#1262612010-02-18 12:50:23 Válasz a #126258. hsz-ra
Bizony meleg a víz és olyan szinű, mint az ouzo, ha vizet öntenek bele.
Nekem nagyon fájt a derekam, mikor ott voltunk és el is múlt tőle. Tolotól csak kb 25 km.
Tolo-Methana (via Michaelin Routeplaner-rel számolva, és ugyanez 2 óra útnak mondja) 78 km. De időben elég hosszú út, kanyargos szerpentineken. Mi is megjártuk.
Szia Josza,
mi nem hogy nem fürödtünk benne, de még csak nem is láttuk, mert mi nem mentünk le a főútról, azaz be a Methana-félszigetre, hanem Galatas volt a célunk. amúgy sem szeretjük az ilyen meleg vizeket. Koson sem tetszett a gyógyforrás, amitől mindeki oda van. Majd 30 év múlva már biztosan másképp beszélek. Bár már most is sokat fáj ez az.
#1263602010-02-18 22:14:10 Válasz a #126261. hsz-ra
Sziasztok!
Annak nagyon örülök hogy meleg a víz, jó lesz az öreg csontoknak , megnéztem hogy hol található, nos 16-éve jártunk arra, de ezek a fényképek elvesztek., viszont megvan videofilmen az akkori görög- körút filmanyaga. Szeretném digitalizálni, de nem tudom hogyan, kár lenne ha nem tudnám megmenteni. Akkor még Görögország és a Peloponnészosz félsziget nagyon nyugodt arcát mutatta.
Szia Kokszi!
Hát a mi utitervünk elég egyszerű, mivel 3 gyerekkel megyünk, így néhány látnivaló után irány a pihenés Elafonissosra.
Mivel nem igazán akarok minden nap másik szállást keresni ( gyerekekkel kicsit nehezebb lenne, bár szívem szerint inkább ezt választanám), ezért úgy néz ki, hogy kb. 5 napot eltöltenénk egy olyan helyen, ahonnan minden fontosabb látnivaló rövid időn belül elérhető, így az esti szálláskeresési ceremónia helyett azt az időt inkább a strandon töltenénk.
Jelenleg esélyes szállás az itteni szállásajánló kínálatából Paralio astros apartmanja. Innen bejárhatnánk Epidauroszt, Mükénét, Napfliot, Spártát, Mysztraszt, Olympiát, Korintoszt. Hét elején irány Elafonissos közben megnézve Monemvassiát, talán Gythiot, ha belefér. Kb. 4-5 nap pihi a kis szigeten, majd irány Mo.
Röviden gyerekekkel azt hiszem ez így nekünk elég.
#1287492010-03-12 21:10:36 Válasz a #128738. hsz-ra
Bopis, én ajánlanám nektek, hogy nézzétek meg Tiroszt is. Kicsit lejjebb van, mint Paralio Astros, de nem olyan sokkal. Utóbbit mi megnéztük, mert az én tervemben is az volt, hogy ott szállunk meg, de valahogy nem jött be és tovább is mentünk. Ebben a topikban feljebb részletesen írtam Tiroszról. Irtó barátságos kis hely. Vagyis azért nem annyira kicsi, de nem is vészesen nagy, olyan pont jó
Az útiterv a következő:
Szeged-Delfi-Rio-Antirio-Olympia
Finikunda 6 nap (Kiparissia, Pilos, Methoni, Koroni, stb.)
Máni 1 hét (Kalamata, Sparta, Mistras, Kardamili, Stoupa, Pirgos Dirou barlang, Váthia, Porto Kagio, Tenáro fok, stb.)
Githio-Monemvasia-Viglafia
Elafonisos (5-6 nap)
Viglafia-Korinthos-Szeged
Ez a terv, de nincs szigorú forgatókönyv, ott dől el, hogy melyik nap mihez lesz kedvünk.
A neten ahogy nézegetem nincsenek augusztusban 40 Euros szállások(: de még 50-ért is nagyon nehéz találni, ha igen, abban nincs légkondi. Inkább 55-80 közt vannak az árak. Az 55-60 közöttiekben is sokban nincs légkondi, főleg a Mánin.
#1287592010-03-12 21:32:33 Válasz a #128757. hsz-ra
Bopis, igen, aprókavicsos. Én se szeretem különösebben, inkább homokpárti vagyok, de ott olyan kristálytiszta volt a víz, hogy nagyon megérte
Sziro, nem lehet, hogy csak nem tüntetik föl a légkondit? Én nagyon komolyan mondom, egyetlen egy olyan apartmant se láttam a Peloponnészoszon (máshol se), ahol ne lett volna légkondi. És külön se kértek érte pénzt, én totál ledöbbentem, mikor olvastam, hogy az utazási irodáknál foglalt szállásoknál külön kell fizetni a légkondiért.
Sziro, nem lehet, hogy csak nem tüntetik föl a légkondit? Én nagyon komolyan mondom, egyetlen egy olyan apartmant se láttam a Peloponnészoszon (máshol se), ahol ne lett volna légkondi. És külön se kértek érte pénzt, én totál ledöbbentem, mikor olvastam, hogy az utazási irodáknál foglalt szállásoknál külön kell fizetni a légkondiért.
Kedves Szirom,
lehet, hogy igazad van és csak nem tüntetik fel. Egy ilyen szállásra írtam a Mánin, azt válaszolta vissza, hogy nincs, de nem is szükséges, mert kőház és mindig fúj egy kicsit a szél (?). Így azt a következtetést vontam le, hogy ahol nem tüntetik fel, ott valóban nincs is. Maj kiderül, mert fogok több helyre is írni:)
#1287612010-03-12 22:08:38 Válasz a #128738. hsz-ra
"Innen bejárhatnánk Epidauroszt, Mükénét, Napfliot, Spártát, Mysztraszt, Olympiát, Korintoszt. Hét elején irány Elafonissos közben megnézve Monemvassiát, talán Gythiot,"
Ha jól értem, ezt 5 napba szeretnéd belesűríteni 3 gyerekkel????
Szerintem ez nem fog menni, vagy egy nagy rohanás lesz az egész és nyűgös család. Nekem ez 1 "felnőtt" gyerekkel 2x8 napba fért bele, igaz a Mani félsziget és Methoni is benne volt.