Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 45 46 47 ... 113 114 115   >
Üzenet
  Vojandi | #118433 Üzenet | 2009-09-29 15:05:49 |
Azóta is nézegetem icon_smile.gif A part vonalát követve az összes pici kék négyzetre rákattintva már több ezer panoramio képet megnéztem. Ezek alapján bejelölöm ceruzával a tárképemen a szép öblöket, amikről különben nem is tudnék.
Mavrovouninál van egy kép, amin teknőstojásrakóhely van és egy pici újszülött teki is! Mavrovouni alatt van egy kiszögellés, azután egy újabb öböl, ami még szebb parttal bír, mint Mavrovouni és sok szép kép van igazi Mani-jellegű apartmanokról is. Pl. az Aris studios nagyon szép ház (sajna panoramio képek nem hagyják magukat belinkelni). Varhi-nak nevezik az öblöt. Jobban megtetszett, mint Mavrovouni. icon_smile.gif
  Szirom | #118438 Üzenet | 2009-09-29 15:47:04 | Válasz a #118433. hsz-ra Előzmény #118433
Andi, Skoutarit megtaláltad? icon_wink.gif Githio alatt egy szép öböl, nem zsúfolt, van pár apartmanház és passz. A képen, amit itt http://pureplaces.de/bild/1-strand-von-skoutari látsz, egy haltaverna van, mellett pár icipici apartman, jó régi házban. 2 vagy 3. Nekünk kicsi lett volna sajnos, mert mesés. Kilépsz a teraszról tengerbe.
  Szirom | #118439 Üzenet | 2009-09-29 15:49:10 |
Most nézem, látszik a képen a szélső teraszlépcsője, a csónaknál.
  Vojandi | #118442 Üzenet | 2009-09-29 16:07:10 |
Igen, szirom, megtaláltam, most már Koroninál vagyok. icon_smile.gif A Korinthoszi-csatornánál kezdtem, le Poros felé és megyek mm-ről mm-re a partszakasz mentén körbe. icon_smile.gif Nekem nem tetszik annyira Skoutari.

Jelentem, találtam még kettő hajóroncsot. Nem tudom, hogyan kell ide betenni, hogy hol van az earth-én, de z egyik Koroniól délre, Vasilitsi alatt, majdnem egészen lent az félszigetcsücskön, a műholdas képen is jól kivehető, de van róla három panoramio fotó is. icon_smile.gif
A másik, ezt a partszakaszt követfe, felfelé, Finikounda felé, Tsapi és Finikounda között, ez nagyon mutatós, még nem olyan lepusztult. És mellette egy álom öböl van!

A déli Peloponnészoszon annyi mindent találtam, ahova sok helyre órákat kell gyalogolni, de sokkal szebb (nekem) mint az északabbi részek, így erősen filózom, hogy a Poros környéki részeket teljesen kihagynánk és csak Nafpliontól délre lennénk, ott rengeteg hegyi út van, rengeteg alig elérhető hely és partszakasz.

Tiros nagyon jó hely, a mellette lévő két másik öböl is. Köszi a tippet szirom. icon_smile.gif
  Gyulus | #118448 Üzenet | 2009-09-29 18:25:33 | Válasz a #118442. hsz-ra Előzmény #118442
Szia!A találkozón mesélünk a hegyi utakról is.4000-km az nem semmi icon_smile.gif
  Vojandi | #118449 Üzenet | 2009-09-29 18:26:14 |
Aris Studios a Vathi öbölben, Githiotól kicsit délebbre, Mavrovouni alatti következő öböl. Sajnos árakat nem ír...de a kinézete...engem levesz a lábamról: http://www.aris-studios.gr/english/
És egy másik ugyanott, kempinggel együtt: http://www.porto-ageranos.gr/rooms_en.htm
És egy harmadik: http://www.boukouvala-apartments.com/de/de_profil.htm

Nekem nagyon megtetszett ez a hely. És az utolsó két szálás elég jó árban van.
  Szirom | #118454 Üzenet | 2009-09-29 19:27:37 |
Andi, mi Skoutarit istentelenül sajnáltuk. Ott álltunk, hogy maradni kéne, de irtó pici, viszont nekünk ez a régi ház kellett volna, újabb apartmanokban nem akartunk maradni. Aztán onnan Portio Kagióban kötöttünk ki végül, nekünk az bizonyos szempontból nagyon-nagyon bejött. Maga Porto Kagio lenyűgöző, de kicsit lehúzós volt a hely, ahol laktunk. Nem vészesen, úgyhogy annyira nem bántuk, mert úgy egyébként az a világvége érzés, amit a hely adott, elbűvölő volt. A gyerekeknek is nagyon tetszett és nem kellett félteni őket a nagy forgalomtól icon_lol.gif (70 euró 4 főre reggelivel, és kínai a szakács, ettünk már jobbat, na icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif )
A másik, amit sajnálok, Gerolimenas, ott a gyerekek miatt nem maradtunk. Azok a nagy hófehér kövek egyedülállóak a strandon, de a kölkek csak botladoztak rajtuk, főleg a törpénk, ezért mentünk tovább. Ha ketten vagyunk a férjemmel, ott biztosan aludtunk volna egyet-kettőt.
  Kokszi | #118457 Üzenet | 2009-09-29 19:42:19 |
Sziasztok ! Egy dologról a szélről ,ebben a topicban kevés szó esik! Az idei évben viszont már én is tapasztaltam negatív hatásait ! A jó öreg Hellas sem bírja a klimaváltozás negatív hatásait elviselni! A tenger víz ,az idei évben július közepén alig volt alkalmas a fürdésre a pelopsz déli részein ! Stoupától-Mianesig a víz igen hideg volt ! Egy erős tengeri viharnak köszönhetően! A Belső hideg vizek kijöttek a partokig,lehűtve a strandok sekély vizeit is. A vihar után még 2 napig erősen fújt a szél. A homokos strandokon nem is igen lehetett megmaradni. A voidokilia öbölnél egy fokkal jobb volt a helyzet. Persze a mázlista Toló langyos vízzel büszkélkedhetett ebben az időszakban is . A dél pelopsz-on Kotronas védett városi strandja volt egy picit melegebb ! Egy út tervezésénél sajnos már erre is figyelni kell,hogy áramlatoktól,és széltől mentes öblök is legyenek a programban! Tiszta Kikládok!! Örvendetes a rengeteg újonnan épülő apartman . Az Andi által felrakottak is ilyenek. Tradícionális stílus ,igazi Mani építészet ,Beleillenek a tájba . Limeni , és Gerolinemas két igazi gyöngyszem a nyugat Manin. A környezetük ,és a falvak mesébe illők ! Rengeteg új tradícionális apartman épül a környékükön! Írtam egy bővebb beszámolt a félszigetről,már csak be kéne pötyögnöm . Kokszi
  Vojandi | #118458 Üzenet | 2009-09-29 19:42:53 |
Szia Szirom!
Mesélnél a tírosi szállásotokról és magáról a faluról, hogy hogy tetszett, mennyi ideig maradtatok ott?

Egy dolog nagyon érdekelne. Hogy megy az ilyen improvizált szállásoknál a foglalás (mivel még sosem csináltuk)?
Arra gondolok, konkrétan, hogy ha nem tudom, hány napot szeretnék maradni. Mondjuk 4-5 napra gondolok, de ha nem tetszik, hamarabb elmennék, de ha meg tetszik, talán maradnék hatot is?? Akkor minden nap szólok, bocsika, én mardnék még egy napot??? Nem kérik el előre az egész pénzt?
  Kokszi | #118460 Üzenet | 2009-09-29 19:58:51 |
Limeni Gerolinemas strandja
  Vojandi | #118462 Üzenet | 2009-09-29 20:15:16 |
Kokszi, azt a beszámolót epekedve várom, mint ahogy a közeli találkozót is veletek! icon_wink.gif

Limeni (én képeim):

Gerolimenas:

Delfini-öböl, kicsit Kardamilitól délebbre:

Voidokilia:

Kitta:

Még egy "terhességnyi" idő van addig, de én már ma szeretnék indulni!!! icon_lol.gif
  Triznyak | #118463 Üzenet | 2009-09-29 20:32:04 | Válasz a #118442. hsz-ra Előzmény #118442
" Vasilitsi alatt, majdnem egészen lent az félszigetcsücskön, a műholdas képen is jól kivehető, de van róla három panoramio fotó is. icon_smile.gif"

A valóságban ezek sokkal lepusztultabbak mint a képeken látszik.
Ennek pl. a tenger felőli oldala szinte teljesen hiányzik, közel menni, vagy ne adj isten, felmászni rá balgaság lenne, a tengerfenéken szanaszét a darabjai. Tucatnyi ilyen van a Peloponneszosz körül.
------
A panoramio képekkel vigyázz, sok rossz helyen van. Ha olyan helyeket nézel, ahol már jártál, jól látható mennyi a hibás helyű kép.

Triznyak | #118464 Üzenet | 2009-09-29 20:45:24 | Válasz a #118458. hsz-ra Előzmény #118458
"Hogy megy az ilyen improvizált szállásoknál a foglalás (mivel még sosem csináltuk)?
Arra gondolok, konkrétan, hogy ha nem tudom, hány napot szeretnék maradni."

Alapból mindig megkérdezik, hogy hány napot akarsz maradni, de sosem volt belőle gond, ha előbb mentem el. A tovább maradás lehet problémás, ha közben kiadták már másnak, ilyen eddig egyszer esett meg velem, a többi esetben rábólintott a tulaj amikor szóltam, hogy maradnék még. icon_smile.gif
Pénzt sosem kértek előre, csak 1db útlevelet kellett odaadni.
  Vojandi | #118465 Üzenet | 2009-09-29 20:48:30 |
Igen, kiakasztó, hogy mennyire rossz helyekre tűzdelik be aképeket. De a két újabb roncs képe (amiket találtam) mellett ott volt a műholdas felvételen is tisztán kivehetően, hogy ott egy roncs azon a helyen a vízben.

"A másik, ezt a partszakaszt követfe, felfelé, Finikounda felé, Tsapi és Finikounda között, ez nagyon mutatós, még nem olyan lepusztult. És mellette egy álom öböl van! "

Fáradságos munkával, vért izzadva, de íme: icon_wink.gif

Eszem ágában sincs rámászni, csak jó fotótéma. icon_wink.gif

Pechemre azt írja a panoramion egy német hozzászóló, hogy ne keressük, mert 2007-ben elszállították és összezúzták. icon_cry.gif
  Triznyak | #118466 Üzenet | 2009-09-29 20:55:35 | Válasz a #118465. hsz-ra Előzmény #118465
Nem ezekre mondtam, bár a másiknál, amiről a képet is betettem, ha tovább "mész" a parton, találsz róla jóval délebbre is képet. Arra mondtam, hogy a képek alapján gyűjtöd az öblöket/strandokat. Némelyik kép akár 30-50km-t is "téved". icon_sad.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 45 46 47 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu