Sziasztok!
Gondltunk egy nagyot a párommal,és ma este góóóó korfu!Hála megvan minden papirunk,mert korfúrol gó át thassosra egy hétre!Most kérném a segitséget!!A görög határtól hány km a komp?merre a legjobb menni a kompig?Köszönöm a gyors válaszokat!Ha hazaértünk irók frankó beszámólókat!!
HALI
Gevgelijától csak egy választás van; Athén felé mentek, 60 km után tértek rá az 1. sz főútra, ezen mentek kb 40 km-t (közben van egy fizető kapu, kb 2 €) és akkor jobbra fordultok az E 90-es útra, ki van táblázva IGOUMENITSA.
Összesen 400 km, szinte végig autópálya, de ügyeljetek, elég sok a telepített trafi!!! Könnyen ki lehet szúrni; egy kissebb hűtőszekrény méretü doboz az út jobb oldalán és egy félméteres colos cső áll ki belőle.
Sikerült elbizonytalanítanod
Már én sem tudom
Én Korfura gondoltam, arra is válaszoltam, de ha elösször Thasszoszra szeretnének menni, akkor valóban megkevertem szegényt...
Talán ha pontosítaná a kérdést!
Sziasztok!
Tegnap reggel hat órakor indultunk el Athénból. Az út során végig elég erős volt a rendőri jelenlét.
Szép lassan 12körül elértünk Katerinibe. Úgy volt, hogy még egy utolsót pancsolunk, de sem az idő sem a körülmények nem voltak alkalmasak.
Athén után 300km re elkezdet esni az eső, és viszonylag elég hideg volt.
Másfél órát ténferegtünk, aztán indultunk Evzoni felé.
A határt kb. 15h felé értük el. A sok szerb, skopjei autó mellett elhúztunk egy üres sorban.
A skopjei határon 5perc volt az ellenőrzés. Mindegyik fizető kapunál egy eurot fizettem.
A szerb határ szintén 5perc volt.
Belgrád előtt egy OMV kutnál tankoltam, a kapuknál végig kártyával fizettünk. Egy rendőrt láttunk, az is a lefelé lévő oldalon parkolt egy kútnál.
Röszkénél egy autó volt előttünk, kicsit poénkodtam a határőr srácoknak, hogy most pont nincs nálunk drog, a csempész cigit meg úgy sem találják meg mert nagyon eldugtuk, ezek után a csomagtartó sem érdekelte őket:)
Oda felé menet elég rendesen betartottam a 40-60-80-as táblákat, ez vissz felé nem nagyon volt jellemző. A fogyasztásom lefelé menet a Szerb szakaszon 5.3(!) volt, vissza ugyan itt 6.5 lett -egy 12éves astrával sikerült ezt elérnünk-
Tegnap délután megérkeztünk Eviára.
Belgrádtól esőben jöttünk a görög határig, aztán délutántól itt is esett azeső ma hajnalig.
Az úton semmi gond nem volt, sem a határokon, sem a fizetőkapuknál.
"Belgrádtól esőben jöttünk a görög határig, aztán délutántól itt is esett az eső ma hajnalig. "
Ugyanez volt június/julisban is, Belgrád után Szerbia/Macedónia oda-vissza szakadó esőben, Evián meg minden késő délután esett úgy félórát. Aztán a Peloponneszoszon is minden este. De a nyár közepén ez még jó is volt.
Ez egy ilyen év.
De az is lehet, Murphy dolgozott, nem kellett volna előtte autót mosni.