora,egy esti séta a természetben, órákat gyalogolni egy elhagyott öböl kedvéért, közben kecskepásztorokkal kézzel lábbal komunikálni és szamarakat fotózni,mint több száz ember között lenni egy valóban csodaszép strandon. A legtöbb strandon csak fotóztunk nem volt kedvünk bemenni a tömegbe. Milost nagyon kevés választja el a turistagyáraktól,ez nem az én világom. Az értékei vitathatatlanok ,de nem csak erről szól ez a sziget .
Kokszi, igen, az utazás sajnos többek között egyrészt pénz kérdése is...DE (a képeid alapján) le se jöttetek az aszfaltútról (hajót sem béreltetek) annak érdekében, hogy egy-egy különleges helyre eljussatok. Erre próbáltam finoman célozni azzal, hogy "meg kell egy kicsit küzdeni a látnivalókért"...
Ezzel sajnos a legszebb, legérdekesebb helyeket hagytad ki, így amit láttál az tényleg elég kevés ahhoz, hogy csak némiképp is valósághű képet alkoss.
Egyébként, múlt évben olvashattál (volna) a tiedhez hasonló véleményt, igaz, pont olyantól, aki még kevesebb helyre jutott el a szigeten...
Ha Adamas nem tetszett (mi az OFlisvosban nagyon jókat kajáltunk), miért nem sétáltatok egyet pl. Plakában vagy vacsoráztatok Polloniában (ahol nagyon finomak a kagylók)?
Csentem pár képet a GoogleEarthről hangulat-ügyileg Plakáról:
Túristagyár?!
Hát nem tudom... augusztus végén pont annyian voltak a strandokon, mint amennyi a Kiklád-szigetek topicban belinkelt képeimen látszik. Lehet, hogy ha nem csak a legkönnyebben megközelíthető helyeket néztétek volna meg más lenne a véleményed.
Én sem vitatkozni szeretnék csak egy kicsit árnyalni a képet...