Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1036
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125522 Üzenet linkje2010-02-08 19:00:52  Válasz a #125520. hsz-ra

Szia Babar!
Hát akkor te is itt vagy!

Nekem eddig hasonló helyzetben éppen ellenkező benyomásaim voltak. Cipruson egy fél napot használhattuk az autót ingyen, egy pireuszi kölcsönzőhöz egy órás késéssel értünk vissza (Pireuszban könnyű elkeveredni), máskor koraeste kellett leadni, de tarthattuk reggelig, ami azt jelenti, hogy késő estig járhattunk vele. És tavaly, Kithirán amikor a reptéren leadtuk a kocsit, a tulaj megajándékozott egy nagyon szép metszet reprójával.

Viszont más helyzetben találkoztam szemét göröggel. Például egy athéni vendéglőben - igaz, Athén más súlycsoport.

Üdv,
Medi icon_smile.gif

# 1037
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125550 Üzenet linkje2010-02-09 05:21:28  Válasz a #125520. hsz-ra Előzmény #125520

Sziasztok,
szerencsére nálunk is egyedi volt az "eset", pedig jónéhány görögországi utazás van már a hátunk mögött. Inkább csak meglepődtem rajta.
Viszont volt rögtön ellenpélda is: a szállásadónőnk egyik délután kedvesen meghívott minket vacsorára, mondván telihold lesz, ami nagyon szépen látszik a teraszról...szinte egy kissebb esküvőnyi ételt-italt tálaltak fel, ott volt az egész család...kellemes emlék maradt.

# 1038
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125552 Üzenet linkje2010-02-09 08:43:26 

Hali!
A milosi szállásadónőnk nagyon kedves volt! Kétszer hozott nekünk saját sütésű fánkot (vagy mit), adott cukrot amikor kértünk (csak egyszer tettük). Az indulás napján az egyik szatyrunkba belecsúszatott valamit dinnyeféleséget. Szóval nála szívesen laknék megint. Bár az apartmanunk kissé lestrapált, elhasznált volt, de látszott, hogy megpróbálják csinosítnani. A konyha bútorzata, a tűzhely stb... öreg volt már, de minden működött. A hegyen laktunk, ahonnan fantasztikus kilátás nyílt a környékre. A strandig nem kellett messze kutyagolni (csak egy jót lépcsőzni icon_biggrin.gif ).Két hálóért, nappaliért (ami nem kicsi volt), konyháért, fürdőért 40 euró/nap fizettünk szeptemberben.

# 1039
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125553 Üzenet linkje2010-02-09 08:47:02 

Ui: Csak a nyelvvel akadtak nehézségeink, mivel a hölgy nem beszélt csak pár szót (komolyan) angolul, de megoldottuk. Jól jött az internetes fordító program.
# 1040
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125639 Üzenet linkje2010-02-10 13:15:17 

Halihó!
Jelentem, hogy iszonyatosan hosszú várakozás után feltöltöttem a 2. számú Milos albumomat. Az albumban találhatók képek Philakopiról, Papafrangasról, Kaprosról, Pachenaról és Agios Konstantinosról. A felíratozás folyamatban
Medi! Nekem nincsen élménybeszámolóm a Hellaszon Milosról, csak két fényképalbumom. Valamikor felteszem a következő adagot.

# 1041
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125741 Üzenet linkje2010-02-12 08:47:58  Válasz a #125639. hsz-ra Előzmény #125639

Hát tényleg nem kapkodtad el... icon_smile.gif Úgy látom nem volt a legjobb az idő amikor arrafelé jártatok, hihetetlen, hogy mennyire más arcát mutatja a sziget, ha nem süt a nap. Alogomantrát megtaláltátok ?
# 1042
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#125753 Üzenet linkje2010-02-12 10:44:10 

Szia Döme! Végre rászántam némi időt (amiből mostanában több van a balesetem miatt). Elkezdtem a felíratozást is.
Papafrangasnál kétszer jártunk. A második alkalommal borús, esős időnk volt. Mindkét alkalommal fotóztunk. Sajnos szél befújja a szemetet. Kaprosnál nagyon koszos volt emiatt a strand. Ez az északi part problémája.
Nem találtuk meg Alogomantrát.
Üdv:Szanna

# 1043
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126013 Üzenet linkje2010-02-15 17:52:25  fényképalbum Előzmény #125520

Húúúúú, Babar, fantasztikusak a képeid!

Halogattam a megnézést, mert igencsak el voltam havazva, és nem akartam elkapkodva végigfutni rajtuk.

Hát, amint lesz időm, még legalább egyszer a napokban végignézem és gyönyörködöm bennük!

Döme, Szanna, bocsika, de a tiétek is sorra kerül (csak lenne pár órával több a nap icon_smile.gif)

Medi

# 1044
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126023 Üzenet linkje2010-02-15 19:20:13  Válasz a #126013. hsz-ra Előzmény #126013

Köszi Medi!
Nézd meg Szanna és Döme képeit is aztán mindent egybevetve elkészítheted a tervedet Milos meghódításáról. Vannak helyek, ahol nem jártunk, de pl. Döme és Szanna igen és vannak olyanok is ahol ők nem jártak, mi pedig igen. Mi kihagytuk pl. Alagomantrát, nem találtuk meg és a mai napig bánjuk, hogy nem láthattuk. Néhány strandért meg kell majd "küzdened" (gyalogolnod is kellhet) de hidd el a látvány majd mindenért kárpótol. Lesznek napok, amikor feltámad a Meltemi, ezeken a napokon a sziget ellenkező oldalán zavartalanul napozhatsz, fürödhetsz és szép fényképeket készíthetsz. Minden nap nem fog erősen fújni a szél, ezeket a napokat kell kihasználni. Estére azért melegebb ruhára is szükség lehet.
Nem tudom, hogy melyik a legszebb görög sziget, hiszen ez mindenkinek más lehet. Nem is akarok ezzel vitát elindítani. Milos a méreteihez képest rendkívül sok és változatosan szép strandokkal büszkélkedhet, amit ilyen kis helyen ilyen nagy számban még sohasem láttunk ezelőtt.
Babar

# 1045
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126087 Üzenet linkje2010-02-16 09:54:21  Válasz a #125753. hsz-ra Előzmény #125753

Szanna,
igazándiból Alogomantra csak egy picike öböl Agios Konstantinos nagyobb öble mellett. Csak kíváncsi voltam megtaláltátok-e, mert úgy látom elég jól bejártátok azt a környéket.

# 1046
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126088 Üzenet linkje2010-02-16 10:01:32 

Babar,
Alogomantra azért nem akkora durranás még milosi viszonylatban sem...ne bánd icon_smile.gif , sok szépet láttatok helyette.
Abban viszont egyetértek, hogy ez a kis sziget igen sokféle, sokszor kicsit rejtőzködő érdekességet kínál. Nem sok európai helyre mennék vissza másodszor nyaralni, de Milosra igen. Engem-furcsa mód-leginkább a régi kén-bánya és a partja fogott meg...olyan volt, mintha valamilyen interaktív játékba csöppentem volna...

# 1047
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126120 Üzenet linkje2010-02-16 14:18:14 

Sziasztok! Befejeztem a képek felíratozását (azért később még átfutom).
Döme! Amikor először jártunk ezen a helyen valószínűleg, hogy be volt borulva, hol nem. Amikor viszont Pachenától elintultunk Plaka felé végleg kisütött a nap. Ja, és szeles volt az idő. Második alakalommal csak Papafrangasnál voltunk, mivel az egyik útitársam az első útról lemaradt. Ez alkalommal voltunk először Agios Konstantinosnál. Na. itt egyáltalán nem sütött ki a nap. Még szemetelő esőt is kaptuk.
Üdv:Szanna

# 1048
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126134 Üzenet linkje2010-02-16 18:58:29  Válasz a #126088. hsz-ra Előzmény #126088

Szia Döme!
Teljesen egyetértek Milos megítélésével kapcsolatban. Ebből a szempontból nálunk igen magasra tette a mércét. Bár azt tartják, hogy mindig az utolsó nyaralás a legédesebb. Lehet , hogy ezen a nyáron már máshogy fogunk beszélni Milosról, ha túl leszünk az idei nyaraláson. Mindenesetre nálunk előnyt élvez a kevésbé turistás hely, a szinte még érintetlen tengerpartok. Talán a korunk miatt is így gondolkodunk. Minket más dolgok érdekelnek már mint 10 évvel ezelőtt. Muszáj megnéznünk más szigeteket is és meg is akarjuk nézni, csak félünk a csalódástól. De nyitottak vagyunk más felé is. Már-már ott tartunk, hogy legszívesebben olyan helyeket néznénk meg, ahol alig pár száz ember él, csak néhány szállás van, turista alig, a hagyományok még élnek és érintetlen strandok, templomok vannak, a tavernákban csak helyiek és azok is furcsán bambulnak rád. (pl.: kis-kikládok) A minap képeket néztünk a kikládok egyik leghíresebb "diszkó" szigetéről. Egyszerűen brutális az ami a tengerparton van. De ettől még szívesen megnéznénk a szigetet (pl.: márciusban)
Azért azt az Alagomantrát megnéztem volna. Viszont Medinek ajánlom, hogy a milosi hajótúrát ne hagyja ki, mert Döme képei igazolják, hogy csodálatos.
Kicsit örültünk de bizonyos szempontból viszont nem hogy mi voltunk először Miloson. Bár nagyon rákészültünk, mégis volt olyan hely, ahová nem jutottunk el. Szanna 2. albumjában is találtunk olyan képet ahol nem jártunk. Most Medi ha ügyes lesz semmit nem hagy majd ki.
Üdv.: Babar

# 1049
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126454 Üzenet linkje2010-02-21 15:41:37  Re:

babar írta:
Nézd meg Szanna és Döme képeit is aztán mindent egybevetve elkészítheted a tervedet Milos meghódításáról. Vannak helyek, ahol nem jártunk, de pl. Döme és Szanna igen és vannak olyanok is ahol ők nem jártak, mi pedig igen. Mi kihagytuk pl. Alagomantrát, nem találtuk meg és a mai napig bánjuk, hogy nem láthattuk. Néhány strandért meg kell majd "küzdened" (gyalogolnod is kellhet) de hidd el a látvány majd mindenért kárpótol. Lesznek napok, amikor feltámad a Meltemi, ezeken a napokon a sziget ellenkező oldalán zavartalanul napozhatsz, fürödhetsz és szép fényképeket készíthetsz. Minden nap nem fog erősen fújni a szél, ezeket a napokat kell kihasználni. Estére azért melegebb ruhára is szükség lehet.

Szia Babar,

Persze, hogy megnézem mindenki képeit, meg neked is van még Kimolosról, ez nagyon érdekel! icon_lol.gif
Algomantrát nem felejtem el, de azért mi nem arra törekszünk, hogy mindent megnézzünk, hanem arra, hogy jól érezzük magunkat és ez utóbbiba a mindennek a megnézése nem feltétlenül tartozik bele.
Ha gyalogolni kell valamiért, vagy akár hegyet mászni és efélék, az nem riaszt el bennünket icon_smile.gif
A Meltemivel már találkoztunk, remélem idén nem tesz nagyon keresztbe icon_wink.gif

Üdv,
Medi

# 1050
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126455 Üzenet linkje2010-02-21 15:47:42  Válasz a #126134. hsz-ra Előzmény #126134

Sziasztok!

Babar: tervezzük a hajótúrát, mégpedig annyira, hogy már utána is néztem, milyen lehetőségek vanna és itt lenne is kérdésem Döméhez - ha jól értetem ő volt hajótúrán.

Döme: amennyiben voltál hajótúrán, légyszi írj róla pár őszinte sort! Nagyon érdekesnek tartom egy sziget körbehajózását és ezért megnéztem a programot, ahol olyasmit írtak a programpontokhoz, hogy "megálló és fényképezés.... megálló és fényképezés... stb ." Amit én úgy képzelek el, hogy megy a hajó, aztán időnként megáll valahol és mindenki odatömörül a korláthoz fényképezni, lökdösődés van, majd továbbmegy és ismét nyomakodás... Hááát, ettől a programtól nem ájultam el. Szóval segíts!

köszi,
Medi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 69 70 71 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu