A szigeten valóban kiszámíthatatlan az időjárás és a déli oldalon tényleg sokkal megbízhatóbb és melegebb van? Ilyen és ehhez hasonló infókat kaptam, ezért kérdezem azokat, akik már tapasztalatból tudnak válaszolni.
#1237602010-01-18 20:46:01 Válasz a #123759. hsz-ra
Szia Skiccpausz!
A szárazföld közelsége erősen befolyásolja a sziget időjárását.
Mi 2007. augusztus végén nyaraltunk itt, akkor jó idő volt, sokat strandoltunk.
Viszont 2008. szeptember közepén csak első pár nap volt jó idő, utána már inkább csak kirándultunk (de abban az évben itthon már fűtöttek, mire megjöttünk). De én nem vettem észre, hogy a sziget egyik vagy másik felén akkora eltérés lett volna.
Nagyon szép kis sziget, ne hagyd magad eltéríteni az időjárás miatt, ha egyébként tetszik. Nekem Thassos a legkedvesebb az összes görög hely közül, ahol eddig nyaraltam.
D.
Szia Doro!
Mi szerintem június vége-július eleje időszakban megyünk, ha megyünk. Eddig több helyen jártam már Görögországban, különböző időpontokban, de az időjárásban még soha nem csalódtam. Azt olvastam erről a szigetről, hogy az időjárása kiszámíthatatlan, ezért kérdeztem. Limenariaba szeretnék szállást találni, de mindenki vagy a fővárost, vagy környékét ajánlja. Szeretem a nyílt tengert, ezért gondoltam a déli partot.
#1237652010-01-18 21:12:18 Válasz a #123762. hsz-ra
Skiccpausz!
Limenas valóban nem a nyilt tengerre néz. Potos esetében más a helyzet.
Alegközelebbi part ami a partról a látókörödbe van több mint száz km, mert oldalra az öblöt lezáró nyúlvány takar. Ha kimész a csúcsra úgy már 50 km-re is láthhatsz partot. Egyenesen előre nézve a márvány tenger bejáratavan vagy 350. Az öbölbe ha kiülsz a teraszra nem zavar a part látványa. A limenária és limenas közötti részen vannak döntően a jobb strandok. A másik oldal köves , jó esetben sóderos. ( Találtam itt-ott egy kis homokot is; mielőtt valaki ezzel kiegészítene.)
#1238462010-01-19 20:03:07 Válasz a #123788. hsz-ra
Sziasztok!
Potos és Skala Marion is azon a szakaszon van amit kinéztem magamnak, már csak valami jó szállást kell keresnem. Az első kép kiépített strandnak tűnik, de mintha nem lenne homokos. A második kép, ha jól látom sziklás és nem tűnik strandnak.
#1238512010-01-19 20:36:39 Válasz a #123846. hsz-ra
Skiccpausz!
Limenariával és Marionnal szembe az elég magas hegyekkel bíró Atosz félsziget van. A tengerre legtávolabb a Potámia és Aliki között fekvő szakaszról látsz el. Illetve nem látsz mert a part igen messsz van. És a szigetnek ezen a részén vannak a legjobb homokos strandok, de vannak nagyon jó sziklásak is. Holnap ha minden igaz az albumok között ott lesz amit erről a részről kiválogattam. Amit igényként írtál az it van meg. Nem beszélve arról, hogy ahogy távolodsz potámiától úgy kopaszodnak a parti hegyoldalak amik Skala Rachoni és aliki között zöldek erdősek.
#1238632010-01-19 22:40:55 Válasz a #123846. hsz-ra
Szia Skiccpausz!
Timba mindkét képe ugyanott készült, csak a második távolabbról lett fotózva.
Igen, Lambrosnak igaza van, a sziget délnyugati részéről mi is láttuk az Atoszt és a sziget keleti, illetve délkeleti oldala sokkal zöldebb és nekem személy szerint jobban is tetszett. Bár ha saját járművel mentek vagy ott béreltek, akkor gyakorlatilag mindegy, hol lesz a szállásotok, úgyis úton lesztek.
D.
Sziasztok!
Egyszóval a sziget DK-i oldalát javasoljátok mindketten. Köszönöm az ötleteiteket tényleg sokat segítettetek, mert ezen a szigeten csak sötétben tapogatóztam. Most már körvonalazódik előttem a partszakasz, csak tényleg valami jó szállást kell találnom. Egyébként mi inkább egy helyben maradósak vagyunk, de fakultatívokra el szoktunk menni, ill. ahogy olvasom mindössze 100 km. a sziget körbe. Saját kocsival megyünk, úgyhogy valószínűleg körbejárjuk. A homokos, lassan mélyülő strandokat szeretjük, na és persze a nyüzsit, de éjszaka lehessen pihenni.
#1239542010-01-21 10:20:31 Válasz a #123930. hsz-ra
Kis ízelítő,bár nem a legjobb minőségű felvétel [youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/FaSbxtLmXiA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/FaSbxtLmXiA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Mi tavaly az Apollonnal mentünk és a szállásunk a Maria apartman volt. Jó szoba volt, különálló erkélyekkel. A parttól kb 10 percre van, bolttól kb 5 perc. De nagyon kis kellemes szállás, szép kerttel.
Vki érdeklődött az időjárásról kiszámíthatatlanságáról:
mi júni végén, júli elején voltunk; és igen, elég változó időnk volt. Volt izzasztó időnk, de volt esősebb napunk is. Sőt olyan is volt, hogy robogóztunk, eláztunk, beültünk vhova és 2-3 óra múlva meg megint verőfényes napsütés.
De a szigetet csak ajánlani tudom, de csak ha "menősebbek" vagytok és nem csak a fürdés miatt nyaraltok. Gyönyörű helyek vannak, nekünk 1 hét kevés volt, hogy bejárjuk, pedig nem sok időt töltöttünk fürdéssel.
Szia kiki117!
Én érdeklődtem az időjárásról, mert olvastam ezt-azt a sziget kiszámíthatatlan időjárásáról. Mi, ha megyünk pontosan abban az időben mint amikor Ti voltatok tavaly.
Két hétre mennénk és igaz, hogy általában egy helyben maradós, napozós, fürdőzős pár vagyunk, de idén úgy tervezem, hogy sokat utazunk, hiszen saját kocsival megyünk.
A Maria apartman melyik városban volt, milyen árkategóriába tartozik? Esetleg írnál a sziget árairól, főleg az éttermi árak összehasonlítása miatt.