Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 646
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111279 Üzenet linkje2009-07-27 18:55:53  Válasz a #111270. hsz-ra

Így tűnik ésszerűnek... de a tájékoztató arról szól, hogy a Biztosító az adott ország(ok)ban kötelezettséget vállal a szolgáltatásaira, arról nem, hogy van-e szerződés a maci oeppel... De kérek 1 állásfoglalást emailben, ha ahhoz a felelős személy adja a nevét, akkor nálam megnyerték a tendert... icon_smile.gif
# 647
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111297 Üzenet linkje2009-07-27 21:12:18  Válasz a #111279. hsz-ra Előzmény #111279

várom az eredményt én is icon_smile.gif
# 648
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111453 Üzenet linkje2009-07-29 09:05:56  Re:

Tibibaba írta:
Így tűnik ésszerűnek... de a tájékoztató arról szól, hogy a Biztosító az adott ország(ok)ban kötelezettséget vállal a szolgáltatásaira, arról nem, hogy van-e szerződés a maci oeppel... De kérek 1 állásfoglalást emailben, ha ahhoz a felelős személy adja a nevét, akkor nálam megnyerték a tendert... icon_smile.gif

Na, felhívtam az AXA biztosítót, mivel az emailomra nemhogy válasz, de még elolvasás-visszajelzés sem érkezett... a kis hölgy remekül hangsúlyozva felolvasta hogy hol, melyik országokban vállalják a szolgáltatást. De amikor megkérdeztem hogy van-e az a bizonyos szerződésük a macedón egészségbiztosítóval, még játékon kívül sem merte volna megjelölni... icon_smile.gif de készségesen kapcsolt egy okosabb kollégát, akire persze nem győztem várni, nem akartam eltelefonálni a nyaralásra szánt lóvát.

Innentől kezdve ELVÁRÁSAIM vannak a biztosítóktól:
- legyen biztosítva az asszony
- legyen autó assistance kiegészítés
- fogadják el a maci határon.

De hogy találok-e olyan biztosítót amelyik ezt vállalja... nem igaz hogy csak az Atlasz és a Mondial kötött szerződést a macikkal (ha egyáltalán létezik ilyen szerződés, nem pedig valami reklámfogás ez is icon_confused.gif mert a macedónoknak az a lényeg hogy ha megüti magát a magyar, akkor levegye a magyar biztosítója a költségeket a maci oepről, nem?)

# 649
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111456 Üzenet linkje2009-07-29 09:14:44 

Tibibaba! kissas57!

Figyelmetekben ajánlom - ha esetleg tudtátok volna, akkor 1000 bocsánat -, a mabisz.hu honlapot.

/magyar biztosítók szövetsége/

Ezen a honlapon az összes "törvényes" magyarországi biztosító szerepel, adatokkal, vagyoni helyzettel, tulajdonosi szerkezettel, stb., stb.

Egyéb hasznos információk is vannak. Ha végkép nem boldogulsz a kérdéseddel bizonyosan válaszolnak rá e-mail-ben, telefonon.

üdv.: Zsófi73

# 650
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111457 Üzenet linkje2009-07-29 09:19:41  Válasz a #111453. hsz-ra Előzmény #111453

Szia Tibibaba!

Nem tudom az EUB-t nézted-e mert szerintem ha assistancot is akarsz akkor most ők a nyerők. Ha te is a biztosítottak küzt vagy (miért ne lennél) akkor féláron adján az assistancot tizenegynehány napra 4000Ft.Érdeklődj náluk.
Én az ittnei kérdést(macedon dolgol) feltettem nekik emailben, de nem kaptam még visszajelzést.

Üdv
Laci

# 651
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111460 Üzenet linkje2009-07-29 09:25:01 

Tibibaba! Kissas57!
Egyébként ez a macedonos biztosítás téma azért is gyanús nekem, mert nem hiába kéregetik a határnál a kötvényt. Mert valszeg tudják, hogy nem mindegyik érvényes. Azaz nem mindegyik biztosító köt a "macikkal" biztosítást. Az idén először a szerbek is elkérték a biztosítási kötvényünket. Hm.... Most már ez is gyanús ... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Az a '"baj", hogy mikor biztosítást kötünk, akkor csak célországban gondolkodunk. Nem? Nem is feltételezzük, hogy a köztes országokban is lehet valami baj (az úton). És ez tulajdonképpen bármilyen külföldi nyaralásra igaz lehet.
üdvözlet: Zsófi73

# 652
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111470 Üzenet linkje2009-07-29 10:11:33 

Helló Zsófi73, killerlaca! (látom, többen is csak a témát várták, ujjak ugrásra készen álltak a klaviatúra felett... icon_smile.gif )
Az EUB-nak ami ér is valamit, az az autóextra xl csomag, ami 25 ezerbe kerül... viszont ők mindent kifizetnek, akár a magyar csattan a saját hibájából, akár őbele mennek... 400 ezer forintig állja a költségeket, csak kuri drága a 25 papír érte! De nem is az a lényeg hogy drága, hanem az, hogy nem biztos h. elfogadják a maci határon... ha még ott is leszurkolsz zsebbe vagy 50 eurót, mibe sem kerül a biztosítás!
Mert ugye a legrosszabb eset, ha kocc van, autó totál kinyiffan (személyi sérülés mondjuk h. nincs) és a magyar a hibás. De ilyenkor úgyis haza kell szólni, trélert intézni, ez minimum 200 ezer forint... de ezt tényleg fedezi a laca által említett EUB TOP utasbizti (550HUF/fő/nap) és ehhez jön az Autó Extra TOP bizti 4500ért, ez így 2 személyre 10 napra 15.500. píz. (4 vagy több személyre már inkább a XL csomag ajánlott, ezt kissas57 is írta már.) 15 ezer körül még ami van, az a Mondial Assistance Arkangyal, bár ők "állítólag szerződöttek a maci oeppel", viszont az assistance-ban benne van valami 50 ezres helyszíni javítás és 60 ezres szervízbe szállítás, de haza speciel nem hozzák a vadászgépet. Viszont ők szerződtek a maci oeppel. EUB-ék 15 ezres biztosítása 400 ezret fizet hazahozatalra (csattanáskor!! Üzemi hiba esetén csak helyszíni javításért max. 100ezret), viszont nem biztos hogy szerződöttek a maci oeppel. Na erre varrjunk gombot... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

# 653
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111473 Üzenet linkje2009-07-29 10:24:58  Válasz a #111470. hsz-ra Előzmény #111470

Szerintem EUB mert fontos, hogy a kocsit biztonságban tudjam.
Viszont ha nincs személyi sérülés, akkor mindegy, hogy szerződésben áll-e vagy nem az ottani oepp-el. A lényeg, hogy szerepel Macedoni azon országok listáján ahol igénybevehető a biztosítás. icon_wink.gif Vagy tévedek? icon_wink.gif
Ezek alapján akkor EUB nem?
Az Auto xl-el az a baj hogy max 10 napra van nekem 14 kellene és nem hiszem hogy azt lehet kérni tőlük. icon_wink.gif

# 654
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111477 Üzenet linkje2009-07-29 10:39:09  Válasz a #111473. hsz-ra Előzmény #111473

Esetleg nem néztem valaki az AutóKlub-ot nekik is biztos van ilyen assistance-uk.
# 655
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111484 Üzenet linkje2009-07-29 11:10:24  Válasz a #111470. hsz-ra Előzmény #111470

Évek óta az EUB-nál kötöm a biztosítást az utasokra és a járműre is. Mindig úgy tudtam, hogy érényes a biztosítás Macedóniára is.
És, nem mintha kétségeim támadtak volna, de a Ti megnyugtatásotokra, felhívtam az ügyfélszolgálatukat.
Megnyugtathatok mindenkit, hogy a maciknál is érvényes az EUB biztosítás!

# 656
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111486 Üzenet linkje2009-07-29 11:11:13  Válasz a #111477. hsz-ra Előzmény #111477

Autóklubék a Generali-val állnak szerződésben, nem a legolcsóbb és inkább itthonra jó...
A személyi jellegű biztosítások szolgáltatásai nagyjából azonosak, abból szerintem elég lenne a Uniqua-s is, 250/fő/nap... Az assistance dobja meg, mert az szinte mindenhol a drágább utasbiztosításhoz jár!
Nekem is az EUB a szimpi, pláne azzal a hazaszállításos dologgal... de az is fontos hogy a maci határon elfogadják a kötvényt! Hiába magyaráznám a balkáni kommandósnak hogy az én biztosítóm vállalja a szolgáltatást Macedóniában, ha neki tényleg van egy listája, amin az áll, hogy csak A,B, és C biztosítók kötvényei a "jók"... (ez is biztos olyan idény-jellegű lehúzásos baromság, mint a fehér cetli meg a nk. jogsi...)
De figyelem a hazaérkezőket, és érdeklődöm tőlük.

Csutek, az nem kétséges, hogy a biztosítás érvényes Macedóniában, ha ott lenne vmi gubanc, fizetnének tuti... ezt a biztosító el is ismeri. De az Axa-t felhívtam és kértem tőlük egy nyilatkozatot, hogy van-e szerződésük a macedón e.biztosítóval: nem tud erről nyilatkozatot küldeni! Márpedig ha kell ilyen szerződésnek lennie, akkor azt kérni is fogják... De meginterjúvolom az érkezőket icon_smile.gif

# 657
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111489 Üzenet linkje2009-07-29 11:24:14  Válasz a #111486. hsz-ra Előzmény #111486

Nem kell ilyen szerződésnek lenni, mert a biztosító Veled köt szerződést arra, hogy bizonyos összeg határig fedezi a költségeidet. És ehhez nem köt szerződést az összes ország, összes egészség biztosítási pénztárával. Nincs is rá szüksége! Ezt csak azért mondják az utazási irodák a kuka utasnak, hogy olyan biztosítást kössön, amelynél nagyobbat kaszál a biztosítótól.
Már én is voltam olyan utazási irodánál, amelyik lehúzta a számomra kedvező biztosítást. És elég csúnyán skubiztak, amikor nem tudtak beetetni.

# 658
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111490 Üzenet linkje2009-07-29 11:35:35  Válasz a #111489. hsz-ra Előzmény #111489

De a macedónok kötelezik a turistákat a biztosítási szerződés megkötésére, pont azért, amiért nem náluk üdülünk és költjük a drága magyar forintot, csak átrohanunk rajtuk... Ha csattan a magyar, ("ablak alatt dalra fakad s szakadatlan hajtja..." icon_smile.gificon_smile.gif ) ne a maci állam költségén borogassák a térgyit, hanem a biztosítása terhére, vagyis azért kell Macedóniában a BBP biztosítás, hogy levegye a galád átutazó a macedón államról az ellátás költségeit.
de valamiről csak látja a maci határőr hogy ez a papír egy biztosítási kötvény, neeeem?

# 659
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111492 Üzenet linkje2009-07-29 11:42:33  Re:

Tibibaba írta:
De a macedónok kötelezik a turistákat a biztosítási szerződés megkötésére, pont azért, amiért nem náluk üdülünk és költjük a drága magyar forintot, csak átrohanunk rajtuk... Ha csattan a magyar, ("ablak alatt dalra fakad s szakadatlan hajtja..." icon_smile.gificon_smile.gif ) ne a maci állam költségén borogassák a térgyit, hanem a biztosítása terhére, vagyis azért kell Macedóniában a BBP biztosítás, hogy levegye a galád átutazó a macedón államról az ellátás költségeit.
de valamiről csak látja a maci határőr hogy ez a papír egy biztosítási kötvény, neeeem?

Tibibaba! Rátapintottál a lényegre! icon_wink.gif
üdv.:
Zsófi73

# 660
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111494 Üzenet linkje2009-07-29 11:44:10  Re:

Zsófi73 írta:
Tibibaba írta:

Tibibaba! Rátapintottál a lényegre! icon_wink.gif
üdv.:
Zsófi73

Rá? Ezt hogy teccik érteni? (mert én úgy érzem, inkább beleléptem valami másba... icon_smile.gif )

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu