Ebben bízok én is mer tavaly sartin olyan volt mintha siófokon lettem volna.
Tömeg az lehet, hogy lessz mer ez az a hely ahova előszeretettel mennek a görögök is.
Legalább mi olyan helyre megyünk ahol magyar szót nem igen fogunk hallani és nem lesz tömeg a strandokon
Bocsánat, hogy beleszólok, viszont... igen, abban biztosak lehettek, hogy nem sok magyar fog kóricálni errefelé (saját tapasztalat; Kassandrára leginkább angolok, németek, bolgárok jönnek, alapban pedig tele van a félsziget oroszokkal meg albánokkal...), viszont kihalt strandokról ne nagyon álmodozzatok, bár ki tudja...
Osztom Anic véleményét, Sartival ellentétben tényleg nem sok magyart lehet látni/hallani, de ennek örülni kell! Egész évben hallgathatjuk még a magyar nyelvet. Igazából itthon sem lehet túl sokat hallani erről a félszigetről, nem igazán értem, hogy miért. Ha az ember szervezetten akar odamenni, egy-két verzió van összesen, buszos utak meg nincsenek is, ha jó tudom. Ez annak jó, aki autóval megy és tud egy-két szót görögül vagy angolul.
#1317062010-04-21 16:16:30 Válasz a #131694. hsz-ra
A tömeg attól is függ, hogy a partszakasz melyik részére mentek. Mi anno közel laktunk a főút mellett lévő 2 nagy market-hez, és a partnak azon a részén szerencsére nem tolongtak. Ráadásul inkább görögök pihiztek azon a szakaszon. Bár rendesen szétpakolnak - ha rajtuk múlna, még az ágyukat is lehoznák a partra - de nem volt zavaró.
Tavaly, mikor hajókiránduláson voltunk, el lehetett férni akkor is, nem Paralia szindróma uralkodik. Ráadásul nekem nagyon tetszett Pefkohori, a szépen gondozott kertekkel az apartmanok körül, eddig talán a leggondozottabb és szebb volt Görögországban- hozzá kell tegyem, hogy leginkább a főúttól a part felé esé szakasz tetszett, a főúton túl már közel nem volt olyan szépen ápolt -, pedig az alatt a 10-15 év alatt voltunk néhány helyen.
Én személy szerint sajnálom, hogy nem mennek oda irodák, szívesen visszatérnék. Annak idején az OTP Travell-al voltunk, minden rendben is volt, kivéve a Németh Travel-es buszos utat hazafelé. De a szállás korrekt volt, de véletlen sem jut eszembe a neve.
Én tavaly nei poriban azon mosolyogtam, hogy aki a partra lement az mindenki a viz mellett telepedett le mintha nem jutna neki a vizből ha netán 5 méterre lenne a perttól.
A part kb 50 méter széles de mindenki egycsomóban heverészett.
Mi a parttól 8-10 méterre kényelmesen elfértünk és senki sem zaklatott.
#1317792010-04-22 10:07:49 Válasz a #131709. hsz-ra
Hát persze, mennyivel kevesebbet kell gyalogolni így a vízig! Ezt én max. 2 szempont miatt tudom megérteni. Az egyik az, hogy a homok főleg a nyár közepén már a késő délelőtti órákban is nagyon meleg tud lenni, idővel a tojás is megfőne rajta.
A másik pedig szülő szemmel: ha beengeded a gyereket egyedül a vízbe, akkor jobb, ha szemmel is tudod tartani. És ha hátul leülsz - lefekszel - és előtted trónol egy egész társaság, akkor nem tudod figyelni.
A görögöknél plusz még hozzájön a lustaság is. Nem bántom őket érte, azon az éghajlaton tényleg nem lenne túl szerencsés az itthoni felfokozott ritmusban élni. És én többek között ezért is szeretem Görögországot. Mire leérünk már elég idegesek tudunk lenni, aztán pár nap, és mi is átvesszük azt a nyugit, ami ott uralkodik.
Visszatérve a topik témájához úgy gondolom, hogy senki nem fogja megbánni, hogy Pefkohorit választotta. A városka is szép, jól ellátott, van nyüzsi is, meg buli is, mindenkinek igénye szerint. A TENGER meg pláne gyönyörű, ez viszont eddig egy nyaralóhely kivételével mindenhol jellemző volt kedvenc országunkra.
Mindenkinek nagyon kellemes, pozitví élményekben gazdag nyaralást kívánok.
Sziasztok!
Látom másoknak is tetszik ez a gyönyörű hely Görögországban.Mi minden éven szervezünk utat Pefkohoriba a férjem élt itt évekig,és teljesen igaz ,hogy itt kevés a Magyar.Mi a Villa Parthenisben szoktunk lakni nagyon kellemes és szerintem nem drága hely kb a parttól 150m.tiszta felszerelt konyha légkondi /amiért nem kell plussz fizetni/ mint az utazási irodáknál.Ha valakit érdekel szivesen írok róla vagy ha úgy alakul mehetünk együtt mi az idén is készülünk.